grotere kuiten

GROTERE KUITEN? DOE DIT!

Kuiten zijn denk ik wel de meest lastige spieren om te laten groeien. De grootte van je kuit is ook grotendeels genetisch bepaald. De meeste mensen hebben hoge aanhechtingen waardoor ze korte kleinere kuitspieren hebben. Een klein deel heeft geluk met aanhechtingen die verder onderaan het been zitten. Hierdoor hebben ze langere en grotere kuiten.
Kuiten trainen

Iedereen kent de kuit oefeningen wel waar apparaten voor gemaakt zijn. De standing calf raise en de seated calf raise. Ook kan je een calf raise doen op de leg press. Maar blijkbaar hebben deze oefeningen vrij weinig effect op de spiermassa. In Amerika hebben ze een onderzoek gedaan naar het effect van de oefeningen. Een groep mannen werd geobserveerd terwijl ze 8 weken lang 3 keer per week hun kuiten trainden met de seated calf raise. Zelfs met high tech apparatuur zagen ze geen verschil in spiermassa! Het enige wat vooruitging was de kracht.

 

Toch grotere kuiten?

Een kuit is een balans spier die al de hele dag gebruikt wordt. Je loopt, je staat, je kuiten zijn eigenlijk altijd aan het werk. Bovendien bestaan je kuiten ook uit spiervezels die langzamer groeien dan de meeste spiervezels in ons lichaam. Hierdoor hebben ze nog meer prikkels nodig. Je zou daarom de frequentie omhoog kunnen gooien en nog meer focus stoppen in het trainen van je kuiten.
Tips

  • Train langzamer! Veel mensen willen zo snel mogelijk klaar zijn met trainen, maar juist door een langzamere uitvoering van de oefening gebruik je ook daadwerkelijk je kuit en niet je achillespees. Het op en neer wobbelen en niet goed naar beneden zakken laat je kuiten zeker niet groeien.
  • Laat het gewicht langzaam naar beneden zakken en focus je goed op de kuiten. Wanneer je nu omhoog drukt gebruik je zeker te weten de volledige kuitspieren. Ongeveer 3 seconden laten zakken is prima!
  • Knijp de kuit goed aan wanneer je bovenin bent en laat de hiel ook goed zakken om de spieren te strekken. hierdoor pomp je meer bloed door de spieren.
  • Train één been tegelijk. Hierdoor wordt het zwaarder voor de kuitspieren en tegelijkertijd verbeter je de mind-muscle connectie.
  • Verhoog de frequentie. Train je kuiten elke dag of zelfs twee keer per dag! Door meer belasting zullen je spieren eerder gaan groeien omdat je lichaam merkt dat de spieren vaker belast worden en dus wel meer massa kunnen gebruiken.
  • Geef je kuiten een nieuwe prikkel. Jumps zijn een meer explosieve prikkel waar je kuiten minder aan gewend zijn, dit zou dus ook weer kunnen leiden tot meer spiergroei. Deze jumps zou je ook weer op één been kunnen doen voor meer belasting en een betere connectie.

Wil je hulp om je doelen te bereiken? Bekijk de opties op de website of stuur een mailtje naar coaching@gymjunkies.nl.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.