gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – LISANNE

Deze topper is maar liefst 15 kilo afgevallen! Lisanne haar mindset is ijzersterk en wij vinden haar een enorme inspiratie. Vandaag deelt ze haar verhaal. Laat je inspireren!

Hoi allemaal! Ten eerste, superleuk dat ik de kans krijg om mijn verhaal te doen in deze blog. Ik ben Lisanne, ik ben 21 jaar oud en ik ben in totaal zo’n 15 kilo afgevallen. Momenteel ben ik (als deze open zijn) regelmatig in de sportschool te vinden. Ik heb echt een passie voor fitness. Daarnaast zit ik in mijn laatste jaar van de studie International Business Administration.

Mijn verleden met sporten en afvallen

Ik ben eigenlijk nooit echt de slankste geweest. Toen ik op de middelbare zat heb ik wel eens een poging tot afvallen gedaan maar dit mislukte. Heel eerlijk.. Ik vond mijn gezondheid toen niet heel belangrijk. In 2017 ben ik een jaar op uitwisseling geweest in Amerika, en alle cliches wat Amerikaans eten betreft zijn echt waar.. Ik heb daar super ongezond gegeten, maar omdat ik daar veel sportte ben ik niet heel veel aangekomen. Helaas kreeg ik aan het einde van mijn uitwisseling pfeiffer, maar ik wilde nog het meest van mijn ervaring maken dus negeerde ik dat echt volledig. Ik nam totaal geen rust en deed nog vol enthousiasme mee aan alle voetbaltrainingen – vijf keer per week, twee uur per dag.

gymjunkie

Terug in Nederland en emotionele eter

Toen in Nederland kwam de klap. Ik heb weken op de bank gelegen en genoten van al het eten wat ik in Amerika had moeten missen. Daarnaast had ik in Amerika een jongen ontmoet, maar die relatie hield zodra ik in Nederland was natuurlijk geen stand meer. Maandenlang ben ik hier nog super verdrietig over geweest. Ik miste hem, Amerika, mijn vriendinnen daar, eigenlijk alles. Ik begon mijn emoties vooral weg te eten.

In Amerika had ik geen alcohol kunnen drinken, maar in Nederland kon dit wel weer en heb ik daar op feestjes goed gebruik van gemaakt. Daarnaast begon het studentenleven ook, waar ik naar veel feestjes ging en eigenlijk continu ongezond eten at. De kilos kwamen er vrij snel aan en ondanks het feit dat de pfeiffer echt wel weg was, voelde ik me nog altijd niet fit. Ik was super snel ziek en voelde me altijd moe. Ik was echt niet gelukkig met mezelf, maar negeerde dit eigenlijk gewoon.

Maar toen ging de knop om…

Ik schrok heel erg toen ik een foto van mezelf zag die was gemaakt met oud en nieuw.. Ik herkende mezelf bijna niet meer, en daarom was mijn goede voornemen in 2019 om af te vallen. Toch schoof ik dit goede voornemen telkens weer uit en nam ik mezelf voor dat ik me niet lekker voelde door de pfeiffer. Toen ik in oktober na een feestje een super erge keelontsteking had (ik werd ochtenden lang huilend wakker van de pijn) besloot ik dat het nu echt tijd voor verandering was. Ik wilde beter voor mezelf zorgen en me weer fit voelen.  In november 2019 besloot ik er echt voor te gaan, en deze keer stopte ik met het bedenken van excuusjes. Ik lichtte wat vrienden in over mijn plannen, zodat ik een stok achter de deur had.

Het begin van mijn fitness journey

Ik heb vroeger heel lang op karate gezeten en ook een tijdje gekickboxt, en besloot dit weer op te pakken. Ik schreef mij in bij een sportschool dicht bij mijn studentenhuis en ging daar ook kickbokslessen volgen, maar al snel werd ik benieuwd naar fitness. Langzaam begon ik steeds vaker zelf oefeningen te doen, ik vond dit eerst wel echt super spannend.  Ik begon informatie op te zoeken op YouTube, zowel over voeding als fitness. Ik kreeg echt superveel bewondering voor vrouwen die zo stoer in de sportschool stonden. Vervolgens maakte ik met mezelf de afspraak om iedere week ten minste een nieuwe oefening te proberen in de sportschool, en beetje bij beetje werd ik steeds zelfverzekerder in de sportschool. Ik begon toen ook resultaten te zien, wat me nog eens extra motiveerde. Ik had eindelijk een goede balans gevonden tussen gezond eten, sporten en het studentenleven!

gymjunkie

Toen kwam de eerste lockdown

Op een gegeven moment was ik eigenlijk volledig gestopt met het kickboksen en ging ik me echt focussen op fitness, ik had de smaak inmiddels goed te pakken. Helaas kwam toen in maart 2020 de eerste lockdown wegens corona, en ik ga niet liegen: mijn motivatie was echt ver te zoeken. Na een week echt helemaal niks doen – ik dacht dat het onmogelijk zou zijn om progressie te maken zonder sportschool – besloot ik maar een home workout te proberen. Ik kwam erachter dat dit wel werkte en bleef dit doen, toen de sportscholen weer open waren was ik geen eens kracht verloren.

Omdat er verder weinig te doen was, was ik erg vaak in de sportschool te vinden. Ik moest soms echt even op de rem trappen voor mezelf, omdat ik merkte dat ik te veel vroeg van mijn lichaam. Ik had toch wel geleerd van mijn eigenwijsheid met de pfeiffer, dus luister ik nu verstandig naar mijn lichaam. Momenteel heb ik zelfs een soort van home gym gebouwd. Ik weet zeker als iemand mij dit 2 jaar geleden had verteld, ik diegene keihard had uitgelachen omdat ik altijd dacht dat het onmogelijk zou zijn om af te vallen..

Als ik het kan, kan jij het ook!

Ik vind het zelf echt heel gaaf om te zien hoe ver je kan komen met een goede mindset en de goede informatie. Ik had voor mezelf heel mijn proces vastgelegd op mijn Instagram, maar eind 2020 besloot ik om echt actief te worden op mijn fitness account. Met mijn account (en dit verhaal) hoop ik anderen te kunnen inspireren en motiveren om ook goed voor jezelf te zorgen.

Ik dacht zelf een hele lange tijd dat ik gewoon niet kon afvallen, dat ik nooit tevreden zou kunnen zijn met mijn eigen lichaam. Het jaar 2020 heeft mij heel goed het tegendeel bewezen. Als je iets voor jezelf doet, discipline hebt en een beetje motivatie, kun je zo veel in je eigen leven veranderen! Dit is nu ook zeker iets wat ik in meerdere aspecten van mijn leven toepas. Je bent echt in controle over je eigen leven – alles kan. Dream big!

Heel veel liefs, Lisanne.

Wil jij hulp bij het afvallen? Check dan hier of ons Lifestyle Plan iets iets voor jou is.

Je kunt Lisanne volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

2 Reactie's
 • Tamara
  Geplaatst op 22:58h, 23 februari Beantwoorden

  Is het mogelijk om je resultaten eens te delen of is het dat je word uitgekozen?

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 13:39h, 25 februari Beantwoorden

   Je mag ons altijd een mailtje sturen info@gymjunkies.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.