5 tips voor een goede training fris n fit

5 TIPS VOOR EEN GOEDE TRAINING

Je hebt besloten te gaan trainen, top! Je hebt een planning gemaakt van welke spieren je op welke dag gaat slopen! Maar wat nu? Hoe kies je verder je oefeningen uit voor jouw perfecte schema? 5 dingen die ik belangrijk vind om rekening mee te houden wanneer ik mijn schema opstel.

 

1. DOE OEFENINGEN DIE EFFECTIEF ZIJN VOOR DE SPIEREN OF SPIERGROEP DIE JE TRAINT

Klinkt misschien heel logisch, maar hiermee bedoel ik te zeggen dat je bij bijvoorbeeld bij pull ups en bankdrukken je armen wel activeert, maar het waarschijnlijk niet genoeg is om grote armen van te krijgen. Dus doe oefeningen die direct de spieren aanspreken die je wilt laten ontwikkelen! Zorg er daarnaast ook voor dat wanneer je meerdere spiergroepen op één dag doet je de zwakste spiergroep als eerste aanspreekt!

2. DOE OEFENINGEN DIE JE LEUK VINDT

Dit zie ik helaas te weinig terug komen in veel schema’s. Bepaalde oefeningen ‘moeten’ doen. De beste oefeningen zijn de oefeningen die je leuk vindt! Iets leuk vinden zorgt voor een hogere motivatie én inzet.

3. DOE OEFENINGEN DIE JE HET MEESTE ‘VOELT’

Ik hou van zwaar trainen. Bijvoorbeeld bij een incline bench press kan ik meer gewicht gebruiken dan wanneer in dezelfde oefening met dumbbells doe. Maar omdat ik de dumbbell oefening beter in mijn borst voel, verkies ik die boven andere oefeningen.

5 tips voor een goede training fris n fit
4. DOE OEFENINGEN WAARBIJ JE GOED KAN INSCHATTEN OF JE DICHT BIJ FALEN ZIT

Dit is deels ook van toepassing op het aantal reps. Ik merk zelf dat ik een bench press met als doel 6 reps beter aanvoel of ik er 6 of 7 kon doen, dan bijvoorbeeld een tricep extention met het touw met als repdoel 15. Kan ik er 14, of 17? Ik vind dit lastig in te schatten.

5. DOE OEFENINGEN DIE VERTROUWD VOELEN

Kies oefeningen waar je ervaring mee hebt, waar je zeker van weet dat je ze goed uitvoert en die je zonder spotter zwaar kan doen. En kies oefeningen waarvan jij denkt dat ze niet blessure gevoelig zijn!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad, bedankt voor je aandacht en tot de volgende blog!

Je kan Ricky volgen op Instagram, zijn andere account Fortissimus Aesthetica en Youtube.

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

NIEUW: Makkelijke recepten om lekker en gezond af te slanken. De Afslank Receptenbijbel.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.