Interview met bikini fitness atleet: Paula Janson

Paula Janson is 21 jaar en woont in Amsterdam. Ze is bikini atleet en begint in oktober met haar studie Online Marketeer, NIMA-A. Ze houdt ervan om tijd met familie en vrienden door te brengen en uiteraard in de sportschool ;). 

Wanneer ben jij begonnen je levensstijl om te gooien? En was daar een speciale reden voor?

” Ik ben altijd al bezig geweest met sporten. Ik heb vanaf dat ik klein was gevoetbald en paard gereden. Mijn levensstijl heb ik dus nooit echt omgegooid. Ook qua voeding heb ik een goede basis van huis uit mee gekregen ( dit met dank aan een moeder die arts is en dus healthy wilt eten ). Maar het hele fitness gebeuren is wel nieuw voor mij geweest! Ik wilde eigenlijk in de zomer en winter stop van voetbal fit blijven en ging dan trainen in de sportschool. Hier ben ik aangesproken door mijn vorige coach en zo is het balletje gaan rollen! ”

paula-janson

Inmiddels ben je bikini atleet, is dat altijd al een droom van je geweest om mee te doen aan wedstrijden?

” Klopt, nee eigenlijk helemaal niet. Ik ben eigenlijk per toeval in dit wereldje gerold. Ik wist dus ook niet of ik na mijn eerste wedstrijd wel door zou gaan, maar het beviel me zo goed dat ik nu alweer mijn tweede seizoen achter de rug heb! ”

Wat zou je willen zeggen tegen meiden die er ook over nadenken om wedstrijden te gaan doen?

” Ik moedig het niet aan en niet af. Dit omdat het niet zomaar even een wedstrijdje doen is, er komt veel bij kijken en vaak veel meer dan de meiden in gedachte hebben. Ik vind het persoonlijk ook veel belangrijker dat de meiden een gezonde levensstijl aan leren en dit ook leren toe te passen in het dagelijks leven i.p.v. in 12 weken ‘klaar gestoomd’ te worden voor je eerste wedstrijd en daarna ‘los gelaten’ te worden. En daardoor vaak niet goed weten hoe ze terug moeten gaan naar het ‘normale leven’. Het is en blijft een jury sport en het is een harde wereld, net zoals modellen werk, niet iedereen is hiervoor gemaakt. Een harde waarheid maar die moet je hier wel door gaan inzien. Ik weet natuurlijk ook wel dat iedereen ergens begint maar je moet wel 1000% zeker weten dat je dit voor je zelf doet, als je hieraan begint en niet omdat de rest het doet of dergelijke..! ”

Het is en blijft een jury sport en het is een harde wereld, net zoals modellen werk, niet iedereen is hier voor gemaakt. 

 

 

 

 

Wat vind je het leukste aan deze levensstijl? En zijn er ook dingen die je moeilijk vindt?

” Alles eigenlijk. Dat je zelf kan bepalen hoe je lichaam eruit komt te zien, je kan het eigenlijk kneden naar jou droom body. Dat heeft natuurlijk tijd en veel moeite nodig, maar je komt er wel! Die keiharde trainingen waarbij je verstand op 0 gaat en je gewoon voelt dat je spieren hard aan het werk zijn.. Hmm heerlijk! Op dit moment zijn er niet echt dingen die ik moeilijk vind.. En tijdens mijn voorbereiding heb ik een super fijne coach ( die ik nu trouwens ook heb, maar dan spreek ik hem bijna 24/7 ) die altijd voor me klaar staat. Als ik dus ergens moeite mee heb is hij de eerste die het weet en we zullen dan samen er wel uit komen! Daar ben ik ook wel mee gezegend hoor, dat ik zo een relaxte band heb met hem, dat mag ook wel even gezegd worden! Dus Danny van Huijm, dat je het even weet coachiee! ”

paula-janson-3

Hoe reageerde mensen in je omgeving toen je begon met wedstrijden?

” Ehmm, mijn ouders zijn altijd mijn grootste supporters geweest. Ook al hebben zij uiteraard af en toe wel vragen er over gehad. Ook de rest van mijn familie en vrienden hebben het super opgepikt en zijn zelfs aanwezig geweest bij mijn eerste wedstrijden. Hier heb ik heel veel geluk mee en ik ben ook super blij dat ik deze momenten met hun kan delen! Het geeft je toch een super gevoel als je ouders mee gaan naar je eerste EK en je met alles helpen ( mijn vader doet zelfs mijn tanning haha ). ”

Hoe vaak train je? En doe je ook cardio?

