mindset en ideale gewicht

WAT KAN IK DOEN OM MOEITELOOS MIJN IDEALE GEWICHT TE BEREIKEN?

Geloof jij dat je moeiteloos je ideale gewicht kunt bereiken? Waarschijnlijk niet. Grote kans dat je denkt, dat je om af te vallen en jouw ideale gewicht te bereiken hard moet werken en vooral niet mag toegeven op ‘zwakke’ momenten. Dat gezondheid en een fit lichaam nou eenmaal hard werken is. En dat je lui, ongezond en zwak bent als het niet lukt.

Wat zeg jij eigenlijk tegen jezelf? Welke overtuiging heb jij die je jezelf elke keer weer verteld? Sta je daar wel eens bij stil?

Je mindset heeft namelijk ALLES te maken met afvallen of wat jij dan ook wilt bereiken in je leven. We hebben dingen gedaan, er zijn dingen tegen ons gezegd of we hebben situaties meegemaakt die ons hebben gevormd tot wie we nu zijn. Vaak geven we deze dingen of onszelf de schuld maar eigenlijk mag je gaan zien dat deze dingen je een grote dienst hebben bewezen. Wees dankbaar dat dit gebeurd is, want nu weet je nóg beter wat je wilt.

Ken je deze uitspraken; Dit is slecht, dit is niet goed voor me, hier wordt je dik van? Dit zijn JOUW overtuigingen die je door de jaren heen ontwikkelt hebt. En wat je zult zien op het moment dat je dat loslaat, dat je lichaam gaat snakken naar gezonder voedsel op een natuurlijke manier. Dan is het niet vanuit moeten maar willen. Het bereiken van je ideale gewicht is veel makkelijker dan je denkt!

ideale gewicht en mindset

Maar HOE ga ik dan gezonder worden en mijn ideale gewicht bereiken? Het antwoord is simpel: door je mindset te herprogrammeren.

 • Stap 1: Vergeet alles wat je tot nu toe hebt aangenomen als de waarheid over eten, diëten, afvallen en gezondheid.
  Onderken dat al die op angst en schaarste gebaseerde overtuigingen geconditioneerd zijn door je opvoeding en de samenleving. Open je mind en je hart voor een nieuwe werkelijkheid gebaseerd op overvloed, die net zo waaris, maar wel een stuk gezonder, gelukkiger en fijner is!
 • Stap 2: Haal de focus af van het probleem en de HOE.
  Weiger om ook nog maar één seconde te verspillen aan het nadenken over afvallen en vooral: hoe je dat dan zou moeten doen. Dus bijv: stap niet meer op de weegschaal, tel alleen nog maar zegeningen, geen calorieën en STOP met het eindeloze nadenken over hoeveel je mag eten. Dat is ook de reden dat wij het Gymjunkie Lifestyle Plan hebben ontwikkeld. Niet meer nadenken over voeding maar toch een gezonde balans krijgen met voeding.
 • Stap 3: Focus in plaats daarvan op hoe jij je voelt.
  Wat denk je dat het perfecte lijf je zal geven? Hoe voelt dat? Doe er vervolgens alles aan om je NU al zo te voelen. Ga bijvoorbeeld heerlijk dansen om je te vrij te voelen, of denk aan hoe bijzonder het is dat je dit kunt lezen, dat je ogen werken, je hersenen werken en wees dankbaar voor hoe je gezond je eigenlijk al bent. Maak het leven leuken zorg ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt, wat je omstandigheden ook zijn.
 • Stap 4: Blijf deze shift maken ELKE keer dat ego je weer terugtrekt in de angst en het HOE.
  Elke keer dat je mind je wijs maakt dat het écht niet zo makkelijk kan zijn, dat als je zo doorgaat je SUPER dik gaat worden, dat je een loser bent en snel weer naar de sportschool moet gaan, ELKE KEER dat dat gebeurt is het enige wat je doet dit: Blijf focussen op je beter voelen en wees in het NU. Ga lekker wandelen, sporten, iets voor jezelf doen. Whatever feels good!
 • Stap 5: Blijf voor jezelf herhalen: mijn ideale gewicht is onderweg.
  Het komt, als ik me goed voel! Hoe jouw gewicht en gezondheid er NU uit zien zegt niets over de toekomst. Als jij je gedachten en gevoel blijft shiften, zal je fysieke werkelijkheid binnen no time veranderen. Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid!
 • Stap 6: Je bereikt je ideale gewicht.
  En ultieme gezondheid, vrijheid, geld en ALLES wat je maar wil. Het zal moeiteloos je leven instromen. Dit is hoe het werkt.

ideale gewicht en mindset

Gun jezelf deze mindset, sta ervoor open. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of waar je nu staat. Geloof dat jouw ideale gewicht voor jou mogelijk is, dat jij het werkelijkheid kunt maken. Ga het verwachten, ga het zien, ga het voelen. En laat niets of niemand jou tegenhouden in dit proces. Alles wat niet in lijn is met deze waarheid (dus wat jij diep vanbinnen gelooft) is een teken dat daar nog werk te doen is. Soms denk je dat je iets wilt maar wil je diep vanbinnen iets anders. Dus jouw mindset, hoe jij denkt en je voelt over het afvallen bepaald grotendeels jouw afvalproces.

“Ik kan dit, ik wil dit, dit is voor mij gemaakt, als een ander het kan, kan ik het ook. dit is mijn ideale gewicht, ik voel het, ik heb er zin in, ik ga genieten van deze reis en ik ga dit bereiken.” Zeg dit ELKE DAG tegen jezelf. Herhaling is key en zodra jij je mind traint daarin, zal het zich gaan uiten in jouw realiteit.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.