gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – ROMY

Vandaag is Romy onze Gymjunkie van de week en dat is niet zomaar.. Door het vele doorzettingsvermogen dat zij heeft, heeft Romy een geweldige transformatie doorgemaakt, zowel fysiek als mentaal! Laat je inspireren door haar verhaal hieronder.

Dit was ik…

Hoihoi! Ik zal me even kort voorstellen, ook al hebben we elkaar misschien al gesproken, of volg je me op mijn social media kanalen. Mijn naam is Romy en ik ben 20 jaar oud. Een jaartje geleden had ik overgewicht. Ik schaamde mezelf voor mijn lichaam, was onzeker en wilde écht niet op de foto. Ik was niet blij met mijn lichaam.

Ik wilde graag een stap zetten om af te vallen. Alleen… Hoe? Ik probeerde van alles: een shakedieet, een crashdieet, het Straight Away dieet en nog veel meer. Ik begon iedere keer met een nieuw dieet maar helaas hield ik het nooit lang vol. Vooral omdat ik vaak door de dag heen een hongerig gevoel had en dan weer wilde gaan snoepen. En als ik mijn streefgewicht eindelijk had bereikt… Tja, ik ga niet de rest van mijn leven shakes drinken als ontbijt, lunch en diner. Dus ging ik weer terug naar mijn oude eetgewoontes en kwamen alle kilo’s, die er eerst af waren, er gewoon weer aan. Een echte jojo-er dus. Hierdoor verloor ik echt mijn motivatie om iets aan mijn lichaam te doen. Toch leek het me verstandiger om een gezondere keuze te maken qua eten en beweging, en met de juiste motivatie ben ik door gaan zetten.

gymjunkie

Aan de slag!

Ik schafte een abonnement aan bij de Basic-Fit, om daar 2 tot 3 keer per week te gaan sporten. Ik ging zelf op onderzoek uit wat ik het beste kon gaan eten en maakte hiervan mijn eigen voedingsschema. Ik schrapte frisdrank en alcoholische dranken doordeweeks en ging over op: spa rood, thee, zero frisdranken en heel veel water.

Ik heb mezelf de eerste paar weken hier echt doorheen moeten trekken, want ik wilde gewoon ‘lekker’ eten. Maar ‘lekker’ was toentertijd nog MC Donald’s en fastfood, terwijl ik daar nu niet eens meer aan zou moeten denken. Ik moest gaan uitvogelen wat lekker én gezond was en begon sinds tijden weer zelf te koken. Salades, rijstmaaltijden, pasta’s, noem het maar op. Ik begon te ontdekken dat er eigenlijk heel veel dingen waren die ik lekker vond en gezond waren. Hierdoor begon ik ook steeds meer te genieten van gezond eten.

Door gezonder te eten en 2 tot 3 keer per week naar de sportschool te gaan, begon ik af te vallen. Wel pas na een week of 3. De eerste weken zag ik helaas weinig resultaat. Ik heb mezelf echt door die weken heen moeten sleuren, want ik wist dat als ik zou doorzetten, ik uiteindelijk wel resultaat zou boeken. Ondertussen in de sportschool was ik zelf nog mega onzeker over mijn lichaam. Ik vond mezelf ineens ‘dik’ vergeleken met iedereen die daar sportte.

gymjunkie

Progressie

Ik hield mijn progressie niet alleen op de weegschaal bij, maar ook met foto’s van mijn lichaam. Het getal op de weegschaal was niet zo heel belangrijk. Het was veel leuker om daadwerkelijk verschil te zien. Langzamerhand begon ik dus na een week of 3 resultaat te zien. Ik viel ongeveer 1 kilo per week af. Soms had ik natuurlijk een dipje tussendoor en de zomervakantie hielp ook niet erg mee. Maar goed, ik vind ook dat je mag genieten van de buitenlandse keuken als je op vakantie bent!

gymjunkie

Een nieuwe hobby

Ongeveer een halfjaar nadat ik voor het eerst in de sportschool stond, voelde ik me veel comfortabeler in de sportschool. Ik kon namelijk even mijn stress van school kwijt en ik snapte ein-de-lijk hoe die apparaten daar werkten. Ik besloot het aantal dagen naar de sportschool op te hogen naar 5 dagen in de week. Het begon namelijk stiekem een hobby van me te worden.

Ik viel hierdoor wel minder af, want ik begon steeds meer spiermassa op te bouwen. Dat vond ik niet erg, want ik was na een half jaar al iets meer dan 10 kilo kwijt. Ik verhoogde mijn eiwitten en koolhydraten, want dat is enorm belangrijk als je spiermassa wilt opbouwen en veel gaat sporten.

Het halve jaar daarna ben ik 5 keer per week blijven sporten, en ik ben alsnog 8 kilo meer kwijt geraakt. In totaal 18 kilo dus. Dit hoefde van mij niet eens, maar dat was wel mooi meegenomen.

Blijven doorzetten

Na heel veel discipline en doorzettingsvermogen heb ik mijn doelen bereikt en blijf ik nu, door mijn gezonde gewoontes die ik mezelf het afgelopen jaar heb aangeleerd, rond hetzelfde gewicht. Ik ben veel zelfverzekerder dan een jaar geleden. Ik durf weer in een korte broek te lopen en ik durf weer op foto’s te staan. Met behulp van een hoop motivatie van mijn vriend, mijn ouders en vriendinnen heb ik doorgezet in tijden dat het tegen zat en ben ik doorgegaan met mijn gezonde leven. Op weg naar mijn doel. Natuurlijk heb ik ups en downs gehad. En ik kan nog steeds een keer genieten van een pizzaatje. Maar ik pak mezelf daarna weer op en ga weer gezonder eten.

gymjunkie

Voor de lezer die ook een gezonde stap wilt zetten…

Als ik jullie iets mee zou willen geven, is dat het volgende: niet alles gaat in een keer goed. Zoals ik al zei; afvallen gaat écht met ups en downs. Leer jezelf stap voor stap gezonde gewoontes aan, en verwacht niet dat je alles in één keer kan veranderen. Je moet jezelf fysiek en mentaal immers aan deze nieuwe gewoontes laten wennen. Maak een stappenplan voor jezelf, met ongezonde gewoontes die je kan veranderen in gezonde gewoontes, en leer deze gezonde gewoontes stap voor stap aan. Dit kost tijd, en is niet in een paar weken gepiept. Zo ben ik er gekomen, en ik weet zeker dat het jullie ook zal lukken om je doelen te bereiken.

Mocht het je leuk lijken om mijn progressie verder te volgen, neem dan een kijkje op mijn Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.