HOMEMADE GRANOLA

Eet je graag yoghurt ‘s ochtends of ‘s middags, maar vind je de normale havermout vlokken niet zo bijzonder en de Cruesli teveel suikers bevatten? Probeer dan eens om zelf granola te maken. Super easy, het kost je een kleine 20 minuten. En het is 3x zo lekker als het kant-en-klare-food! 🙂

Ingrediënten

  • 100 gram Havermout (vlokken)
  • 50 gram Lijnzaad
  • 50 gram Cashewnoten (ongezout)
  • 50 gram Amandelschaafsel
  • 4 el Honing
  • 2 el Kaneel
  • 1 el Koek- & speculaaskruiden

Je kunt natuurlijk voor andere noten kiezen, rozijnen toevoegen of gedroogd fruit na afloop er door doen.

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en bedek de bakplaat alvast met bakpapier.

Eigenlijk is het heel simpel, je hoeft alleen alles af te wegen en bij elkaar in één grote kom te voegen. Eventjes doorroeren, naar wens kan je meer/minder honing, kaneel of koek- en speculaaskruiden toevoegen. Het is maar net wat jij lekker vindt.

Spreid de granola uit op het bakpapier en doe het voor 10 á 15 minuten de oven in.

Let op! Vergeet niet om regelmatig naar de granola te kijken, het kan zijn dat het wat sneller aanbrandt. Schep het dus regelmatig door of zet (als je merkt dat het te hard gaat) de oven wat lager.

 

Voedingswaarden per portie (50 gram)

KCAL: 194

Vet: 10,8

Koolhydraten: 17,7

Vezelf: 3,3

Eiwitten: 6,6

Ik doe de granola door de yoghurt, maar je kunt natuurlijk ook een handje snoepen als tussendoortje ‘s middags. Verantwoord en gezond!

Ben je mij nog niet zat? Neem dan ook een kijkje op mijn Instagram –> @naomideb_


Op zoek naar recepten om af te vallen? Het 101 Paleo Recepten Kookpakket bevat alleen maar recepten die ingrediënten bevatten die de vetverbranding optimaal stimuleren. En ze zijn ook allemaal nog eens super snel klaar. Meer informatie of bestellen? Klik hier. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.