gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – SIEB

Wij hebben heel veel respect voor Sieb. Hij is maar liefst 29 kilo afgevallen en is daarna aan fitness begonnen voor meer spiermassa op te bouwen. Lees hieronder zijn inspirerende verhaal.

Mijn fitness journey begon 5 jaar geleden. Ik had overgewicht en was onzeker en ontevreden over mijn lichaam. Op mijn toenmalige opleiding moesten we een doel stellen wat we in vier weken zouden behalen. Waar veel van mijn klasgenoten kozen voor stoppen met roken of alcohol drinken, koos ik ervoor om 5 kg af te vallen.

TEGENDEEL BEWIJZEN

Veel mensen zeiden mij “dat gaat je nooit lukken” of “dat is veel te veel”. Dit motiveerde mij alleen maar meer om het tegendeel te bewijzen. En het lukte me! Na vier weken van hard werken en diëten was ik 6 kg afgevallen. Ik zag zoveel verschil en voelde me zoveel beter dat ik besloot door te pakken. Inmiddels had ik een abonnement afgesloten bij de sportschool en daarnaast trainde ik ook nog steeds voor wedstrijdzwemmen wat ik vanaf mijn 7e al deed. Na ongeveer 1,5 jaar was ik op eigen kracht en met steun van mijn ouders 29 kg afgevallen.

gymjunkie van de week

FITNESS

Op dat moment was ik gigantisch trots alleen nu voelde ik me erg skinny, omdat ik nog niet zoveel spiermassa had opgebouwd. Ik besloot te stoppen met wedstrijdzwemmen, de sport die ik 11 jaar lang heb beoefend, en me volledig te richten op fitness en het opbouwen van spiermassa. Mijn kennis over fitness en voeding was toentertijd nog relatief laag, maar door veel zelfstudie heb ik inmiddels enorm veel geleerd over deze onderwerpen. Dit heeft me wel 2-3 jaar gekost.

BODYBUILDING

Na 2,5 jaar krachttraining te hebben gedaan besloot ik mee te doen aan een Mens Physique bodybuilding wedstrijd (op 17 maart 2019). Ik heb mijzelf hierbij gecoacht en uiteindelijk een erg goed fysiek weten te laten zien op het podium. Echter was ik nog steeds niet tevreden met mijn fysiek. Ik had namelijk 1 jaar lang een schouderblessure gehad waardoor ik niet optimaal kon trainen.

In het afgelopen jaar heb ik nergens last meer van gehad en kon ik volledig bikkelen in de gym. In februari begon ik weer met droogtrainen, alleen dit maal voor mijn vakantie naar Los Angeles en een studio fotoshoot.

gymjunkie van de week

COVID-19

Door de Covid-19 uitbraak werd mijn vakantie gecanceld en gingen de sportscholen dicht. Dit was een enorme teleurstelling, maar dit weerhield mij er niet van alsnog een top fysiek neer te zetten tijden mijn fotoshoot (wanneer die dan ook plaats mocht gaan vinden). Ik had thuis wat gewichten liggen aangezien mijn vader al thuis trainde. Hij had speciaal voor mij nog wat zwaardere gewichten erbij gekocht. Ik kon dus redelijk trainen, maar het was niks vergeleken bij mijn vertrouwde sportschool waar je veel meer opties en mogelijkheden hebt. In deze periode bleef ik hard werken en at een gebalanceerd “dieet” met zowel gezonde als “ongezonde” voedingsmiddelen. Op deze manier wist ik het vol te houden en in mijn ogen is dit ook the ‘way to go’. Toen de lock down opgeheven was en ik weer een tijdje in de sportschool kon trainen had ik, al zeg ik het zelf, een erg indrukwekkend fysiek en besloot de fotoshoot te plannen. De foto’s zijn enorm mooi geworden en ik kan zeggen dat ik enorm trots ben wat ik de afgelopen jaren heb bereikt.

TOT SLOT

Ondanks het feit dat er mensen om mij heen waren die niet in mij geloofde, bleef ik wel altijd het vertrouwen houden en dit heeft er toe geleid dat ik dit fysiek heb kunnen bereiken. Zolang je in jezelf gelooft, hard werkt en gedisciplineerd bezig bent kan je alles bereiken. Dream, Believe, Achieve!

Met vriendelijke groet, Sieb

Je kunt Sieb volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.