resultaat kost tijd

RESULTAAT KOST TIJD EN ENERGIE, HEB JIJ DAT ER VOOR OVER?

Onze blogger Ramon legt uit waarom het zo belangrijk is om vol te houden, door te zetten en concessies te maken. Alles kost tijd, onthoud dat! Maar de grote vraag is of jij er dat voor over hebt?

Een mooi fysiek behalen kost veel tijd en opofferingen maar heb jij dat er wel echt voor over? Ik hoor vaak dat mensen moeite hebben met een dieet of trainingsschema, wat ik me heel goed kan voorstellen. Maar besef je je wel dat een mooi fysiek heel veel tijd kost? Als we realistisch zijn ga je pas na 12 weken echt goed resultaat zien als je je ook aan je schema’s houdt. Een mooi fysiek bouwen en behouden kost niet alleen veel tijd maar het is een levensstijl. Je zult hier 24/7 mee bezig zijn en je leven hierop aanpassen anders kom je er niet. Zelf ben ik al 8.5 jaar bezig en pas na mijn eerste 3 jaar zag ik pas een grote transformatie.

Ja maar Ramon, dat is toch moeilijk?

Ik wil nog graag gaan feesten. Pfoe, ik heb het zo druk. Anderen nodigen me te vaak uit voor verjaardagen. Ik heb veel personeelsuitjes. Mijn partner wil vaak uiteten en die wil ik niet teleurstellen. Mijn vrienden houden van drinken en mijn ouders maken altijd mijn eten klaar. Zelf koken? Geen idee hoe.. Er is te veel snoep in huis en ik ben teveel buitenshuis gaan doen.

Stop, stop, stop! Dit zijn alleen maar excuses om je niet aan je schema’s te houden. Wat je nu doet is de controle uit handen geven en in een slachtoffer rol gaan zitten. Onthoud dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor je eigen keuzes. Jij wilt toch zo graag resultaat behalen en voor je droomfysiek gaan? Waarom heb je het er dan niet voor over? Als jij het er echt voor over hebt dan weet je dat een droomfysiek keihard werken is.

Neem de controle over je eigen gedrag en zeg vaker nee of bereid je goed voor. Veel mensen zullen je voor gek verklaren maar daar moet je maling voor hebben want je doet dit tenslotte voor jezelf toch? Ik heb vaak ervaren dat als ik op een feest was, mensen het raar vonden als ik een drankje afsloeg en daar stond met mijn watertje of cola zero. Tja, ik ben wel diegene die rondloopt met mijn droomfysiek en de discipline ervoor heeft. Overigens kan ik ook op deze manier genieten van een feestje. Ook op verjaardagen zitten mensen mij raar aan te kijken omdat als ik mijn eigen bakjes met eten meeneem. Heel raar natuurlijk als jij ervoor kiest om gezond te eten terwijl andere de vette hapjes eten etc.

Tips voor betere resultaten!

Zorg altijd dat je mealprep is voorbereid. Maak voor een aantal dagen je bakjes met eten klaar of doe dit de avond van te voren of iedere ochtend. Leer vaker nee zeggen, je kan best eens een feestje missen. Als je eten al voorbereid is, is het een kwestie van je bakjes met eten meenemen. Als jij een partner hebt die graag uiteten wilt, kun je ervoor kiezen om een gezonde maaltijd bij het restaurant te eten of je stemt af dat je maar één keer in de week wat ”slechts” eet en die dag beschouwt als jouw cheatday/cheatmeal. Nuchter kunnen zijn, zonder drank. Leren koken. Geen snoep of andere lekkere dingen in huis halen. Zorg voor gemotiveerde mensen om je heen. Ga dus ook minder met mensen om die alleen maar de dingen doen die jou verder weg halen van je doelen. Soms is het leven ook opofferen als je iets graag wilt en jij bent de enige die daarover moet beslissen. Vind je het waard, ja of nee? Zet de voordelen en nadelen naast elkaar en kijk wat voor jou het beste is.

Mijn visie

In mijn ogen is een gezond en fit lichaam het meer dan waard omdat je er niet alleen mooi uitziet, maar ook op lange termijn aan je gezondheid denkt. Het is een levensstijl waarbij ik me goed voel en steeds beter voel. Je zult je leven op een gezond en fitte manier moeten aanpassen, dat is de enige weg naar succes binnen de fit wereld. Hard werken wordt beloond en hiervoor zul je jezelf dankbaar zijn, dat je aan dit avontuur bent begonnen. Mijn leven is niet alleen fysiek hierdoor veranderd maar ook mentaal en spiritueel. Zodra je deze levensstijl leeft zul je ook open staan voor nieuwe dingen die je leven gaan verrijken.

Je kunt Ramon volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.