buiten sporten

De lente staat voor de deur: 5 tips om buiten te sporten

Jawel! De lente dient zich weer aan. De ijskoude winter is verleden tijd en we kunnen het voorlopig weer met de andere seizoenen doen. We maken steeds vaker kennis met de zon en de thermometer ziet er ook stuk positiever uit. Ben jij ook zo’n liefhebber van buiten sporten? Dan hebben we goed nieuws: de lente heeft aangeklopt en staat weer voor de deur.

 

Voor je het weet, kunnen we weer lekker buiten sporten. Hierbij alvast een vijftal tips om weer lekker buiten te gaan sporten:

 

Joh, ga toch fietsen!

Krakende spaken, razende wielen en verzuurde kuiten, het hoort er allemaal bij. Wielrennen of een lekker stuk fietsen is een perfecte work-out. Het is een heerlijk tijdverdrijf om je conditie even bij te spijkeren en je uithoudingsvermogen te testen. Bovendien verbrand je velen calorieën. Ook kom je nog eens terecht in een nieuwe omgeving en krijg je weer vernieuwde prikkels. Kijk hier eens voor mooie fietsroutes in Nederland.

 

Skaten

Aangezien het al jaren niet meer voorkomt dat we lekker op natuurijs kunnen schaatsen, is het een tof plan om lekker te gaan skaten. Natuurlijk, het ziet er tof uit, maar het is ook nog eens top voor je uithoudingsvermogen en conditie. De bovenbenen en bilspieren worden getraind en je rug- en buikspieren houden je lichaam in balans. Een perfecte core work-out dus. Bekijk hier een voorbeeld. Have fun!

 

Hardlopen

Hardlopen is een absoluut genot. Zeker wanneer je na een lange werkdag thuis komt en wel een inspannend verzetje kan gebruiken. Dit geldt ook voor mij: ik werk fulltime als slotenmaker in Den Haag en kom na een lange werkdag thuis met een behoefte om me te ontspannen door inspanning. De frisse lucht, de zweetdruppels, de verhoogde hartslag… buiten hardlopen is heerlijk!

 

De stad is een speeltuin

Dit klinkt wellicht een beetje cliché, maar het is wel waar. De straten herbergen een grote sportruimte. Er zijn klimrekken, bankjes en trappen waar je je conditie en behendigheid op kan trainen. Opdrukken, pull-ups, op verhogingen springen… het is allemaal mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Een fijn stuk wandelen

Ben jij geen fan van hardlopen en doe je het graag iets rustiger aan? Dat kan natuurlijk ook: wandelen is gezond en goed voor je. Het lijkt misschien wel iets voor vrouwen en mannen op leeftijd, maar niets is minder waar. Dus hoppa, ga wandelen in het bos of geniet lekker van het strand.

 

Bootcamp

Bootcamp is een zeer fysiek kamp dat is komen overwaaien vanuit het Amerika. Het Amerikaanse leger hanteert al jaren deze strenge trainingsroutine. Deze training bestaat onder meer uit intervaltraining, krachtoefeningen, hardlopen en nog veel meer. Je combineert alle kracht, souplesse, conditie en explosiviteit. Dit is werkelijk waar een aanrader voor de echte beesten.

 

Heb jij ervaringen met sporten in de winter? Of heb jij een gouden tip voor iemand die lekker wilt sporten in de buitenlucht? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

Geschreven door Nick van Klikproces.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.