” Ik doe nu even geen cardio naast mijn kickboks sessie’s (2 a 3x in de week). Dit omdat als ik in januari weer in voorbereiding ga mijn lichaam minder goed reageert op de prikkeling van mijn cardio. Dit zou dus betekenen dat ik twee keer zo veel cardio zou moeten doen om hetzelfde resultaat te willen behalen en daar heb ik geen zin in haha. En ik train 5 a 6 dagen in de week. Ik luister heel goed naar mijn lichaam dus als die zegt ; ik ben op. Dan neem ik een rust dagje :). ” 

Ik luister heel goed naar mijn lichaam dus als die zegt ; ik ben op. Dan neem ik een rust dagje :). 

 

 

 

 

Welke oefeningen heb je gedaan tijdens je laatste beentraining? 

” Haha ik heb gisteren mijn billen / hamstrings getraind. Een aantal basis oefeningen die ik doe zijn : squats, deadlift, hip trust, donkey kick, pull trough, reversed lunges en hammer curl. Als je wat meer variatie qua oefeningen wilt zien moet je even mijn Instagram in de gaten houden, hier ga ik langzaam aan starten met oefeningen te plaatsen die je wat minder ziet maar die ook heel goed zijn! We moeten het trainen natuurlijk wel leuk en uitdagend houden! ”
Hoe ziet een dag eruit bij jou qua voeding?

” Heel saai eigenlijk! Ik ontbijt met oats, whey een banaan en wat blauwe bessen. Hierna eet ik 4 keer een bak met rijst, groenten en vis/vlees. En voor het slapen gaan neem ik nog wat casein! ”

Welke supplementen gebruik je momenteel?
” Al mijn supplementen komen van Body&Fit en dagelijks gebruik ik; Whey perfection, BCAA Caps, Micellar Casein perfection. ”

De laatste tijd zijn er regelmatig negatieve reacties op het woordje ‘’fitgirl’’ en op de levensstijl die ze leiden. Een deel van de mensen vindt dit juist niet gezond. Wat wil jij tegen die mensen zeggen?

” Ik snap ze, echt volkomen. Ik denk ook echt dat er sommige zijn die er te ver in gaan.. Maar fitgirl staat voor mij persoonlijk niet alleen voor: er goed uitzien op Instagram. Nee, ik wil een goede balans hebben tussen clean food en ‘dirty’ food. Het is alleen lastig om dit tegenwoordig zelf te vinden door dat iedereen een etiket op bepaald eten plakt en de ‘grootheden’ op Instagram nemen dit klakkeloos over. De meiden en jongens die net hier mee bezig zijn nemen dit weer over en zullen zonder ook maar echt te weten wat bepaald voedsel met je doet, dingen vermijden die je wellicht gewoon kunt eten. Wees happy met jezelf, er is veeeel meer in het leven dan zo obsessed te zijn met voedsel en trainen. Ja, ik geniet ook van avondjes uit eten en andere dingen, als ik dan eens wat slechts eet voel ik me ook totaal niet schuldig en daar ben ik echt super blij mee! ” 

Wees happy met jezelf, er is veeeel meer in het leven dan zo obsessed te zijn met voedsel en trainen.

 

 

paula-janson-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat heb je heel mooi verwoord! Tot slot nog een paar random vragen…

Als je moest kiezen…waar ga je dan het liefst heen op vakantie? Amerika of Thailand?

” Hmm lastig! Ik hou echt van Amerika, maar in de natuur zijn in Thailand trekt me ook wel heel erg.. Mag ik ook gewoon op wereldreis gaan? Haha. ”

Haha dat mag hoor! En voor welk gerecht kunnen wij jou s’nachts wakker maken?

” Sushi! ”

Wat vind je het mooiste lichaamsdeel van een vrouw?

” Ik denk toch wel echt de billen..! ” 

Als je een dier zou zijn, wat zou je dan zijn?

” Een vogel ofzo, lijkt me gaaf dat je gewoon zelf kan vliegen naar een ander land! ”

Welke dromen heb je nog die niks met sport te maken hebben?

” Een zakenvrouw worden, de eerste stap is gelukkig al gezet :D. ”

Wil je Paula blijven volgen? Dat kan via haar social media kanalen:
Instagram: @paula_janson
Snapchat: paulajanson
Facebook: Paulajansonathlete
Youtube: Paula Janson


strakke-buik-bijbel-cover (1)

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.