de juiste brandstof voor je lichaam

KIES DE JUISTE BRANDSTOF VOOR JE LICHAAM!

De juiste brandstof? Dus je lichaam is een voertuig? Ja, eigenlijk wel ja. Het is niet meer dan een biologische supercomputer waarin jij je leventje leeft. Maar zoals bij alle andere voertuigen kan je er lang van genieten als je er goed voor zorgt.
De juiste brandstof

Als je de juiste brandstof in je auto stopt, dan zal die optimaal werken. Stop je er iets in waar je auto niet voor gemaakt is, dan zal deze niet van zijn plek komen. En dat is een voordeel. Waarom zal je denken? Je weet meteen dat wat je in de tank stopte niet de juiste brandstof was want je auto doet niks. De motor valt stil en je moet de tank leegmaken en het motorblok schoonmaken.

Maar wanneer we dit met ons lichaam doen kunnen  we nog wel een tijdje doorgaan. Vaak blijven we maar doorgaan en negeren alle signalen. Zoals de motor van een auto meteen afslaat, gaat ons hart gewoon door. Een auto heeft geen wilskracht om door te gaan op verkeerde brandstof, die stopt er gewoon mee, maar wij negeren alles en gaan gewoon door met het consumeren van de meest ongezonde dingen. Terwijl we natuurlijk beter gelijk de tank kunnen leegmaken en ons lichaam schoonmaken met wat fruit, groentes en water.

Gesmeerde machine

Je ziet het bij een auto ook niet van buiten wat er aan de binnenkant kapot gaat wanneer je er niet goed voor zorgt. Zo werkt het ook met je lichaam, voordat er ook maar overtollig vet aankomt (bij sommige mensen gebeurt dat helemaal niet) gaat er van binnen al van alles fout. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende olie in de auto zit, de bandenspanning moet goed zijn, er moet voldoende gereden worden met een auto en zo zijn er vast nog meer factoren. Ook wij moeten voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen, we moeten met stressfactoren leren omgaan, we moeten voldoende bewegen en er zijn nog meer factoren. Dat is heel logisch allemaal, maar er zijn maar weinig mensen die het ook echt doen..

Wil jij lang kunnen genieten van je lichaam? Dan zal je er de verantwoordelijkheid voor moeten nemen en er beter voor leren zorgen. Doe je dat niet, dan kan je verwachten dat je ziek gaat worden, je lichaam zal gaan verzwakken en uiteindelijk te vroeg doodgaan. Zorg beter voor je lichaam, dan kan je veel intenser van het leven genieten! Je bent sterker, hebt meer energie, leeft langer, je geheugen wordt beter, je emoties komen in balans, je leert meer van jezelf te houden, je krijgt meer wilskracht, ik kan door blijven gaan met de voordelen want die zijn er zo ontzettend veel!

Beter voor jezelf zorgen

Wanneer je auto niet meer bevalt koop je gewoon een nieuwe. Bij ons lichaam is dat wel even anders. Maar dan zie ik mensen die zo ontzettend zuinig met een auto omgaan die ze al meer dan 10 jaar rijden. En dezelfde mensen eten transvetten, bewerkte dode voeding, drinken geen water maar suikers en ze krijgen nauwelijks vitamines en mineralen binnen. Dan zorg je beter voor je auto dan voor jezelf. Dus hou je ook meer van je auto dan van jezelf! Dat is toch best wel raar?

Als je dan iets tegen zulke mensen zegt dan krijg je een antwoord als: mag ik dan helemaal niet genieten van het leven? Genieten kan nog steeds, maar je kan ook van voeding leren genieten met mate. Bijvoorbeeld twee cheatmeals in de week. Als genieten van het leven voor jou jezelf elke dag volstoppen met ongezonde troep is, dan is er toch iets goed mis in je leven!

Echt genieten van het leven

Genieten van het leven is energie en passie hebben om alles te doen wat je leuk vindt. Om je elke dag gezond en fit te voelen en lekker lang te kunnen genieten van dit leven. En JA dat geldt voor iedereen! Wij horen vaak van mensen die chronische ziek dat ze hun levensstijl niet kunnen veranderen omdat ze chronisch ziek zijn. Maar iedereen moet eten, dus ook iedereen kan bewust gezonde keuzes maken. Je verbetert ALTIJD de kwaliteit van je leven als je goed voor jezelf zorgt. Dus wil jij je leven positief veranderen? Leer eerst beter voor jezelf te zorgen, dan gaat alles veel gemakkelijker! Je hebt zelf de touwtjes in handen..

 

Je kunt Mark volgen op Instagram en zijn andere blog Mijn Innerlijke Kracht

Wil je graag hulp met je voeding en/of trainingen? Lees de succesverhalen of stuur een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie :). 

5 Reactie's
 • Mirella Janssen
  Geplaatst op 16:00h, 08 mei Beantwoorden

  Ik ben chronisch ziek ik heb namelijk fibromyalgie (weke delen reuma) dit is vorige jaar zomer uit vele lange onderzoeken gekomen. En ik heb ontdekt door juiste voeding gepaste bewegen en goed luisteren naar je lichaam heel belangrijk is. Dus ja het geldt voor iedereen.

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 10:12h, 09 mei Beantwoorden

   Goed om te horen hoe jij ermee omgaat Mirella!

 • Shauny
  Geplaatst op 14:02h, 09 mei Beantwoorden

  Mijn beide ouders zijn zwaar chronisch ziek. Zelf heb ik reuma in mijn ribbenkast zitten en een mislukte operatie aan mijn achillespees gehad. Vaak hoor ik dat ik het trainen en diëten niet nodig heb want ik ben toch ‘dun’. Ik train zodat ik sterk kan worden en beter met mijn pijn om kan gaan, ik eet gezonder om dit trainen vol te houden..

  In het begin vond ik het lastig om hierop te reageren als mensen zeiden ‘maar je hebt t toch niet nodig’. Iedereen heeft een gezonde levensstijl nodig..

  Jullie zijn ontzettend motiverend altijd! Bedankt daarvoor ?

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 11:07h, 10 mei Beantwoorden

   Mooi om te horen dat je er zo mee omgaat Shauny! Het onbegrip van de mensen om je heen kan vervelend zijn, het is namelijk niet ‘normaal’ om goed voor jezelf te zorgen in deze maatschappij dus begrijpen de meeste mensen dit niet. Bedankt voor je lieve woorden en lekker zo doorgaan, je bent supergoed bezig!

 • Shirley
  Geplaatst op 19:04h, 11 mei Beantwoorden

  Na lange jaren van diëten en weer aankomen, lukte me het niet om op een gezond gewicht te komen. Twee jaar geleden heb ik een GBP gekregen en heb ik letterlijk opnieuw moeten leren eten. Ik maak nu andere keuzes, omdat ik mijn lichaam zo gezond mogelijk wil houden. Ook heb ik ervaren wat te veel suiker met mijn lichaam doet. Ik eet nu gezond en sport 2x per week 1,5 uur en voel me super!!! Natuurlijk neem ik wel eens iets minder gezonde voeding, maar met mate, want ik merk het tegenwoordig meteen aan mijn lichaam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.