workout tunefit tom tuning

FRIDAY TAGDAY: 10 WORKOUT VRAGEN AAN @TUNEFIT

Deze week stelden we 10 workout vragen aan Tom Tuning. Ook wel bekend als tunefit op Instagram. Hij traint 2 jaar en het is voor hem een echte passie geworden. Lees verder wat Tom te zeggen heeft over zijn workouts.

Hoelang train je al?

“Ik train nu ongeveer 4 jaar. De eerste 2 jaar waren echt gericht op afvallen door mijn overgewicht en de laatste 2 jaar ben ik serieus bezig om zo veel mogelijk spiermassa aan te maken.”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

“Waarschijnlijk ben ik hier totaal niet origineel, maarja ook ik vind borst het leukste om te trainen. Toch wel grappig aangezien deze spiergroep altijd mijn zwakke punt is geweest. Misschien heb ik juist daardoor extra motivatie om dit mijn sterkste punt te maken.”

workout tunefit tom tuning

Welke oefening deed je voor deze spiergroep?

“De barbell bench press is in mijn ogen de hoofdoefening voor borst. Vroeger deed ik deze nooit en ik merk dat ik inderdaad meer progressie boek sinds ik deze heb ingevoerd in mijn schema.”

Welke muziek luister je het liefste tijdens je workout?

“In het begin maakte me dit vrij weinig uit, maar de laatste tijd luister ik toch vaak hiphop of een goede techno / techhouse beuker voor een extra boost.”

workout tunefit tom tuning

Train je liever samen of alleen?

“Ik ben echt iemand die graag alleen traint. Ik hou er van om in een “zone” te komen waar ik muziek op heb en lekker kan knallen. Dat is voor mij ook het lekkerste gevoel bij fitness.”

Hoeveel dagen train je in de week?

“Ik train eigenlijk al 2 jaar lang 5 keer per week. Dit is voor mij de perfecte balans tussen schema, trainingen en rustdagen. Heel lang heb ik een push-pull-legs schema gevolgd. Daarop volgend een upper-lower schema, zodat ik elke spiergroep 2 keer per week train.”

workout tunefit tom tuning

Wat doe je als je niet zo gemotiveerd meer bent?

“Dat heb ik de laatste 2 jaar eigenlijk niet meer gehad. Ik heb zelfs geen pauze gehad van trainen, behalve voor vakantie dan. Wat mij wel altijd extra motiveert zijn video’s over fitness of andere onderwerpen. Ook kunnen muzieknummers met een bepaald topic enorm motiveren.”

Train je vooral de buitenkant of voor je gezondheid?

“Natuurlijk train ik voor beide, maar nog meer voor de progressie zelf en het gevoel wat ik er van krijg. Ik wil letterlijk elke training sterker worden, beter worden, werken aan mijn zwakke punten en me fit voelen. Dat totale plaatje is waarom ik train.”

workout tunefit tom tuning

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens of na je training?

“Ik hou van een stevige maaltijd voor mijn training dat bestaat uit complexe koolhydraten en eiwitten, zoals havermout met eiwitpoeder met daarnaast een kopje koffie. Eerst dronk ik ook veel pre-workout, maar heb gemerkt dat koffie voor mij genoeg is. Daarnaast neem ik na elke training een eiwitshake en elke ochtend omega-3, creatine en vitamine.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

“Gymshark vind ik toch wel het tofste kledingmerk, maar doordat de shippingcosts vaak oplopen koop ik ook vaak in bij MyProtein als er weer een goeie sale is haha.”

Volg je Tom al op Instagram?

Wil jij zelf meer over voeding leren + 105 eiwitrijke recepten ontvangen? Dan is dit boek waarschijnlijk wel iets voor jou!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.