gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – RAMONA

Ieder lichaam en iedere persoonlijkheid is anders en als je in shape wil komen, moet je de juiste manier vinden voor jou. Ramona ging op zoek en voelde zich fijn bij de keto lifestyle & intermittent fasting. Ze viel maar liefst 40 kilo af en ze heeft het gevoel alsof ze de hele wereld aan kan!

Ik besloot dat ik alles kon

Met deze overtuiging startte ik mijn journey naar een nieuw lichaam 11 maanden geleden. Mijn naam is Ramona, 33 jaar jong en moeder van 2 heerlijke jongens (6 en 8). Vanaf mijn pubertijd ben ik bezig geweest met eten, of juist het niet eten… diëten dus. Dit resulteerde in een lijf dat compleet uit balans was en een flink overgewicht. Na mijn laatste zwangerschap was ik ruim 40 kilo te zwaar. Dit kon niet langer, maar ondanks diverse dieet-pogingen behaalde ik nooit blijvende resultaten.

gymjunkie van de week

Keto lifestyle & intermittent fasting

Om hiervan de oorzaak en meer inzicht te krijgen in mijn eigen situatie ben ik met de HBO
opleiding tot gewichtsconsulent gestart. Via social media zag en las ik over de keto lifestyle. Ik was verbaasd over de lekkere gerechten en de verbluffende resultaten die ik voorbij zag komen. Ik ben mijzelf toen in het Ketogeen dieet en de Intermittent fasting methode gaan verdiepen. Deze combinatie bleek
voor mij te werken! Mijn macronutriënten zitten ongeveer op 67% vetten, 28% eiwitten en 5% koolhydraten. Dit is handig bij te houden in een app als bijvoorbeeld My FitnessPal. Aan calorieën tellen doe ik niet tot op zekere hoogte. Ik ben altijd wel heel bewust van wat ik eet en ik ben er van
overtuigd dat alles waar ‘te’ voor staat niet goed voor je is. De intermittent fasting methode die het beste voor mij werkt is, time-restricted eating. Ik eet in een bepaald ‘eetraam’. Die van mij is op dit moment 18/6. Ik nuttig 2 volwaardige maaltijden in 6 uur tijd en vast vervolgens 18 uur.

gymjunkie van de week

Krachttraining

Ook ben ik vanaf de eerste dag gaan sporten. Variërend van yoga, hardlopen tot fitness. Ik heb geleerd wat krachttraining voor je lijf kan betekenen, want wat een verschil heeft dit gemaakt! Mijn lichaam vormde mooi mee, ook mentaal heeft het mij een ontzettende boost gegeven. Van 2 tot 3 keer per week sporten ben ik inmiddels 5 tot 6 keer gaan trainen. Een echte Gymjunkie dus. ( hopelijk zijn de gym’s snel weer open )

gymjunkie van de week

Tot slot

Nu vandaag de dag ben ik 40 kg. lichter en heb ik het gevoel alsof ik de wereld aan kan. Ik ben er nog niet volledig, maar ik wil niet anders als deze leefstijl behouden. Met mijn doelen komt het dus wel goed!

Je kunt Ramona volgen via Instagram.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.