gezonde saus 2bslim

DE GEZONDE SAUS VOOR BIJ JOUW BBQ

Barbecueën daar houden we als Nederlanders wel van. Zodra het zonnetje schijnt worden de barbecues massaal aangestoken om te bakken en braden. En laat het nu weer eens perfect barbecue weer zijn. En wat niet mag ontbreken zijn natuurlijk de sauzen, alleen zijn sauzen al gauw erg ongezond en ook behoorlijke dik makers. Wees gerust, daar hebben we iets op gevonden..

Gezonde saus

Wij hebben 6 van de 8 varianten getest van het merk 2Bslim. Het merk heeft naar eigen zeggen smaakvolle sauzen op de markt gebracht die net zo lekker zijn als de gewone sauzen. Wel een stuk gezonder. Een normale saus uit de supermarkt bevat al snel meer dan 300 kcal per 100 ml. De sauzen van 2Bslim bevatten slechts 7 kcal per 100 ml. Per portie kom je dan nauwelijks aan een paar calorieën!

Ook zitten de sauzen uit de supermarkt bomvol suikers en ongezonde vetten. Per 100 ml van zo’n saus kan je makkelijk meer dan 30 gr vetten en 10 gr suikers binnenkrijgen. De sauzen van 2Bslim bevatten slechts 1,1 tot 2,2 gr koolhydraten waarbij alleen in de cocktail saus 0,2 gr suikers zitten. Ook is dit de enige variant waar iets van vetten in zitten, namelijk 0,1 gr per 100 ml. Dus als je nu een flinke portie saus eet tijdens de barbecue hoef je je niet eens schuldig te voelen!

Er zit wel wat zout in de sauzen. De hoeveelheid hiervan (1,0-2,3) is te vergelijken met die van ketchup, de meest gezonde keuze uit de supermarktsauzen.

 

De smaken

Maaar, dan zou je verwachten dat de smaken niet super zijn aangezien er nauwelijks tot geen suikers in zitten en alle sauzen vrijwel vetvrij zijn. Toch zijn de smaken verrassend lekker. Wij hebben de varianten Sweet Chili, Cocktail, Caesar, Yonnaise, Barbecue en HerbsGarlic getest. Ik moet zeggen dat alle sauzen stuk voor stuk erg lekker zijn. Je kan er ook van alles mee doen. Wij bakken ermee in de pan, doen het over een salade en zetten het op tafel bij het eten. Heerlijk voor tijdens de barbecue met weer als dit!

De sauzen zijn redelijk dun, dat is even wennen omdat we die dikke sauzen gewend zijn uit de supermarkt. Maar de smaak is echt goed en je moet gewoon wat voorzichtiger zijn bij het schenken van je saus ;). Wij vinden de sauzen een echte aanrader voor iedereen die lekker wilt genieten van een sausje zonder schuldgevoel.

De sauzen zijn op dit moment voordelig als combideal bij Body & Fit (zolang de aanbieding loopt).

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.