gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – LEONIE

Leonie noemt afvallen ”de rode draad in haar leven”. Ze heeft van alles al geprobeerd, waaronder shakes. Nu volgt ze het Gymjunkie Lifestyle Plan en is ze inmiddels in totaal meer dan 15 kilo kwijt! Ze heeft een sterke mindset en valt nu op een gezonde manier af. YOU GO GIRL!

Hi lieve mensen!

Ik ben Leonie, 29 jaar, getrouwd met Dirk en mama van Boaz van 2,5 jaar. Wat leuk dat jullie dit willen lezen. Ik hoop jullie via deze weg een beetje mee te kunnen nemen in mijn verhaal.

Zolang ik mij kan herinneren heb ik problemen met mijn gewicht. Ik ben mijn hele leven al te zwaar. Al van kinds af aan ben ik me bewust van wat ik wel en niet kan/mag eten. Wegens mijn zware astma kreeg ik op jonge leeftijd al veel pittige medicatie. Dit heeft er toen voor gezorgd dat ik, ondanks het gezonde eten, veel aankwam. Vanaf dat moment is “afvallen” de rode draad in mijn leven geweest.

ONZEKERHEID

Door mijn overgewicht ben ik heel lang onzeker geweest. Deze onzekerheid probeerde ik te maskeren door heel leuk en gezellig te doen. Ik had, en heb nu nog steeds, altijd een grote glimlach op mijn gezicht. Vroeger was dit om niet te hoeven laten zien hoe ik me echt voelde. Nu is het omdat ik me goed voel en trots ben op mezelf! Vanaf het moment dat ik mijn man leerde kennen kwam hierin de omslag. Hij liet me geloven dat ik mooi ben en mijn zelfvertrouwen groeide.

Met mijn zelfvertrouwen, groeide ook mijn omvang mee. Je kent het vast wel, haha. Je gaat samenwonen, hapje, drankje, uit eten, gezelligheid. Noem het maar op. Op een gegeven moment woog ik tegen de 120 kilo aan. Daarnaast had ik enorm veel moeite om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb niet snel honger en dus at ik prima tot een uur of 3 in de middag nagenoeg niets. En wat ik dan at was slecht en gemakkelijk. Ik koos dan eerder voor een koekje of een zak chips dan dat ik een boterham voor mijzelf smeerde. Ook had ik na het avondeten altijd trek om zo het niet eten van in de ochtend te compenseren.

Voor mijn bruiloft in 2016 ben ik nog zo’n 5 kilo afgevallen met behulp van de shakes van de Kruidvat, maar echt fijn afvallen was dit niet. Ik kon het niet goed volhouden. Ondanks dat ik helemaal niet happy was met mijn gewicht, voelde ik mij de mooiste vrouw op aarde die dag!

gymjunkie

CAMBRIDGE WEIGHT PLAN (1:1 dieet)

Na de bruiloft ben ik gaan afvallen met het Cambridge weight plan (nu het 1 op 1 dieet). Ik dronk 3 shakes op een dag, dronk minstens 3 liter water en dat was het. Hiermee kwam ik toen eindelijk onder de 100 kilo! Ik voelde me zo goed en kon de wereld aan. Na zo’n 3 maanden kwam de klad erin. Door familie omstandigheden kon ik het niet meer opbrengen om de shakes te drinken en langzaam kropen de kilo’s er weer aan. Ik had nog niet geleerd om mijn shakes te vervangen voor gezonde voeding en dus slopen mijn oude gewoontes er weer in. Op het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in handen had (december 2017) woog ik weer 105 kilo. Niet wat ik voor ogen had, maar op dat moment kon me dat eigenlijk niet deren. Ik heb een heerlijke zwangerschap gehad en we hebben nu een heerlijke zoon van 2,5 jaar!

HET CIJFERTJE OP DE WEEGSCHAAL BLEEF STIJGEN

Na de bevalling ben ik erg veel aangekomen. Dit is waarschijnlijk iets hormonaals geweest. De exacte oorzaak is niet bekend. Ik gaf borstvoeding, bewoog veel en at gevarieerd. Des te frustrerend was het dat ik dat cijfertje op de weegschaal alleen maar zag stijgen. Ik werd er weer super onzeker door en ik werd er ook enorm verdrietig van. Doordat ik nog borstvoeding gaf kon ik ook niet meteen weer beginnen met het Cambridge weight plan. Voor mijn gevoel was dit namelijk het enige dieet wat voor mij zou werken.

