fitgirl inspiratie kim

FITGIRL INSPIRATIE – KIM

Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Fitgirl Kim deelt vandaag haar kijk op een “fitgirl” zijn. Laat je inspireren en motiveren door haar antwoorden!

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Een fitgirl is iemand die op een goede manier (niet obsessief) bezig is met gezondheid, fitness en voeding. Ik denk dat fitgirls verschillende doelen kunnen hebben op het gebied van fit zijn of worden. Of het nu gaat om verlagen van vetmassa, spier opbouwen of een gezonde relatie krijgen met voeding. Ik vind dat er soms te veel nadruk gelegd wordt op het afvallen, terwijl dit niet perse met fit worden samen gaat.

Wat voor sport beoefen je?

Ik doe aan krachttraining. Het liefste doe ik dit in de sportschool. Verder doe ik geen andere sport.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik sport meestal 5 dagen in de week. Gemiddeld ben ik ongeveer 1 tot 1,5 uur kwijt voor een training.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Liever alleen. Ik ben dan geconcentreerd op mezelf en mijn training is dan veel effectiever. Ik sport wel eens samen en dat doe ik dan vooral voor de gezelligheid!

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Meestal ga ik toch. Vaak zijn dat ook nog de beste trainingen! Het is belangrijk om te beseffen dat motivatie er lang niet altijd zal zijn. Als je iets wilt dan moet je er voor willen werken en consistent zijn.

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Het woord levensstijl zegt het al. Een levensstijl moet niet moeilijk zijn want dan houdt je het niet levenslang vol. Je moet zorgen dat je een levensstijl creëert die bij jou past. Leer jezelf gewoontes aan die je dag in, dag uit kan doen zonder dat je er veel voor moet opgeven. Tuurlijk moet je wel eens iets doen wat moeilijk is, maar in de basis moet het je vooral gelukkig maken wat je doet!

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Meestal heb ik oortjes in en hoor ik vrij weinig om me heen. Ik ben echt in mijn eigen wereld en kan me goed afsluiten. Ik heb dan ook weinig irritaties. Wat ik wel vervelend vindt is als mensen me tijdens mijn set storen om iets te vragen. Wacht liever even tot dat ik klaar ben met een set.

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Ik gebruik spreadsheets om mijn trainingen bij te houden, en MyFitnessPal vind ik een fijne app om voeding te checken. Het is voor mij belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Inmiddels lukt dit goed zonder macro’s te tracken maar af en toe vul ik nog wel een dag eten in om te kijken of ik goed zit.

fitgirl kim

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

Er zijn nog heeeel veel fabels helaas. Ik probeer met mijn Instagram deze te ontkrachten en uit te leggen hoe het echt zit! Een van de grootste die ik nog vaak hoor is dat je aan kan komen door te weinig eten en dat je 6 keer per dag moet eten om je stofwisseling op gang te houden.

Wat is je favoriete workout?

Legday! Ik houd er van om zwaar te trainen en het beste uit mezelf te halen tijdens deze trainingen 🍑

Liefs, Kim.

Je kunt Kim volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.