fitgirl interview valesca

FITGIRL INSPIRATIE – VALESCA

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer heb ik (Valesca) een aantal fitgirl vragen beantwoord ter inspiratie voor jullie. Buiten dat ik blogger en coach ben bij Gymjunkies, zit ik natuurlijk zelf ook in het “fitwereldje” en dat vind ik super leuk om met jullie te delen!

WAT BETEKENT DE TERM “FITGIRL” VOOR JOU?

De term ‘fitgirl’ in mijn ogen is een vrouw/dame/meisje die fanatiek bezig is met sport, bewegen en een gezonde balans heeft met voeding. Die elke dag een betere versie van zichzelf neer wilt zetten en werkt aan deze dingen.

WAT VOOR SPORT BEOEFEN JE?

Ik doe nu 4 jaar aan fitness (krachttraining) met een aantal tussenpozen. Op dit moment train ik 3/4 dagen in de week. In het begin was ik niet vaak te vinden in de sportschool en vond ik het allemaal best wel eng. Ik kende al die lastige apparaten niet en wist al helemaal niet waar ik moest beginnen. Dus deed ik sporten vooral thuis met losse, lichte gewichten, oefeningen op een matje en hardlopen. In mijn “comfort zone”. Na steeds meer kennis over fitness, oefeningen, voeding etc. stapte ik uit mijn comfortzone de sportschool in. Ik ben gaan sporten, omdat ik ontdekte dat het me een goed gevoel gaf, meer zelfvertrouwen, ik mijn hoofd leeg kon maken en het hielp mij uit mijn burn-out te komen.

HOEVEEL UUR PER WEEK SPORT JE GEMIDDELD?

Het wisselt, maar per training ben ik ongeveer één uur kwijt op dit moment. En ik train 4 dagen in de week dus dat is ongeveer zo’n 4 uur. Dit werkt perfect voor mij, omdat ik merk dat mijn lichaam de rust tussendoor nodig heeft om te herstellen.

fitgirl inspiratie valesca

SPORT JE LIEVER ALLEEN OF MET ANDEREN SAMEN?

Mijn voorkeur gaat toch echt wel naar het alleen trainen. Alleen ben ik gefocust, kan ik aan één stuk door en ben ik RETE gemotiveerd. Ik vind het ook fijn om een muziekje op te hebben, helemaal in mijn eigen wereldje! Als ik samen met iemand train ben ik al snel veel aan het kletsen, afgeleid en raak ik soms de motivatie kwijt. Het voordeel van samen trainen is dat je van elkaar kunt leren en elkaar kunt helpen bij de grenzen opzoeken van de oefeningen die je uitvoert.

WAT DOE JE ALS JE GEEN MOTIVATIE HEBT OM TE SPORTEN?

Oh ja, zeker zijn er periodes dat ik mijn motivatie even kwijt ben of het trainen/het gezond eten op een laag pitje staat. Ik denk dat iedereen hier wel eens mee dealt. Motivatie is er namelijk niet altijd. Als ik dit merk, dan vraag ik mezelf af waardoor het komt of wat de oorzaak is. Is mijn lichaam moe? Heb ik gewoon geen zin? Daarna bedenk ik me de reden waarom ik begonnen ben met deze gezonde levensstijl en hoe goed ik me voel als ik gezond eet en fitness/sport. Of heb ik gewoon even een break nodig? Luister daarin naar je lichaam, wat het aangeeft. Niets is belangrijker dan dat. Daarnaast geeft het mij een grote hoeveelheid motivatie als ik rond aan het kijken ben op Instagram naar “fitgirls”. Daardoor raak ik geïnspireerd!

En soms geef ik mezelf ook een schop onder m’n kont omdat ik ALTIJD blij ben als ik geweest ben. En het is prima als je workout niet gaat zoals gewoonlijk. Al doe je maar de helft, of een bepaald deel, je bent toch geweest en daar mag je trots op zijn! 💪🏼😁

WAT VIND JE HET MOEILIJKSTE AAN DEZE LEVENSSTIJL?