Nadat ik gestopt was met de borstvoeding ben ik meteen weer op zoek gegaan naar een nieuwe consulente en ben ik weer gestart met de 3 shakes op een dag. Ik woog inmiddels 125 kilo (jan 2019) Dit ging 3 a 4 weken heel goed en daarna kon ik het niet meer opbrengen. Alle kilo’s die ik inmiddels afgevallen was, kwamen er weer dubbel en dwars aan. Ik laste een pauze in met diëten.

Het dieptepunt was toen ik met mijn gezin op vliegvakantie ging naar Griekenland en ik mijn gordel in het vliegtuig niet dicht kreeg. Mijn grootste angst was werkelijkheid geworden. Na de vakantie heb ik  weer de knop omgezet en ben ik weer begonnen met de shakes. Ook nu ging ik weer als een speer. Maar na 10 kilo af te zijn gevallen kon ik het weer niet opbrengen om door te zetten en uiteindelijk te gaan voor een gezonde levensstijl. Ik gaf alweer op..

DE ZOVEELSTE POGING

In mei 2020, tegen het einde van de eerste lockdown, heb ik een laatste poging gedaan om af te vallen met de shakes. Inmiddels woog ik 135 kilo. Het wordt een beetje een saai verhaal, maar na zo’n 10 kilo afgevallen te zijn lukte het me weer niet om door te zetten. Op dat moment zag ik Lotte voorbij komen op de Facebookpagina van mede Cambridge gebruikers. Ik ben haar toen gaan volgen op Instagram en daar zag ik dat zij de overstap heeft gemaakt naar een gezonde levensstijl. Zij was en is voor mij het bewijs dat je ook gezond kan afvallen en dat je hierbij geen shakes nodig hebt.

gymjunkie

NIEUWE LEEFSTIJL EN MINDSET

In oktober 2020 heb ik de stap gezet om informatie in te winnen bij een diëtist. Hij heeft mij geleerd om meer te eten. Voor mij heel tegennatuurlijk. Maar het werkt wel. Ik at 3 basismaaltijden per dag en daarnaast at ik nog 3 snacks. Dankzij deze stap leer ik nu om gezond te eten. Ook heb ik het losgelaten dat ik snel en veel moet afvallen. Ik geniet van het eten en ik krijg het plezier in koken en bakken weer terug!

Ja, ik moet veel afvallen. Nee, dit hoeft niet snel. Ik wil dat het er voor altijd af blijft! Dankzij deze stap was ik in januari al 8,4 kilo kwijt.

Door de 2de lockdown kon ik mijn diëtist niet meer fysiek bezoeken. Dat is voor mij het moment geweest om het Gymjunkie Lifestyle Plan aan te schaffen. De basis in het plan is precies zoals mijn diëtist mij heeft geleerd. Voor mij was dit het bewijs dat het plan gezond is en moest gaan werken. Het is voor mij een super fijn naslagwerk waaruit ik mijn inspiratie kan halen om mijn dagen met eten goed en gezond te plannen. Inmiddels ben ik met het plan ook alweer wat kilo’s kwijt en dus ben ik nu zo’n 15 kilo kwijt. Ik zit bijna weer onder de 120 kilo. Dat is mijn eerste doel!

Zou jij ook ons Gymjunkie Lifestyle Plan willen volgen? Dan krijg je als trouwe lezer 10% korting met de code “gymjunkies10”.

gymjunkie

DANKBAAR

Ook helpt de community van Gymjunkies mij enorm. Er zijn zoveel mooie en lieve mensen binnen de community die mij motiveren en inspireren. Ik ben heel dankbaar dat dit uiteindelijk op mijn pad is gekomen! Ik weet zeker dat ik dit keer mijn doelen ga bereiken. Als jullie het leuk vinden, kan je mijn journey volgen op mijn Instagram.

Ik hoop dat er ooit mensen zullen zijn die ook door mij geïnspireerd worden om af te vallen op een gezonde manier.

Heel veel liefs, Leonie

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.