gymjunkie lifestyle plan, cynthia houben, transformatie, succesverhaal

3 MANIEREN OM JE GEZONDE LEVENSSTIJL VOL TE HOUDEN

Je levensstijl veranderen kan lastig zijn. Je moet namelijk je gedrag veranderen en de manier waarop jij leeft is waarschijnlijk al jarenlang hetzelfde. Een gezonde levensstijl volhouden kost dan ook zeker wat moeite en energie. Maar het is het dubbel en dwars waard!

Een gezonde levensstijl, hoe hou je dat vol?

Allereerst stoppen met strenge diëten en zorgen dat jouw levensstijl haalbaar is. Ik wilde iets wat ik voor de rest van mijn leven kon volhouden. In het begin kost het even wat moeite, maar wat jij ervoor terugkrijgt is een prachtig, gezond en fit lichaam. Een helderde geest en een gezonde en positieve mindset.

Wat je in jouw lichaam stopt en hoe je ermee omgaat is alles bepalend voor jouw toekomst. 4 jaar geleden heb ik mijn levensstijl compleet veranderd. Van elke week feesten, alcohol, fastfood, eetbuien, negatief denken en haat naar mezelf en mijn lichaam besloot ik dat het nu echt anders moest.

Waarom lukte het mij na 100 mislukte pogingen om blijvend af te vallen dan nu eindelijk wel? Vandaag deel ik met jullie 3 manieren die mij hebben geholpen om deze gezonde levensstijl vol te houden!

gymjunkie lifestyle plan, cynthia houben, transformatie, succesverhaal

1. Waarom?

De meeste mensen weten vaag wat ze willen en denken dat dat genoeg is. Ik wil gezond zijn of ik wil een mooi lichaam. Maar dit is niet concreet.. het zorgt er niet voor dat je het gaat volhouden. Waarom? En hoe wil jij je voelen? Voor mij was dit bijvoorbeeld:

Ik wil minimaal 15 kilo afvallen & van sporten en gezond eten een levensstijl maken omdat…

  • Ik aankomende zomer trots wil zijn op mijn lichaam als ik op vakantie ben.
  • Ik elke dag zin wil hebben in de dag.
  • Ik een positieve mindset wil en gezond eten + sporten helpt hierbij!
  • Ik me goed wil voelen als ik kleding ga shoppen.
  • Ik wil dat het beter gaat met mijn Lyme & diabetes.
  • Ik graag gezond oud wil worden zodat ik er kan zijn voor de mensen van wie ik hou.
  • Ik graag een goede balans wil met eten, zodat ik er weer van kan genieten zonder schuldgevoel.

gymjunkie lifestyle plan, cynthia houben, transformatie, succesverhaal

Mijn lijst was nog veel langer dan dit, dus schrijf alles op wat er in je opkomt! Waarom wil je dit? En hoe wil jij je voelen als je het hebt bereikt? Print het uit en plak het ergens op waar je het iedere dag ziet. Neem het eventueel mee zodat je het altijd over kan lezen. Dit blijven herhalen is super belangrijk om je mind gefocust te houden op wat je wil bereiken!

Eventueel kun je ook nog een visionboard maken. Plak allerlei plaatjes en woorden/zinnen op die met jouw doelen te maken hebben. Zo maak je het visueel en ook dit zorgt ervoor dat je sneller je doelen bereikt.

2. Voeding, training & mindset

In mijn ogen zijn dit de 3 sleutels tot gezondheid & geluk. Wat je in je lichaam stopt zo kom je er uit te zien en zo ga je je ook voelen. Dus als je shit in je lichaam stopt, kun je verwachten dat je er uiteindelijk niet goed uitziet of ziektes ontwikkelt. Ook ga je je shit voelen. Stop je goede dingen in je lichaam dan kun je verwachten dat jij een mooi, sterk en gezond lichaam hebt, energie voor 10 en je je een stuk gelukkiger zal voelen. Heb hier wel geduld voor! Een ”nieuw” lichaam bouw je niet in een paar weken ;).

Sporten moet vooral leuk zijn! Ik vind krachttraining heerlijk, daarom hou ik het vol. Natuurlijk heb ik wel eens geen zin, maar 90% van de tijd heb ik zin om lekker te sporten. Vind je het echt helemaal niks, zoek dan iets wat je wel leuk vindt. Er zijn zoveel sporten die je kunt doen! Beweging is erg belangrijk voor onze gezondheid, maar ook maak je weer je geluksstofje aan. Depressieve gevoelens krijgen zo minder snel kans.

gymjunkie lifestyle plan, cynthia houben, transformatie, succesverhaal

Mindset is voor mij nog de allergrootste factor om blijvend te veranderen. Waarom mensen opgeven is omdat ze verkeerd gaan denken. Hun gedachtes en angsten komen naar boven en dan is de makkelijkste weg eraan toegeven en dus opgeven. 4 jaar geleden heb ik de belofte aan mezelf gedaan om nooit meer op te geven. Die optie bestond niet meer. Ik mocht falen, maar niet opgeven!

Ik veranderde mijn mindset compleet en ik ging van mijn gezonde levensstijl houden. Maar ook durfde ik weg te gaan bij mijn baan en mijn eigen bedrijf op te zetten. Gymjunkies werd binnen no time een succes en binnen een jaar had ik mijn 2e bedrijf. Mijn hele leven veranderde door de focus te leggen op deze 3 dingen.

3. Maak een concreet plan

Zonder plan doe je maar wat. Je kunt een doel of een droom niet bereiken als je vaag bent en als je geen plan van aanpak hebt. Ik maakte mijn eigen voedingsschema’s, mijn workout schema’s en elke dag deed ik mindset oefeningen. Ik viel binnen 6 maanden bijna 20 kilo af, kwam uit mijn depressie, had geen eetstoornissen meer, trainen werd mijn passie en door de dagelijkse mindset oefeningen werd ik enorm positief en ben ik gaan geloven dat ik alles kan bereiken.

Maak voor jezelf een plan en ga je eraan houden! Ik beloof je dat je dan alles kunt bereiken wat je maar wil.

Vind je het moeilijk en wil je graag hulp? Dan kun je eventueel het Gymjunkie Lifestyle Plan bestellen. Momenteel alleen voor vrouwen, de versie voor mannen komt z.s.m. In deze 8 weken gaan we focussen op vet verlies, gezondheid & jouw mindset. Inmiddels zijn we met een community van bijna 500 vrouwen die elkaar allemaal steunen met deze gezonde levensstijl! Meer informatie vind je hier.

gymjunkie lifestyle plan, cynthia houben, transformatie, succesverhaal

Geef nooit op

Als ik zo drastisch kan veranderen dan kan iedereen het. Ik moest van ver komen, maar door deze punten toe te passen heb ik mijn doelen en dromen bereikt. Zelfs boven mijn verwachtingen!

Dit is geen dieet, geen quick fix, maar een langdurig proces om je gezonder, fitter en gelukkiger te voelen. En ik ben verliefd geworden op het proces! We zijn nu 4 jaar later en het is echt een levenswijze geworden voor mij. Ik zou nooit meer anders willen.

Feestjes, etentjes, sociale gelegenheden hoef ik nooit te missen. Alles hoort erbij! Een goede balans en genieten zonder schuldgevoel. Jij kan dit! Blijf geloven in jezelf en geef nooit op!

Liefs, Cynthia

Je kunt mij ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.