Esmay Rorije

Gymjunkie van de maand: Esmay

Hoe is het begonnen?

Toen ik 13 jaar was en begon met roken moest ik van mijn moeder gaan sporten om mijn conditie op pijl te houden. Ik heb me ingeschreven bij de sportschool en heb een paar jaar alleen maar cardio gedaan. Daarnaast bleef ik wel veel eten en elk weekend dronk ik ook best veel alcohol.

Op een gegeven moment, ik weet eigenlijk niet meer hoe dat is gekomen, maar ik vond mezelf dik en ik kon niet meer naar mezelf kijken in de spiegel.. Er moest wat gebeuren!

Met kleine stapjes ging ik het krachthonk in. Het begon met 1 oefening. Elke keer als ik ging sporten deed ik daar één oefening. Ik vond het altijd eng om tussen de ‘brede’ mannen te gaan sporten, maar ik deed het steeds meer en meer. Sinds dien sta ik dan ook 5 à 6 keer per week in het krachthonk!

Ik ben altijd erg verlegen en onzeker geweest, sinds ik zoveel ben veranderd heb ik echt veel meer zelfvertrouwen en ben ik veel gelukkiger!

Best vaak heb ik schema’s gehad, maar dit werkte niet voor mij. Eten werd een obsessie, ik genoot niet meer van uit eten gaan of feestjes omdat ik bij alles teveel nadacht.  Gedachtes als ‘oh dit heeft zoveel calorieën, nu word ik dik’ vulde mijn hoofd bij alles wat ik zag.

Qua gewicht tussen al de foto’s scheelt het misschien 4 à 5 kilo. Zo zie je maar weer dat gewicht niks zegt, vooral als je krachttraining doet niet!

 Esmay Rorije

Hoe doe ik dat nu?

Op dit moment eet ik op mijn gevoel, ik weet ongeveer hoeveel calorieën ik binnenkrijg en ik let natuurlijk goed op dat ik alle voedingstoffen genoeg binnen krijg.

Wanneer ik zin heb in een stukje chocolade pak ik dat, dat betekend niet dat ik dan de hele reep op eet maar gewoon een blokje omdat ik daar zin in heb, voor mij werkt leven in balans dus het beste.

Ik weeg me ook eigenlijk nooit, omdat de cijfertjes soms je dag toch kunnen verpesten. Zolang ik lekker in mijn vel zit en me fit voel vind ik het allemaal prima.

 Esmay Rorije

Hoe hou ik mezelf gemotiveerd?

Dit klinkt misschien heel raar, maar ik heb er  totaal geen moeite mee om naar de sportschool te gaan, heb ook nooit last van ‘dipjes’ waardoor ik bijvoorbeeld een week niet ga.

Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, maar dat denk ik dan één minuut. Al snel ben ik dan alweer onderweg naar de sportschool, het is zo’n verslaving. Niet alleen omdat je je lichaam ziet veranderen, maar ook omdat het helpt om mijn hoofd leeg te maken.

Je kan Esmay ook volgen op Instagram onder de naam @esmayy.r

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.