Het eetdagboekje van… @runningwithmo

Hallo allemaal!

Mijn naam is Monique en ik ben een grote SPORTLOVER. Misschien kennen sommige van jullie mij al als @runningwithmo op Instagram! Gemiddeld sta ik 4 keer in de week in de sportschool om met gewichten te gooien en ren ik 2 keer in de week minstens 5 kilometer. Op het moment volg ik Personal Body Plan (een online fitnessprogramma) en zit ik in de spieropbouwfase. Ik ben aan personal body plan begonnen als dunne hardloop stengel zonder enige kracht en mijn doel is dan ook sterker, groter en krachtiger te worden. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal! Om dit lichamelijk te bereiken zijn spieren nodig die groeien. En wat doe je (naast trainen) om spieren te laten groeien? Juist ja: eten. En dan bedoel ik HEEL VEEL eten. Wat ik op een dag zoal naar binnen werk? Dat kun je lezen in mijn voedingsdagboekje!

Dinsdag

monique 1Ik begin mijn dag eigenlijk ALTIJD met havermout (jep, ik ben zo’n #havermouttrutje). Omdat het zo gezond is? Dat ook, maar dat is zeker niet de voornaamste reden. Die is namelijk..: dat ik het zo ongelofelijk LEKKER vind (mede door alles wat ik er ingooi natuurlijk).

Ook vandaag begin ik mijn dag met havermout (op waterbasis) en ik gooi er de gebruikelijke bevroren frambozen in, een kwak kwark en ik pak er vandaag een banaantje bij. Ik bestrooi mijn havermout eigenlijk altijd met een beetje zoetstof, voor wat extra smaak. De meningen over het gebruik van zoetstof zijn verdeeld, maar zelf ben ik niet tegen het gebruik hiervan. Bij mijn havermout drink ik verder nog twee grote glazen water en twee koppen koffie (hydratatie ennehh.. wakker worden!).

3 uur later is het voor mij weer tijd voor VOEDSEL. Ik eet twee stevige speltboterhammen met Philadelphia light, 3 plakjes kipfilet, een handje sla en wat kruiden. Hierbij drink ik een flinke kop groene thee en besmeer ondertussen een derde snee. Dit keer met een dikke laag pindakaas. Na deze sneeën eet ik nog snel een appeltje en nu hop hop, op de fiets naar de uni!

Wanneer ik thuis kom (veel later dan gepland, hongerrr!) pak ik een bakje kwark met blauwe bessen en kokosrasp en drink ik een lekker blikje Pepsi Max.

monique 2

Niet veel later is het alweer tijd voor het avondeten en omdat ik nog niet veel honger heb besluit ik het simpel te houden. Ik plaats een bakje tomaat met hüttenkäse en Parmezaanse kaas naast een krokante kipschnitzel in de oven en kook er wat zilvervliesrijst bij. Als toetje eet ik nog een flinke schaal magere yoghurt, want eehh.. geen dag zonder toetje!

monique 3

‘S avonds moet ik nog aardig wat calorietjes wegwerken, ondanks dat het mijn rustdag is vandaag. Ik zet een halve liter groene thee (die ik helemaal opdrink), neem een Liga milkbreak én een smartbar (body&fit) om de eiwitjes aan te vullen. Tijd voor het bedje!
Woensdag

monique 4Ook vandaag begin ik de dag weer met havermout, bevroren frambozen, zoetstof, kokosrasp en deze keer een flinke schep hüttenkäse. Wederom drink ik 2 koppen koffie en 2 grote glazen water. Ik dacht dat ik klaar was, maar nee ik snoep nog snel even een klein bakje kwark om de dag eiwitrijk te beginnen!.

Tussendoor eet ik op de uni een appel en bij thuiskomst is het tijd voor een flinke pre-workoutmeal! Ik eet weer twee stevige spelt sneeën met Philadelphia, kipfilet en salade en neem hierbij nog een schaaltje Biogarde kwark met een banaan. Tijd voor de gym!

Na een flinke training is het al laat en neem ik een eiwit shake aangemaakt met ongezoete Alpro soja amandel melk. Ook neem ik twee plakken Peijnenburg zero met een dikke laag boter om de koolhydraatvoorraden aan te vullen.

Als avondeten eet ik samen met mijn vriend gehakt wraps, althans ik eet ze vegetarisch. Ik maak een vulling van 175g vegetarisch gehakt, tomaten puree, wortel, paprika, salade en Parmezaanse kaas. De vulling is genoeg voor 3 wraps, maar zelf besluit ik het bij één (volkoren)wrap te houden en de rest van de vulling eet ik lekker zo op 😉 Als toetje neem ik nog wat magere yoghurt.

monique 5

‘S avonds kijk ik lekker lui op de bank naar IDOLSSS (hihi). Ik drink een halve liter groene thee en eet daarbij een proteïn cookie (nouja “uge cookie” dus). Ondanks mijn vele eten van de dag ben ik er nog niet. Om de laatste 300 calorieën nog op te vullen neem ik een spelt boterham met chocolade pasta van Body&Fit en eet een handje amandelen. 2300 kcal: BINNEN!

Donderdag

Jaja, ook vandaag begint de dag weer met havermout! Wederom op waterbasis, met frambozen en een 100g kwark. Ook de kop koffie staat weer paraat samen met een glazen water die ik beide nog eens vul. Tijd voor de studie!

Een aantal uren later is het weer tijd voor een pre-workout meal. Omdat het al wat later is en ik nog heeeeeel wat moet eten, besluit ik het groots aan te pakken. Ik eet drie dikke sneeën speltbrood met sla, Philadelphia en HEEL VEEL kip. Daarnaast eet ik nog een rijstwafel en een banaan beide met pindakaas (een banaan met pindakaas is dus zo lekkerlekker!)

monique 6

Na weer een lekkere training proef ik mijn nieuwe eiwit shake (chocoladeeee) aangemaakt met amandelmelk en eet ik een pakje liga evergreens.

Voor het diner staat een heerlijk maaltje op de planning: volkoren pasta met zalm, broccoli, champignons en Boursin cuisine light (<333). Tot slot eet ik nog een Alpro soja vanille toetje, niet mijn favoriet, maar ze moeten toch eens op!

Voor het slapengaan neem ik weer een aantal koppen groene thee (ik ben echt een enorme zuiperd!) en eet hierbij een appel en biscuitjes besmeerd met chocopasta. Tot slot nog een eiwitreep en ik zit bommetje vol. Maaar mijn doel van de dag is weer BEHAALD!

 


Medium-Rectangle

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.