Het is niet moeilijk.. Ja, als je ervoor kiest om het zo te zien is het moeilijk. Besef dat! In het begin vergt het veel doorzettingsvermogen en discipline maar na een tijdje wordt het een gewoonte, iets wat standaard in je systeem zit. En natuurlijk heb ik periodes dat het gezond eten of de trainingen even niet zo goed gaan maar dat is net zoals het leven: je hebt ups en downs. Het is hoe jij ermee omgaat en wat je daarna doet, welke actie je daarna onderneemt. Ik kies er altijd voor om mezelf te herpakken! En te zeggen dat het oké is om mindere periodes te hebben. Wees niet te streng voor jezelf, het moet wel leuk blijven.

WAAR KUN JE JE AAN IRRITEREN TIJDENS HET SPORTEN?

Oeh, nu ga ik even een boekje opendoen hoor! 🙈 Voordat ik ga trainen heb ik altijd een hele volgorde in mijn hoofd van welk apparaat ik nodig heb, tot welke spullen ik gebruik voor welke oefening en welke oefening ik als eerst ga doen, als tweede en ga zo maar door. Als er dan iemand op “mijn” apparaat zit of bezig is met het materiaal wat ik nodig heb, dan krijg ik een dikke error in mijn hoofd, haha.

Gelukkig heb ik mijn muziek altijd hard staan, maar als dit niet het geval is of mijn airpods zijn leeg, dan hoor ik al die beestengeluiden door de zaal heen. Sta er soms echt versteld van wat voor geluid mensen kunnen produceren. Maar hey, als het voor jou werkt.

fitgirl inspiratie valesca

HEB JIJ SPORT APPS DIE JE VAAK GEBRUIKT?

De apps die ik gebruik zijn: MyFitnessPal om mijn voeding zo nu en dan in te tracken of om voedingsschema’s te maken en zo te controleren op hoeveel kcal en macro’s ik zit. En ik gebruik Garmin Connect die verbonden is met mijn horloge. Deze horloge meet echt van alles, zo fijn! Van slaap tot trainingen, hartslag, stappen, ademhaling, body battery en zo nog een hoop meer.

WAT IS VOLGENS JOU ÉÉN VAN DE GROOTSTE FABELS OP SPORTGEBIED?

Dit zijn de drie die het vaakst aan me gevraagd worden.

 • Plaatselijk vet verbanden
  Vet is in feite de manier van het lichaam om energiereserves op te slaan tot je ze nodig hebt. Dat vet wordt ongeveer gelijk verdeeld over je lichaam, zodat de verhoudingen redelijk gelijk aan elkaar blijven. Wanneer je vervolgens vet verbrandt, doordat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, bepaalt het lichaam ook weer helemaal zelf op welke plekken dat gebeurt.
 • Zonder spierpijn geen resultaten
  Spierpijn is het gevolg van spierschade, en spierschade zorgt uiteindelijk voor groei. Spierschade hoeft geen pijn te doen. Bij sommige mensen zijn de pijnreceptoren in de spieren gewoon minder gevoelig. En spierpijn wordt minder naarmate je vaker traint. Train je goed, maar heb je geen spierpijn? Don’t worry, it’s totally fine!
 • Cardio is dé manier om af te vallen
  Je verbrandt met cardio over het algemeen weinig calorieën. Pas eerst je voeding aan en begin met krachttraining, daar verbrandt je veel meer mee. Daarna kun je cardio er eventueel als extraatje bij doen.
WAT IS JE FAVORIETE WORKOUT?

De grootste favo workout is toch echt wel mijn benen en billen trainen. En daarnaast mijn rug trainen. Ik train op dit moment met redelijk weinig gewicht en meer herhalingen. Ik merk dat mijn lichaam hier beter op reageert en het goed voelt voor me.
Dit zijn de oefeningen die ik doe in één workout waarbij ik mijn benen en billen train:

 • Romanian split squat
 • Hip thrust
 • Cable pull through
 • Machine hip abduction

Later zal ik nog eens een workout met jullie delen en deze uitgebreid uitleggen (met foto’s). 🤗

Liefs, Valesca

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je gewoon even een kijkje nemen? Check dan mijn Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.