obstacle run vervolg succesverhaal angela

Hoe gaat het nu met Angela?

Super  tof om weer een blogje te schrijven voor Gymjunkies.  Ik zeg ‘weer’ omdat ik in april 2017 mijn succesverhaal al mocht delen, waarin ik trots mijn resultaat showde na een aantal maanden schema’s te hebben gevolgd via Cynthia.

Na het lezen van de werkwijze van Cynthia/Gymjunkies op Instagram, en wat heen en weer mailen, heb ik in december 2016 ervoor gekozen om schema’s op maat te laten maken door Cynthia. Dit heeft mij toen een mooi resultaat gegeven.

Mijn verhaal van april 2017 kun je hier teruglezen.

 

Ik ben tot juni 2017 met de schema’s aan de gang gegaan. Uiteindelijk heb ik een vetpercentage bereikt van 17% en tegelijkertijd mijn spiermassa geprobeerd intact te houden. Ik was zeer tevreden met wat ik al bereikt had.

 

vervolg succesverhaal angela

 

OBSTACLE RUN’S

In juni ben ik lekker een paar weken op vakantie gegaan en in juli had ik mijn eerste Obstacle Run. Dat was namelijk een van mijn nieuwe doelen. Dat leek me zo cool om een keer te doen.

Als voorbereiding daarop heb ik een aantal Obstacle run trainingen & Bootcamp trainingen gevolgd voor oa. techniek en uithouding.

In de sportschool heb ik kracht gecombineerd met cardio, als in groepslessen volgen zoals Xcore/Burn/Body Attack. De Obstacle Run was uiteindelijk echt heel gaaf en ik ben blij dat ik in verschillende vlakken een voorbereiding had gedaan, want het is toch zwaarder dan je denkt.

Ondertussen heb ik al mijn 2e run gehad in oktober 2017 en staat de 3e alweer op de planning voor juni dit jaar. Zeker een aanrader om een keer te gaan doen!

 

obstacle run vervolg succesverhaal angela

 

UITDAGING & MOTIVATIE

In de tussentijd heb ik periodes gehad dat ik de schema’s van Cynthia nog volgde voor mezelf (dus na juni 2017). Maar ook periodes dat ik op gevoel at en in de sportschool deed wat ik op dat moment leuk vond. Ene keer groepslessen en andere keer weer even lekker krachttraining erbij pakken.  Sporten doe ik soms alleen maar vaak met mijn fitness-sister (ja zo noemen we elkaar 🙂 ) / vriendin.

We motiveren elkaar in zowel de sport als in de levensstijl/voeding en we vinden het beide super leuk.

Foto’s en filmpjes maken we ook vaak van elkaar. Voor de fun maar ook zeker om de techniek terug te kijken en zo te zien wat we kunnen verbeteren.

We blijven ook steeds nieuwe doelen stellen en nieuwe dingen proberen. Onlangs hebben we ook een try-out gedaan van een Bungee-workout. Je weet wel, aan van die elastieken hangen, springen, vliegen, lunges, push ups etc. Ik heb me echt kapot gelachen en zoveel lol gehad in een ander soort van workout. Het hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Zo blijf je jezelf lekker uitdagen en motiveren vind ik.

 

vervolg succesverhaal angela gym

 

SOMS EVEN GEEN ZIN

Natuurlijk heb ik ook wel eens dagen/weken dat ik er even geen zin meer in heb. Door bijvoorbeeld stress, weinig slaap (door bijv. mijn dochtertje van 2) of door het trieste winterse weer. Want zeg nou zelf, als het zo gruwelijk koud is of vies regent kruip je toch liever in je joggingbroek samen met een Tony Chocolonely reep op de bank met Netflix aan?

Die periodes heb ik in ieder geval wel gehad en zullen vast nog vaker voorbij komen. Maar daar kan je soms maar beter aan toegeven en proberen je mindset weer even op orde te brengen. Koop op zo’n moment bijvoorbeeld die ene coole sportlegging of nieuwe sportschoenen voor jezelf. Kan je weer gaan shinen in de gym en jezelf die oppepper geven.

Vaak (in mijn geval dan) komt er vanzelf een moment dat ik denk: oke en nu gaan we weer even knallen en met die luie kont van de bank af. Of dit nou na één dag is of na twee weken…..

 

Pauzeren mag, zolang je maar weer op play drukt! 🙂

 

VERDER MET COACHING?

September vorig jaar begon ik toch weer te twijfelen of ik niet nog schema’s of coaching wilde, om een periode te knallen voor spieropbouw en zien wat ik ermee kon bereiken. Ik volgde ondertussen een hoop fitness-people op Instagram en door een aantal daarvan was ik erg geïnspireerd en onder de indruk van hun resultaten.

Na een aantal te hebben gesproken en een tijdje nagedacht te hebben, ben ik op 2 oktober begonnen met schema’s bij een van die coaches. Dit is online met trainingsschema’s via een app, wekelijks contact/evaluatie via de app met foto’s, maten etc. en de voeding via macro’s zodat ik dit zelf kan invoeren.

Hier ben ik ook weer een stukje wijzer van geworden wat betreft bepaalde voeding en de hoeveelheid ervan. Hoe verbaasd ik was van de voedingswaarden (hoeveelheid suikers of vetten) in bepaalde voeding.  Dit is ook weer een nieuw leertraject voor mij geweest om weer een totaal ander soort balans te vormen wat betreft voeding.

 

NIEUWE AANPAK

Ik heb toen gekozen voor spieropbouw en vanaf april/mei weer  cutten, om te zien wat ik kan bereiken in zo’n soort traject met een andere aanpak. Ik train twee à drie keer per week. Vooral kracht maar soms ook een groepslesje erbij. Momenteel heb ik wat klachten in mijn onderrug wat in mijn geval komt doordat ik niet genoeg stabiliteit in mijn core/bekken heb volgens de Fysio.

Door wat lesjes Xcore enzo te doen trigger ik meteen de kleinere spiergroepen in mijn core en verbeter ik mijn stabiliteit. Wat uiteindelijk weer resulteert in verlichting/verdwijnen van de klachten.

 

PROGRESSIE

Ik ga nu merken dat mijn harde werk echt effect heeft. Door die progressie te zien (dmv fotos) krijg je toch een soort van kick en motivatiebom over je heen. Dat is wel iets waar ik het voor doe als ik zo’n uitdaging aan ga met mezelf.

 

vervolg succesverhaal angela

 

Er zijn zoveel verschillende manieren maar je moet vooral gaan kijken naar wat bij je past. Waarbij je lekker in je vel zit en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Neem voldoende rust en luister goed naar je lichaam en geest. Alleen dan zal je je doelen bereiken.

 

lees hier het succesverhaal van Angela

Having a healthy mind is just as important as a healthy body.

Angela

 

Lukt het jou niet alleen en wil je ook graag hulp? Mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie & prijzen

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.