waarom visualiseren werkt ramon groenewoud cynthia houben

WAAROM VISUALISEREN OM JE DOELEN TE BEHALEN?

Ik vind dat het belangrijk is om doelen te stellen, omdat doelen je een betekenis geven in het leven. Zolang jij geen doel hebt weet je ook niet waar je uit komt. De motivatie is er niet. Vaak voel je je ook lui en heb je nergens zin in. Waarom denk je dat de meest succesvolle mensen dagelijks visualiseren?

Zie het maar alsof je je auto instapt en je gaat gewoon maar rond rijden zonder dat je weet waar je naar toe gaat. Zolang jij je navigatie niet hebt ingesteld waar je naartoe wilt, zul je maar blijven rijden zonder dat je ergens uit komt.

Stel je navigatie in op de bestemming, zodat je weet waar je naar toe gaat. Ook is het belangrijk om te weten wat je wilt. Blindweg een doel stellen omdat andere mensen dat tegen je zeggen of vinden is ook geen optie. Vind iets wat bij je past en waarmee je op één lijn ligt. Neem ook de tijd om je doelen te stellen en na te denken wat je echt wilt. Effectief doelen stellen werkt voor mij het beste, als ik mijn doelen georganiseerd opschrijf. Ik maak er een soort stappenplan van. Ik noteer welke dag, week of maand wanneer ik wat moet doen.

Ik maak mijn doelen visueel. Zo heb ik ook een whiteboard met foto’s en wat tekst erbij om zo een concreet beeld te hebben van waar ik naar toe wil.

waarom visualiseren werkt ramon groenewoud

Doelen sneller bereiken met visualisatie

Ik visualiseer dagelijks mijn doelen. Ik visualiseer alsof ik ze al bereikt heb en welk gevoel het mij geeft. Dit brengt mij naar een energieke staat. Je wordt er niet alleen energiek van, maar je programmeert je doelen ook zo door naar je onderbewustzijn. Jouw onderbewustzijn werkt op herhaling en herkent geen verschil tussen de emotie die je ervaart met je ogen open of met je ogen dicht terwijl je je doelen visualiseert. Ook werkt jouw onderbewustzijn op patronen en hoe vaker je de visualisatie van je doelen visualiseert dan wordt het vanzelf een patroon in je onderbewustzijn.

Oftewel het wordt een gewoonte voor jou, om het gevoel te krijgen, alsof je je doelen al hebt bereikt. Dit creërt dus de energieke staat waardoor je sneller je doelen zult aantrekken. Visualisatie kan heel de dag maar werkt het beste de eerste 20 minuten dat je wakker wordt of de laatste 20 minuten voordat je gaat slapen. Dit is omdat op die momenten jouw hersengolven langzaam zijn en in een theta frequentie zitten. De theta frequentie zorgt ervoor dat dingen direct doorkomen tot je onderbewustzijn en je in een meditatieve staat bent. Dit is natuurlijk ideaal voor al jouw doelen!

Cynthia Houben heeft een keer een video gemaakt over visualisatie! 

Behaal ik mijn doelen altijd? En is dat altijd binnen de tijd?

Het korte antwoord: Nee! Soms lopen dingen net iets anders waardoor je af en toe je doelen zal moeten bij stellen. Ook kom je er zo achter of iets voor jou is of niet. Geen probleem, zo heb je weer wat geleerd over jezelf. Soms komen er dingen tussendoor en is het lastig om je doelen te plannen waardoor ze later uitkomen dan je had verwacht. Nog steeds geen probleem, want je weet waar je naar toe gaat en dat je je doelen toch wel gaat behalen.

Zorg ook dat je geniet van het proces want als je je doelen behaald hebt, zal het kort een geluksgevoel geven, maar daarna zwak je af en kom je in een sleur. Daarom moet je er ook voor zorgen dat je weer nieuwe doelen blijft stellen zodat je niet in deze sleur komt. Zodra je dit in je leven gaat toepassen zul je steeds gemotiveerder en energieker zijn. Ook is het steeds leuker om je doelen te behalen en zal het een groot onderdeel zijn van je leven. Nu heb je meer betekenis in je leven en zul je niet meer zo doelloos ronddwalen.

Meer van mij zien? Je kunt me volgen via Instagram:  @adonismuscle222

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.