Couscous met kip, abrikoos, rozijnen & feta

Op zijn tijd zo eens wat anders dan zilvervliesrijst? Couscous is een goede vervanger! Couscous komt uit Noord-Afrika en is daar wat de rijst is in Azi├ź en de aardappel in onze westerse wereld. Lekker als lunch of als avond eten!

 

Voedingswaarde per portie:

Calorie├źn: 361 kcal

Koolhydraten: 49 gram

Eiwit: 26 gram

Vetten: 6 gram

 

Ingredi├źnten:

Wat heb je nodig voor 1 pan (4 personen)?

  • Couscous +-200 gram (onbereid)*
  • Kipfilet +-400 gram
  • Gewelde abrikozen 40 gram
  • Rozijnen 30 gram
  • Feta 50 gram
  • Rucola sla
  • Kokosolie/olijfolie

*voor de grote eters kan je natuurlijk altijd meer couscous pakken

 

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 30 minuten

IMG_3004

  • Laat water in water in een pan koken (zie verpakking couscous voor hoeveelheid water)
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze naar smaak.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes (ongeveer de grootte van een rozijn is prima)
  • Snijd ook de feta in blokjes in het geval je een heel stuk hebt.
  • Zodra het water kookt neem je deze van het vuur en doe vervolgens de couscous in het water. Roer het geheel door, sluit het deksel en laat de pan 5 minuten staan.
  • Bak de kip in een wok- of hapjespan goudbruin.
  • Doe vervolgens de couscous in de hapjespan bij de kip.
  • Voeg hier ook de abrikozen en rozijnen aan toe.
  • Schep het geheel goed door elkaar en voeg hier tenslotte de feta blokjes aan toe.
  • Schep het geheel nog een keer goed door en laat het een paar minuutjes staan zodat het geheel lekker opgewarmd is.
  • Serveer het gerecht met rucola.

Eet smakelijk!

 

Instagram: @marrkb

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.