kom je aan van brood

KOM JE AAN VAN BROOD?

Je komt snel aan van brood. Dit is iets wat ik veel heb gehoord toen ik net begon met afvallen. Ik las op websites dat je heel weinig koolhydraten moest eten of zelfs helemaal moest weglaten om resultaten te gaan zien. Is dit waar?

Je komt aan als je meer calorieën eet dan dat je verbrandt. Je komt dus niet perse aan van brood of andere koolhydraten. Je komt alleen aan als je meer eet dan je nodig hebt. Tijdens het afvallen en spieren opbouwen eet ik brood. Ook mijn klanten hebben altijd brood gegeten. Je komt er dus niet van aan en je kunt heel goed je doelen behalen als je het in de juiste verhoudingen doet.

Voel je je niet goed na het eten van koolhydraten?

Wel is het zo dat sommige mensen er minder goed tegen kunnen dan anderen. Sommige mensen worden bijvoorbeeld moe van veel koolhydraten, anderen krijgen er juist energie van. Persoonlijk neem ik niet te grote porties. Brood eet ik dus wel, alleen niet iedere dag en niet heel de dag door. Ik eet bij iedere maaltijd eiwitten en vetten en zorg dat ik voldoende groentes en fruit binnenkrijg op een dag.

Voel je je niet goed na het eten van koolhydraten? Laat dan eens testen of je een voedsel intolerantie hebt. Ik heb zelf geen intolerantie voor gluten, maar ik ben er gevoelig voor. Ik krijg een opgeblazen buik als ik er teveel van neem en soms ook pijn. Dit heb ik laten testen bij een mesoloog, omdat de dokter alleen kan zien in je bloed of je een intolerantie hebt en niet of je gevoelig bent. Nadat ik dit wist kwam ik van alle klachten af, omdat ik nu meer glutenvrij eet. Ook let ik op met de porties die ik neem als ik wel iets met gluten eet.

Hoe weet ik of ik teveel koolhydraten eet?

Als jouw voedingspatroon bijvoorbeeld bestaat uit:

  • Ochtend: brood
  • Snack: een kaas broodje
  • Lunch: brood
  • Snack: een koek en fruit
  • Diner: aardappels, vlees en een klein beetje groentes.
  • Snack: een koek.

Dan eet je teveel brood en koolhydraten, omdat er verder weinig eiwitten, vetten,  vitamines &  mineralen in je voedingspatroon zitten. De verhoudingen moeten goed zijn, zodat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt en optimaal kan functioneren. Vind je dat lastig? Dan is ons lifestyle plan iets voor jou! Hier krijg je 48 voorbeeld dagmenu’s + wissellijsten en krijg je dus de juiste verhoudingen binnen. ( kortingscode ”gymjunkies10” voor trouwe bezoekers)

Sporters hebben meer nodig

Zit jij heel de dag en sport je weinig tot niet? Dan kun je beter niet teveel koolhydraten eten, omdat je ze niet verbruikt. Maar ga ze nooit helemaal weglaten, want we hebben koolhydraten altijd nodig in ons voedingspatroon en voor verschillende belangrijke processen in ons lichaam. Sport jij veel en ben je actief overdag dan kun jij makkelijk meer koolhydraten hebben. Je hebt die extra energie hard nodig.

Conclusie

Nee, je komt niet aan van brood. Je komt alleen aan als je teveel eet en als je de verkeerde verhoudingen neemt. Let dus op de porties, maak bewuste keuzes en zorg voor voldoende variatie! Met het Gymjunkie Lifestyle Plan hoef je nergens meer over na te denken.

Liefs, Cynthia

Je kunt Cynthia volgen via InstagramFacebook , YouTube Bloglovin’

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.