te moe om te sporten na het werk

TE MOE NA JE WERK OM NOG TE SPORTEN? 5 TIPS!

We werken veel en zijn altijd druk. Na het werk zijn we vaak te moe om te sporten. Maar wist je dat dit mentale vermoeidheid is? Want de meeste van ons zijn niet de hele dag fysiek hard bezig. En mentale vermoeidheid kun je iets aan doen! Als je deze tips opvolgt zul je die vermoeidheid niet meer voelen!

In deze blog vind je 5 tips die je helpen om die mentale vermoeiheid tegen te gaan, zodat jij na het werk nog energie hebt.

RIJD RUSTIG NAAR HUIS

te vermoeid na je werk om nog te sporten tips

Het is tijd om naar huis te gaan en we haasten allemaal zo snel mogelijk naar huis! Het is druk op de weg en iedereen lijkt in een grote strijd te zijn met elkaar. We gaan van links naar rechts en weer terug. Zoekend naar die ene kans om één auto in te halen in de file die ons één minuut later weer inhaalt op de andere rijbaan. Bumperkleven waardoor je denkt dat iemand sneller gaat rijden (helaas..) en maken allerlei leuke gebaren naar elkaar. We voelen irritaties en misschien zelfs wel haat naar andere weggebruikers die op hun beurt hetzelfde voor ons voelen. Weet je hoeveel energie dit kost?

Wat als je nou gewoon vanaf het moment dat je in je auto stapt even rustig een paar ademhalingen neemt. Kom tot rust en rijd gewoon rustig naar huis. Het heeft sowieso geen zin om te haasten, want het gaat echt niet veel sneller. Je bespaart hooguit 2 minuten. En waarom zou je de stress en het gehaast van je werk helemaal mee naar huis nemen als je het al kan loslaten zodra je klaar bent?

Dit maakt het verschil tussen te moe en gestresst thuiskomen of thuiskomen in rust.

MOMENTJE VOOR JEZELF

Het is vaak zo dat we de hele dag maar doorgaan waardoor we onszelf helemaal overladen. Dus als je thuis komt is het slim om eventjes te ontladen. Dat doe je niet door jezelf meteen weer af te leiden en bezig te houden met wat er allemaal op tv komt of wat er op je tijdlijn te zien valt.

Zet eventjes alles uit, laat even alles los en maak even je hoofd leeg. Je zal zien dat wanneer je zelfs maar 10 tot 20 minuten eventjes helemaal niks doet, dat je jezelf vrijwel helemaal ontlaadt van alle stress van de dag. De ‘vermoeidheid’ die je vaak voelt na het werk is dan ook vaak geen echte vermoeidheid, maar gewoon het gevolg van teveel gedachtes en spanning in je lichaam. Mediteer, ga eventjes wandelen buiten, ontlaad jezelf en je bent weer good to go!

NIET MULTITASKEN!

te vermoeid na je werk om nog te sporten tips

Je kan denken dat je heel goed bent in meerdere dingen tegelijk doen. Maar dit is killing voor je mentale energie als je de hele tijd moet schakelen tussen twee dingen. Want niemand kan twee dingen tegelijk. Wanneer je twee dingen tegelijk doet, schakel je continu tussen de twee dingen die je aan het doen bent. Je hoofd raakt vol en je energielevels gaan eraan, dus doe het gewoon niet. Haasten zorgt voor minder focus en vermoeidheid en spanning zijn hier het gevolg van.

Doe één ding tegelijk met je volledige aandacht. Schiet er iets door je hoofd wat je denkt te moeten doen, doe het dan erna of schrijf het op een lijstje als je het niet kan loslaten.

VERBETER JE ADEMHALING

Door ons gehaaste gedrag krijgen we een kortere, hoger zittende ademhaling. Dit is het gevolg van stress, waardoor ons lichaam ons voorbereid op een fight or flight situatie zoals ze dat noemen. Als jij dit continue hebt door gehaast gedrag, voel je je te moe om uiteindelijk nog iets te ondernemen.

Adem diep uit en laat jezelf helemaal ontspannen. Je kan je handen op je buik leggen om de ademhaling beter aan te voelen. Neem zoveel ademhalingen als je nodig hebt om te ontspannen en laat jezelf even helemaal tot rust komen.

Adem bewust een aantal keer diep uit en langzaam weer in en je lichaam neemt vanzelf deze ademhaling over en je kan rustig verder.

ANDERE OMGEVING (BUITENLUCHT)

te vermoeid na je werk om nog te sporten tips

Als je in je pauze op het werk in plaats van in de kantine eventjes naar buiten zou gaan in je pauze, dan kan dit al positieve effecten hebben. Als je jezelf in een omgeving bevindt die niet met het werk te maken lukt het je lichaam makkelijker om even te ontspannen.

Bovendien doet de buitenlucht goed en brengt het de cortisol levels (stress) in ons lichaam omlaag. Daarom is het onder andere goed om na je werk als momentje voor jezelf even een wandeling te maken buiten.

Met deze 5 tips zul jij niet snel meer te moe zijn om te sporten!

Wil jij in shape komen en tegelijkertijd aan je mindset werken zodat je resultaten blijvend zijn? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou! Je kunt de kortingscode ”gymjunkies10” gebruiken voor 10% korting in de shop. 

Liefs, Cynthia

Je kunt mij volgen via InstagramFacebook , YouTube Bloglovin’

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.