19 jun Couscous met kip, abrikoos, rozijnen & feta
Op zijn tijd zo eens wat anders dan zilvervliesrijst? Couscous is een goede vervanger! Couscous komt uit Noord-Afrika en is daar wat de rijst is in Azië en de aardappel in onze westerse wereld. Lekker als lunch of als avond eten!
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 361 kcal
Koolhydraten: 49 gram
Eiwit: 26 gram
Vetten: 6 gram
Ingrediënten:
Wat heb je nodig voor 1 pan (4 personen)?
- Couscous +-200 gram (onbereid)*
- Kipfilet +-400 gram
- Gewelde abrikozen 40 gram
- Rozijnen 30 gram
- Feta 50 gram
- Rucola sla
- Kokosolie/olijfolie
*voor de grote eters kan je natuurlijk altijd meer couscous pakken
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 30 minuten
- Laat water in water in een pan koken (zie verpakking couscous voor hoeveelheid water)
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze naar smaak.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes (ongeveer de grootte van een rozijn is prima)
- Snijd ook de feta in blokjes in het geval je een heel stuk hebt.
- Zodra het water kookt neem je deze van het vuur en doe vervolgens de couscous in het water. Roer het geheel door, sluit het deksel en laat de pan 5 minuten staan.
- Bak de kip in een wok- of hapjespan goudbruin.
- Doe vervolgens de couscous in de hapjespan bij de kip.
- Voeg hier ook de abrikozen en rozijnen aan toe.
- Schep het geheel goed door elkaar en voeg hier tenslotte de feta blokjes aan toe.
- Schep het geheel nog een keer goed door en laat het een paar minuutjes staan zodat het geheel lekker opgewarmd is.
- Serveer het gerecht met rucola.
Eet smakelijk!
Instagram: @marrkb
No Comments