uitdagingen

NIEUWE UITDAGINGEN, DURF JIJ ZE AAN?

Zeg nu eerlijk.. Het aangaan van een uitdaging is leuk en spannend, maar ook best eng en het brengt wat ongemakkelijke gevoelens met zich mee. Wanneer je iets gaat doen dat voor jou uitdagend is, zul je jezelf even buiten je comfort zone moeten begeven. Veel mensen besluiten dan toch te blijven hangen bij wat ze kennen en wat veilig voelt.

Het is echt de moeite waard om jezelf uit te dagen. Buiten je comfort zone stappen is namelijk een goede manier om jezelf te ontwikkelen als persoon. Zodra je je uitdaging aangaat begin je te groeien. Als je je doel bereikt, dan zul je je comfort zone vergroten en je eigenwaarde zal stijgen. Als het niet lukt om je doel te bereiken, dan leer je ook erg veel over jezelf. Van “fouten” kun je leren, en dus zul je ook hiervan groeien.

WAAROM VOELT EEN NIEUW BEGIN VAAK FIJN, MAAR IS HET TEGELIJKERTIJD TOCH ENG?

Weinig mensen willen écht met een schone lei beginnen. We worden tegengehouden door het verlangen naar voortgang zonder onderbreking, naar herhaling. Bovendien is het een illusie dat we ons verleden kunnen uitwissen. We kijken immers naar de wereld door de bril van onze ervaringen. Iemand die het initiatief neemt om dingen anders te doen, zorgt voor meer veranderingen in zijn leven.

WAT IS JOUW UITDAGING?

Wat voor uitdaging kun je kiezen? Waarmee kun jij je grenzen verleggen, je leven mogelijk verbeteren en groeien als persoon? Ga op zoek naar iets dat je graag wilt, maar wat je eigenlijk niet uitvoert omdat je een beetje bang bent. Vaak vinden we de dingen die ons het meest gelukkig maken, in de dingen die ons een beetje bang maken.

Een uitdaging aangaan betekent jezelf in het diepe gooien. Je gaat een doel najagen waar je echt een passie voor hebt. Je weet nog niet hoe je deze uitdaging zal overwinnen, maar je weet wel dat het je zal lukken! Een nieuwe uitdaging geeft je enorme energie, je hebt zin om ermee aan de slag te gaan. De uitkomst moet het waard zijn om voor te strijden en je moet bereid zijn om jezelf door moeilijke tijden heen te slepen.

JIJ KAN ALLES AAN

Voel je niet ontmoedigd als je te maken krijgt met, in jouw ogen onmogelijke opdrachten. Vertrouw erop dat er oplossingen zullen komen voor de obstakels die je herkent. Met een flinke dosis motivatie van binnenuit en buitenaf kun je erg veel voor elkaar krijgen. Als we willen kunnen we bergen verzetten, dus heb vertrouwen in je eigen kunnen. Daarbij hoef je niet alles alleen te doen. Ben jij op zoek naar iemand die jou hierbij kan en wil helpen? Neem dan HIER een kijkje en lees wat wij je kunnen bieden!

Het behalen van een doel gaat niet vanzelf, en soms is het zwaar en vervelend.  Zo lang de uitkomst alle moeite waard is, motiveer je jezelf om door te gaan.

OBSERVEER JE EIGEN GEDACHTEN

Het echte werk gaat hem niet zozeer zitten in de dingen die je doet, maar in de dingen die je denkt en voelt. Het is van groot belang dat je opmerkt hoe je je voelt met deze uitdaging voor je. Als het goed is voel je je ergens onzeker, een beetje bang en erg ongemakkelijk. Dat is goed en heel logisch. Je staat buiten je comfort zone, in een gebied dat helemaal nieuw voor je is.

Zorg dat je niet wegvlucht naar je vertrouwde, mentale plekje. Blijf staan, en observeer je gedachten. Natuurlijk vind je het eng om de eerste stap te nemen, maar waarom vind je het eng? Misschien ontdek je dat je meer last hebt van faalangst dan je dacht of je perfectionisme in de weg staat om vooruit te komen. Wanneer je geen grip hebt op de situatie, kun je als control freak hele interessante gevoelens ontmoeten.

Handel niet naar je onzekerheden, maar observeer ze voor wat ze zijn. Het is het stemmetje in je hoofd dat je in veiligheid wil brengen. Ver weg van al die spannende nieuwe dingen. Door de stemmen in je hoofd objectief te bekijken voorkom je dat je je eigen succes saboteert. Geef niet toe aan de verleiding om het bijltje er bij neer te gooien, of om minder hard je best te doen. Doe zo goed mogelijk je best, en durf jezelf een beetje in het diepe te gooien. Het voelt eng, maar het is uiteindelijk heel erg leuk en het waard.

BLIJVEN GROEIEN

Door de uitdaging aan te gaan zul je groeien. Niet alleen vergroot je je comfort zone en zul je de vruchten plukken van dat wat je bereikt, je leert jezelf beter kennen. Wanneer je iets engs gaat doen zal een deel in je er alles aan doen om je tegen te houden. Door deze gevoelens te observeren en te herkennen voor wat ze zijn (saboterende gevoelens) kun je jezelf verder brengen. Zo kun je uiteindelijk fantastische dingen bereiken waardoor je groeit als mens. En weet dat er zich altijd weer nieuwe kansen voordoen.

Ga jij de uitdaging aan? En wil je dit niet alleen doen? Met de juiste coaching ga jij je nieuwe doelen ongetwijfeld behalen, wij leren je hoe en geven je die extra motivatie om er helemaal voor te gaan! Ben jij nieuwsgierig geworden? Check dan deze video!

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.