Mark Bogaerts

5 redenen waarom sport zo goed voor je is

Door sport is heel mijn leven veranderd. Ik vind persoonlijk dan ook dat iedereen er goed aan zou doen om een sport te zoeken die bij je past. Ik kan wel zeggen: ga naar de sportschool om aan krachttraining te beginnen! Maar dan zou ik iedereen adviseren om te doen wat ik doe. En iedereen is anders. Krachttraining heeft inderdaad heel veel voordelen en er zijn veel mensen die het leuk vinden. Maar er zijn ook heel wat andere sporten waarmee je je grenzen kan verleggen. Zoek een uitdagende sport die bij je past en wel om de volgende 5 redenen:

  1. Gezond en sterk door het leven. Als jij jezelf na een jaar nog steeds elke training met tegenzin naar de sportschool moet slepen, dan is het niet jouw ding. Vaak is het in het begin angst voor iets wat onbekend is en buiten je comfortzone ligt, maar als je er eenmaal een jaar mee bezig bent en je hebt nog steeds geen motivatie, dan moet je toch echt iets anders zoeken. Er zijn zoveel verschillende sporten en het gaat erom dat je het volhoudt. Ik vind persoonlijk dat sport iets is wat je voor de rest van je leven gaat doen. Ben je een sport beu, zoek dan een andere sport. Zolang je blijft sporten blijft je lichaam sterk. Dus als jij net als ik gezond en oud wilt worden, dan is het verstandig om een sport te zoeken die je echt leuk vindt.
  2. No thoughts! Wanneer je de sport hebt gevonden die bij jou past dan weet je dat omdat je geen gedachtes meer hebt. Sport is therapie voor je geworden en het effect ervan is dan ook vergelijkbaar met meditatie of wandelen in de natuur. Als ik naar de sportschool ga, dan stoppen mijn gedachtes. Ik ben daar helemaal in mijn zone. En dit neem je mee in de rest van je dag. Je bent mentaal helderder, je hebt meer energie en je voelt je ook meer ontspannen. Minder gedachtes, meer ruimte voor geluk.
  3. Have some¬†fun.¬†Veel mensen vinden het helemaal geweldig om precies elke gram af te wegen die ze eten. De trainingen strikt volgens bepaalde schema’s uit te voeren. En forceren zichzelf om precies een bepaald aantal keer per week te gaan sporten. Maar kan je het ook nog wel loslaten af en toe? Ben je nog wel flexibel in je leven? Ik heb erg veel respect voor mensen die zo strikt leven en ik weet ook zeker dat het grootste deel van deze mensen het echt leuk vindt. Maar ik weet ook zeker dat er heel wat mensen zijn die het hiermee zichzelf erg moeilijk maken. Laat het af en toe eens los. Als je niet van plan bent om professioneel te worden in de sport die je beoefent, dan is sport maar √©√©n van de vele dingen die je doet in je leven. Iets meer balans, minder stress doet je goed.
  4. Algehele gezondheid. Sport is super voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Met de meeste sporten versterk je je fysieke lichaam van binnen en van buiten. Op deze manier wordt het dagelijks leven een stuk makkelijker en heb je minder kans dat je¬†later dement moet rondlopen met een rollator. Denk aan dingen als zware boodschappentassen sjouwen of een stuk rennen omdat je te laat bent voor de bus. Als je conditie vooruit gaat, dan gaat je leven ook vooruit. Uitspraken¬†als ‘een zwakke rug zit in de familie’ of ‘ik ben te moe om nog te sporten’ zullen klinken als complete onzin¬†als jij een sport vind die bij je past, ik weet er alles van!
  5. Mindset. Sporten is goed voor je hersenen, maar ook goed voor je mindset. Door sport krijg je meer controle over je lichaam, je leert je lichaam nu pas echt kennen. Hierdoor maak je meer hersenconnecties aan en zorgt dit er ook nog eens voor dat je hersenen beter gaan werken! Bovendien krijg je een sterkere wilskracht omdat je dat met een uitdagende sport ook ontwikkelt. Door deze combinatie is de kans ook groter dat je bedenkt wat je echt wilt in het leven en eerder iets gaat doen waar je hart ligt. En door je passie achterna te gaan heb je een grotere kans om uit te komen bij geluk en rijkdom. Het is niet voor niks dat de meeste self made millionaires regelmatig sporten.. Misschien begonnen die daar ook wel mee?

Je kan me ook volgen op mijn andere blog Mijn Innerlijke Kracht en op mijn Instagram @marrkb

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.