blueberry wafels

BLUEBERRY WAFELS

Onze geweldige food blogster Linda heeft deze week weer een 'om je vingers bij af te likken' recept voor ons klaarstaan. Wafels als ontbijt, lunch of tussendoortje? Dat kun je haast niet afslaan.

Zoals jullie weten ben ik groot fan van mijn wafelijzer. Bijna wekelijks maak ik wel een heerlijke stapel gezonde wafels voor het ontbijt. Variëren met de ingrediënten doe ik graag en dus ging ik dit keer voor blueberry wafels, zodat ik me weer even waande in Amerikaanse sferen. Deze heerlijke zachte wafels met blauwe bessen doen mij echt denken aan de blueberry pancakes die ik in Amerika gegeten heb.

wat heb ik nodig? (VOOR MEERDERE WAFELS)

  • 50 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 30 gram havermeel
  • 20 gram eiwitpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el honing
  • 50 gram blauwe bessen

HOE TE BEREIDEN?

  1. Verwarm je wafelijzer voor, volgens de instructies van het apparaat.

  2. Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.

  3. Roer de honing door het beslag.

  4. En schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.

  5. Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.

  6. Bak de wafels in 3-4 minuten gaar.

  7. Herhaal tot je beslag op is.

  8. Serveer de wafels met toppings naar keuze.

voedingswaarde VOOR HET HELE RECEPT

Voor alle wafels die je uit het beslag krijgt, zonder toppings:
364 calorieën – 33 gram eiwitten – 40 gram koolhydraten – 7 gram vetten.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je de wafels als ontbijt en lunch toevoegen of één wafel als tussendoortje pakken.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.