HET EETDAGBOEKJE VAN RIEKJE

Riekje is nu ongeveer 15 kilo afgevallen met ons Lifestyle Plan en deelt vandaag haar eetmomenten. Van haar ontbijt, tussendoortjes, tot lunch en diner. Hier kan jij weer extra inspiratie halen om jouw gezonde levensstijl leuker te maken! Geen diëten, maar genieten van allerlei soort voedsel.

Hoi allemaal!

Ik zal even beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Riekje, 44 jaar en woon in het prachtige Soest. In juli 2020 ben ik begonnen met mijn nieuwe fit & healthy lifestyle. Na een aantal diëten geprobeerd te hebben, kwam ik via Instagram uit bij het Gymjunkie Lifestyle Plan. Mijn afval journey vertel ik uitgebreid in deze blog.

In totaal ben ik nu ongeveer 15 kilo afgevallen. Het plan gebruik ik nu voornamelijk als richtlijn, maar geef er ook graag mijn eigen draai aan. Ik zal jullie laten zien wat ik zoal eet op een dag:

Ontbijt

Hoe laat ik ontbijt is een beetje afhankelijk van of ik thuis werk of een dagje naar kantoor mag. Ik probeer altijd te ontbijten tussen 10:00uur en 11:00uur (voor deze tijd verdraagt mijn maag alleen koffie 😃) Of ik nu thuis ben of op m’n werk…de dag start ik het allerliefst met yoghurt met rood fruit en wat crackers of rijstwafels. Voor wat betreft yoghurt kies ik dan vaak voor de Griekse Yoghurt 0,1% vet of Optimel 0% vet kwark (Stracciatella all time favo smaak…ook lekker als avondsnack 😊).

eetdagboekje riekje

Snacks

Omdat ik zeker 4 keer per week sport neem ik op die dagen als snack een proteïne reep. De lekkerste proteïne repen zijn die van Barebells (te koop bij Albert Heijn), of van Vitafi. Daarnaast neem ik vaak als snack een appeltje, peer, sinaasappel of high protein chocolate mousse van Erhmann.

Lunch

Rond de klok van 13:00uur is het tijd voor de lunch. Een geroosterde boterham, volkoren of koolhydraatarm, met houmous en biefstukworst is heerlijk. Wat komkommer erbij en een sinaasappel en mijn buikje is weer voldoende gevuld voor de komende uren. Als ik zin heb in iets warms te eten als lunch, dan kies ik vaak voor roerei met cherrytomaatjes, geraspte kaas en rookworst of knakworst erdoor. Of een bakkie zelfgemaakte tomaten groentesoep vind ik ook superlekker. Vaak als wij soep als avondeten hebben, dan houden we zoveel over dat ik hetgeen wat we overhebben invries in kleine porties

eetdagboekje riekje

Tussendoortje (middag)

Als middagsnack probeer ik vaak nog wat fruit te eten: appel, peer en sinaasappel zijn mijn favoriet.

eetdagboekje riekje

Avondeten

Het is af en toe een behoorlijk gepuzzel met onze gezinsagenda, maar het avondeten staat meestal rond 18:00/19:00 uur gepland. We proberen altijd zo vers mogelijk te eten, als het even kan biologische groenten, en zo min mogelijk uit potjes en pakjes. Dit stond de afgelopen weken op ons menu:

eetdagboekje riekje

Linksboven: shakshuka met turks brood (de vegetarische variant)
Bovenin het midden: zelfgemaakte frietjes + snack (mayolijn van Remia en zelfgemaakte satésaus)
Rechtsboven: stamppot rauwe andijvie met spekjes en rookworst
Linksonder: Rijst met zoetzure kip
Rechtsonder: Tagliatelle met gehakballetjes in een paprika tomaatsausje

Dit was dan mijn eetdagboekje. Zoals je ziet heb ik echt mijn eigen draai gegeven aan het plan en gebruik ik het plan echt ter inspiratie of zoals nu, weer on track te komen na de zomervakantie. Met dit plan heb ik echt nog geen dag het gevoel gehad op dieet te zijn, maar heb ik een nieuwe start gemaakt in mijn relatie met voeding, maar vooral ook in mijn mindset. Eten is weer leuk geworden, misschien is dat ook wel het beste aan dit plan, geen moeilijke producten, gevarieerd eten en ruimte voor je eigen creativiteit…daarom is het zo goed vol te houden.

Hopelijk hebben jullie dit met plezier gelezen en mocht je vragen hebben, je mag me altijd een berichtje sturen via Instagram.

Liefs, Riekje.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

Wil jij ook starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Lees hier meer informatie en maak als trouwe lezer gebruik van de code gymjunkies10 voor extra korting.

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.