Wednesday Motivation: Sven Borst!

Hoi Gymjunkies,

De meesten van jullie die mij kennen, die weten dat ik erg veel met sporten en bewegen bezig ben. Ik heb er ondertussen mijn werk van gemaakt en ga niet 1 dag in het jaar met tegenzin naar mijn werk toe. Maar hoe is dat toch ontstaan?

sven-1

Dat is best lastig uit te leggen, maar kennen jullie dat gevoel dat je gewoon MOET bewegen. Ik heb die drang heel sterk en daarbij ben ik iemand die van uitdagingen houd. Kijken of je nog net even wat meer kan. Ondertussen ben ik veel bezig met vechtsport en heb ik mijn eigen dojo en daarbij natuurlijk ook de krachtsport. Toch is dat niet altijd zo geweest. Ik heb van alles geprobeerd, voetbal, stijldansen, zelfs paardrijden, maar dit kon mij allemaal niet zo erg boeien. Als klein jongetje was ik al wel begonnen met judo en jiujitsu. Maar dan komt de pubertijd en zoals veel jongens, ga je je ook meer druk maken om hoe je eruitziet en wat meer spieren zijn dan natuurlijk niet verkeerd.

Daarnaast vocht ik ook veel wedstrijden en daar was krachttraining een vast onderdeel van. Elke dag trainen en dan ook twee keer per dag. Daarnaast naar school gaan en vanaf mijn 17e in plaats van school, naast het trainen een fulltime baan (ging op mijn 17e het huis uit door omstandigheden). Studie in het weekend erbij, maar altijd blijven sporten. Niets mocht dat in de weg staan. Ik was echt “hooked” zeg maar.

img_20161202_130651

Langzaam veranderde wel de reden van het sporten, waar het begon voor uiterlijk vertoon, werd het langzaam meer functioneel. Ik trainde bijvoorbeeld nooit benen, ja ik weet het SCHANDALIG en kan nu niet meer zonder een heavy legday. Maar al met al heeft dat vele trainen mij wel gebracht tot waar ik nu sta. Ik werk in het speciaal onderwijs, ik heb een eigen dojo, heb een gezin en een lichaam dat ijzersterk is, sterk in de zin van “nooit ziek”! Dit alles is eigenlijk terug te brengen tot één sleutelwoord: discipline! De kracht van herhaling en doen wat je moet doen en niet wat je wilt doen. Ik heb zo vaak van die momenten gehad dat ik dacht ik stop er mee. Kotsend tijdens de trainingen, als vrienden lekker stuk konden gaan met stappen, als het allemaal gewoon even te veel was met een eigen huishouden ernaast. Maar zeg nou zelf, is de smaak van voldoening en van succeservaringen niet veel beter. Het gevoel dat je iets heb gepresteerd waar je trots op mag zijn. Dit zal uiteraard voor iedereen anders zijn, maar voor mij was het heel simpel. Je hebt een jong en fit lichaam, dan kan je bergen verzetten. WAAROM ZOU JE HET DAN NIET DOEN!!

Je kunt Sven blijven volgen via zijn Instagram account @sven_borst !


fitchef-banner

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.