ramona de brock transformatie afvallen vet verliezen

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – RAMONA

Wat een doorzetter is onze gymjunkie van de week Ramona. Het was een hele strijd, maar uiteindelijk is ze maar liefst 50 kilo afgevallen. Ze is een sterke vrouw die andere mensen graag wil inspireren met haar verhaal.

JOJO’EN & ZWANGERSCHAP

Zolang ik mij kan herinneren ben ik flink geweest. Ik kan mij ook niet anders herinneren dan dat ik bezig was om af te vallen. Het gevolg hiervan is dat ik altijd aan het jojo’en ben geweest. Ik werd alsmaar dikker en dikker.

Op mijn zwaarst woog ik 150 kilo en viel ik in de categorie morbide obesitas. Ik zag geen uitweg meer en stond in 2015 op de wachtlijst voor een Gastric Bypass, maar toen het bijna zover was haakte ik af. Ik durfde niet en wilde het toch nog één keer zelf proberen. Ik ging aan de slag met een personal trainer en viel in 1,5 jaar tijd ruim 50 kilo af. Aan het eind van dit traject was ik in verwachting van onze zoon. Ik kreeg veel complimenten over mijn prestatie en hoe ik eruit zag, maar ik zei tegen iedereen: ‘ik word weer dik hoor, want ik ben in verwachting’. Dat was totaal de verkeerde mindset weet ik nu. Ik heb het sporten nog een tijdje volgehouden, daarmee probeerde ik te compenseren wat ik extra at, maar toen ik daar met 6 maanden zwangerschap ook mee stopte was het hek van de dam. Totaal ben ik tijdens mijn zwangerschap ruim 30 kilo aangekomen.

gymjunkie

TERUG BIJ AF

Na de bevalling lukte het mij niet om terug in het ritme te komen en het jojo’en begon weer. Tot ik in februari 2019 op een zonnige winterse dag met onze zoon en onze hond het strand op liep. Ik was bijna terug bij af en voelde een steek op mijn borst. Hoewel ik tot dan toe nooit echt erge lichamelijke ongemakken ervaarde door mijn overgewicht (behalve dat ik in sommige stoelen klem zat), realiseerde ik mij daar dat het ook weleens verkeerd af kon lopen. Er moest drastisch iets veranderen!

MINDSET

Toevallig of niet, Floor Kok, mijn personal trainer van een paar jaar geleden belde korte tijd later om te vragen hoe het met mij ging. Aan het eind van het gesprek hadden we de afspraak om 2 dagen later, op 12 maart, opnieuw te starten met een doel nog scherper dan de vorige keer. Mijn doel werd 50 kilo eraf in één jaar tijd. Zij had in de tussentijd ook een hoop bijgeleerd op het gebied van mindset. Anders dan de vorige keer zijn we hier ook veel meer mee aan de slag gegaan. Ik besloot mijn verhaal te delen op Instagram met als doel anderen een kijkje te geven in mijn traject, daarmee te inspireren en uiteindelijk daadwerkelijk anderen te helpen om ook van hun overgewicht af te komen.

Natuurlijk werd mijn voeding aangepast en begonnen wij met de trainingen bij Crossfit IJmuiden. Door een goede opbouw hiervan en het gebruik van diverse supplementen als magnesium en een goede omega 3 visolie, ging dit voorspoedig en had ik gelukkig nauwelijks last van spierpijn.

Na een half jaar was ik al 30 kilo lichter en ben ik naast het jaartraject om een gezond gewicht te bereiken, de Oersterk Coach opleiding gaan volgen. In deze opleiding leren wij over de noodzaak van ontspannen, natuurlijke voeding, bewegen en een juiste mindset. Een enorm goede basis om anderen te kunnen coachen.

gymjunkie

DOEL BEHAALD

Ik paste mijn voeding verder aan. Zo ging ik van 6 eetmomenten naar 3 eetmomenten per dag en soms zelf 2 maaltijden als ik aan intermittend fasten doe. Nuchter bewegen, pas eten na intensieve beweging en bulkdrinken werken voor mij heel goed. Mijn doel van -50 kilo heb ik in nagenoeg 10 maanden behaald. En ik weet zeker dat ik de leefstijl die ik nu heb met gemak de rest van mijn leven kan behouden. Ik begrijp nu waarom ik zo dik kon worden en heb laten zien dat je je lichaam ook weer kunt herstellen. Ook na een levenlang jojo’en.

Ik kan mij niet herinneren dat ik het gewicht had wat ik nu heb. Ik hoef mij niet meer druk te maken over waar ik mijn kleding koop en of ik wel in een stoel pas op een terrasje. Maar het meest belangrijke van alles… ik trek sprintjes met mijn zoontje en kan hem met gemak bijhouden als hij eens ondeugend de andere kant op wil rennen.

ramona de brock transformatie afvallen vet verliezen

HERBOREN

Nieuwe deuren zijn opengegaan. Ik heb geblogd voor een groot gezondheidsplatform, mijn afvaltraject stond op het RTL Health Fest Platform en werd gedeeld in de stories van RTL nieuws. Ik werd geïnterviewd door Nu.nl en stond in de Flair. Inmiddels heb ik enkele honderden volgers op Instagram account en geef ik vanaf januari cursussen via Instagram om anderen te helpen ook een gezonde leefstijl te krijgen en mijn inzichten te delen. Ik voel mij als herboren!

Liefs,

Ramona

Je kunt Ramona volgen via Instagram. 

Of via haar eigen Website.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.