29 okt Eiwitrijke pasta met tonijn by Stance
Omdat verse vis vaak duur is, maar ik het toch lekker vind om vis in mijn voedingspatroon terug te laten komen, maak ik regelmatig deze pasta met tonijn uit blik. Vaak heb ik de meeste ingrediënten in huis, dus kan ik altijd deze heerlijke eiwittenbom maken! Bovendien is dit gerecht snel gemaakt en zowel warm als koud lekker. Misschien vind ik het afgekoeld zelfs lekkerder… Ideaal dus om te gebruiken voor meal prepping!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 blikje Tonijn ‘met vleugje water’ van John West
- Teentje knoflook
- Kleine (rode) ui
- 100 gr champignons
- 100 gr tomaat
- 180 gr AH Biologische passata di pomodoro
- 75 gr volkoren pasta
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
- Optioneel: 40 gr magere spekjes
Bereiding
Kook de pasta al dente. Snipper de ui, snijd de knoflook klein, de champignons in gelijke partjes en de tomaat in blokjes. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en voeg daarna de champignons toe om die ook even mee te bakken. Als je er voor kiest om spekjes toe te voegen aan het recept, dan bak je die nu ook mee. Vervolgens voeg je de biologische tomatensaus (dit zijn gezeefde tomaten) toe en laat je alles even zacht doorkoken.
Nu over naar de tonijn. Ik kies voor een blikje Tonijn ‘met een vleugje water’ van John West. Dit blikje hoef je niet uit te laten lekken en bevat nauwelijks vetten die wel in een blikje tonijn in olijfolie zitten. We hebben natuurlijk al olijfolie gebruikt om in te bakken. Bovendien zit er in dit blikje 84 gram tonijn, wat ik in dit gerecht persoonlijk een prima hoeveelheid vind. Maak de tonijn met een vork even los en roer het door de saus, de saus zal nu wat dikker worden. Als laatste verwarm je de tomatenblokjes even mee en breng je de saus eventueel op smaak met wat zout/peper/citroensap.
Als de saus klaar is en je pasta beetgaar, meng je in de pan de saus door de pasta zodat alles goed verdeeld is. Opscheppen, eventueel bestrooien met een klein beetje Parmezaanse kaas en geniet!!
Tip
Serveer met wat rucola bovenop.
Voedingswaarden
Calorieën 584
Koolhydraten 66 gr
Eiwitten 40 gr
Vetten 17 gr
Vezels 7 gr
Liefs Stance
Instagram @svl89
No Comments