crashdieet

ZO SNEL MOGELIJK AFVALLEN, HOE DOE IK DAT?

Hoe val ik het snelst en zo veel mogelijk af? Deze vraag krijgen wij zeer vaak. Het antwoord daarop; dat is niet mogelijk tenzij je het op een ongezonde en onverantwoorde manier wil doen. Gezonde voeding, bewegen en daarbij een juiste mindset zorgen voor een blijvend resultaat, maar dit kost tijd & discipline. Elise schrijft vandaag uitgebreid over dit onderwerp. Veel lees plezier!

De typische vragen en opmerkingen van een CRASHDIEET.

 • ‘’Hoe val ik zo snel mogelijk 10 kilo af?.’’
 • ‘’Ik heb over 2 maanden een bruiloft en wil dan graag 15 kilo lichter zijn.’’
 • ‘’Ik ga over 3 maanden trouwen en wil 20 kilo lichter zijn.’’
 • ‘’Ik val niet snel genoeg af.’’

 Allemaal vragen en uitspraken waar ik alleen maar ongezonde en niet verantwoorde antwoorden op kan geven om het resultaat te bereiken….

 • ‘’Door niets meer te eten en alleen maar shakes en soepjes te nemen en daarbij iedere dag minstens 10 kilometer te wandelen’’
 • Zie bovenstaand.
 • Zie bovenstaand.
 • Zie bovenstaand.

Bekendheid.

Deze vragen en opmerkingen komen mij ontzettend bekend voor.

Dit soort vragen heb ik namelijk ontzettend vaak gesteld, toen ik totaal niet wist waar ik mee bezig was en ontzettend wanhopig was om af te vallen. Wanhopig omdat ‘’niets’’ werkte. Tuurlijk was er wel iets dat werkte, maar niet binnen mijn kennis.

Ik ben van dieet naar dieet gehopt en ben er niets beter van geworden.

Het ergste van allemaal.

En het ergste van alles is, dat er mensen zijn die dit promoten. Waarom zou je in godsnaam dit soort slechte adviezen promoten?

Waarom zou je pillen en shakes promoten? Om er zelf aan te verdienen, als ‘’distributeur’’ van zo’n product.

Pillen en shakes gaan jou niet helpen. Je valt er wellicht van af, om daarna weer ontzettend snel veel aan te komen. In het begin zweer je bij die producten, want jij valt af en je behaald je doel. Maar daarna, wat gebeurt er daarna? Je komt aan, misschien nog wel tot een hoger gewicht dan waar je mee begon voor het afvallen. Zweer je dan nog steeds bij die producten? Waarschijnlijk schaf je het weer aan en zit je er aan vast gekluisterd.

Wat je beter had kunnen doen.

Gezond eten en bewegen. Dan was je wellicht inderdaad niet binnen 3 maanden 20 kilo afgevallen. Dan gaat het niet ‘’zo snel mogelijk’’. Ik hoor je al vragen: ‘’waarom had ik dit dan beter kunnen doen?’’

Omdat gezond eten en bewegen zorgen voor een blijvend resultaat. Een resultaat dat je kan behalen terwijl je wél vaste producten eet, je geen extra geld hoeft uit te geven aan gekke afvalproducten en dus ook vol te houden is. Maak van gezond eten en bewegen een levensstijl. Voed jezelf met producten die je nodig hebt: koolhydraten, groenten, fruit, vetten en eiwitten.

Het advies en gezonde antwoorden die ik je dus kan geven op bovenstaande vragen en opmerkingen zijn:

 • Waarom zou je dat willen? Je kan beter gezond eten in een calorietekort en daarbij bewegen. Het gaat misschien niet zo snel als een crashdieet, maar het is voor een blijvend resultaat en een stuk beter voor je.
 • Waarom wil jij 15 kilo lichter zijn voor een bruiloft? Waarom start je geen gezonde levensstijl, doe je je best en kijk je waar over 2 maanden het schip is gestrand? Wanneer jij draagt waar jij je goed in voelt, zul jij dat ook uitstralen.
 • Als je weet dat je gaat trouwen, start/begin dan op tijd. Als jij in korte tijd enorm veel gaat afvallen, is dat niet ten goede van jouw huid, haar en nagels. Je wilt toch stralen op jouw bruiloft? Eet dan gezond en voed jezelf met de juiste voedingsstoffen. Beweeg wat laagdrempelig en bouw dit op, zodat je niet met een blessure zit wanneer je de hele avond dient te dansen op jouw dag. En daarbij: jouw verloofde heeft voor jou gekozen, zoals jij bent. Inclusief hoe jij er uit ziet. Dit moet je niet willen veranderen. Er op jouw best uit zien op je bruiloft doe jij ongeacht hoe veel jij weegt, want je zal stralen. Het is namelijk jouw dag.
 • Wat is snel genoeg? 10 kilo in 1 maand? In 2 maanden? In 3 maanden? Geef het gewoon de tijd. Je bent ook geen 10 kilo in 1 maand aangekomen, dus je zal het ook niet in diezelfde snelheid weer kwijt raken, op een gezonde manier.

Afvallen met een gezonde levensstijl gaat niet per definitie langzaam.

Gemiddeld 0.5 kilo per week kwijt raken, is toch 26 kilo op jaarbasis! 26 kilo op jaarbasis die je blijvend afvalt door gewoon gezond te eten en eventueel ook wat te bewegen. Waarom zou je dan kiezen voor een ongezond crashdieet waarbij je dit gewicht sneller kwijtraakt, terwijl je er zo veel voor moet laten en de kans groot is dat je daarna ook weer aan komt?

Wil jij graag blijvend afvallen en een gezonde levensstijl creëren? Neem dan een kijkje in onze programma’s; My Lifestyle Abonnement of Lifestyle Plan. Wij laten hier zien hoe we je kunnen helpen.

Wil je meer lezen over onderwerpen zoals deze? Volg mij dan op Instagram.

Tot volgende week!

Liefs, Elise

[lifestyle-widget]

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.