gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – MAARTJE

Maartje is een echte doorzetter, een ongelofelijke topper en volgt op dit moment het Gymjunkie Lifestyle Plan. Ze is in totaal al 32 kilo kwijt! Ze laat zien dat het belangrijk is om te weten wie je bent en wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Hallo Medestrijders,

Een paar weken kan het zijn dat jullie mijn eetdagboekje voorbij hebben zien komen. Vandaag mag ik opnieuw een blog schrijven maar dan als Gymjunkie van de week, hoe leuk! Ik zal me nog even kort voorstellen: mijn naam is Maartje Schillemans, 23 jaar, zit nu in het laatste jaar van mijn studie Commerciële Economie en kom uit de buurt van Breda.

Overgewicht

Vanaf kleins af aan ben ik altijd wel wat steviger geweest. Ik had op dat moment geen obesitas maar was wel wat steviger dan een normaal kind. Tot ik naar het MBO ging, daar ben ik in een hele korte tijd heel veel aangekomen. Ik had het wel door maar ik besefte het me niet. Ook toen ik naar het HBO ging had ik vaak geen rem en kwam ik alleen maar aan. Ik was altijd wel bezig met afvallen maar eigenlijk wilde ik daar ook niet echt iets voor opgeven. Want voor een keertje sporten had ik echt geen tijd.. Wat een onzin denk ik nu.

Motivatie

In 2019 heb ik door een voedingscoach een voedingsplan laten maken. Ik ging hier met volle moed mee aan de slag maar iedere keer lukte het niet. Wat er gebeurde; ik werd er juist erg gefrustreerd van, want waarom lukte het me niet om me aan zo’n simpel plan te houden?

Ongeveer drie kwart jaar heb ik afspraken gehad bij deze voedingscoach, tot ze tegen mij zei: “Maartje ik kan jou niet meer helpen.” (dit was in augustus 2020) Auwtch, dat deed pijn. Ik zag het ook helemaal niet aankomen. Ze bedoelde het goed, ze wilde me juist helpen door me in te laten zien dat zij mij niet de hulp kon geven die ik nodig had. Want ik wilde wel heel graag maar het was niet alleen mijn voeding wat niet goed ging, maar heel mijn levensstijl was ongezond. Ondanks ze het dus goed bedoelde, voelde ik me echt heel slecht. Dat gaf mij uiteindelijk nog meer motivatie om er iets aan te veranderen.

gymjunkie

Levensstijl

In september 2020 ben ik begonnen met GLI, Geïntegreerde Lifestyle Interventie. Klinkt heel heftig maar dat is het totaal niet. Het is een programma dat gaat over alle onderwerpen op het gebied van levensstijl dus; slaap, beweging, voeding, stress, etc. Ondanks dat je hulp krijgt mag je alles helemaal zelf indelen. Om nog meer structuur te krijgen heb ik in januari 2021 het Gymjunkie Lifestyle Plan aangeschaft. Eerst meer voor inspiratie in mijn huidige eetpatroon maar later merkte ik dat ik behoefte had aan nog meer structuur. Daarom ben ik het plan nauw gaan volgen met resultaat.

Gymjunkie Lifestyle Plan

Ik moet zeggen ik wissel veel in het plan omdat ik ook echt kijk naar waar ik zin in heb. Als je al wat langer bezig bent is het soms lastiger vol te houden. Maar door producten te eten waar ik echt zin in heb of wat ik echt heel lekker vind wordt het automatisch makkelijker. Maar laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk niet alleen voeding en dat wordt ook in het plan duidelijk aangegeven. Om te komen waar ik nu sta heb ik ook andere punten in m’n leven aangepast. Ik sport nu 3 keer per week en wandel iedere dag 60 minuten, ik slaap 8 uur per nacht, plan mijn eten maar ook plan ik mijn beweging en ontspanning. En het belangrijkste van allemaal; ik heb geleerd om keuzes te maken.

Iemand heeft mij ooit gezegd: er bestaat geen ongezond voedsel alleen het gedrag erachter is ongezond. Daar ben ik het natuurlijk niet helemaal mee eens want er bestaat zeker ongezond voedsel, maar ergens heeft hij gelijk. Wanneer je een hele reep chocolade eet is het ongezond maar wanneer je maar een stukje neemt is er niks aan de hand. Door dit toe te passen heb ik geleerd nog meer bewuste keuzes te maken en echt te eten wat ik lekker vind. Het klinkt allemaal heel makkelijk wat ik zeg maar dat is natuurlijk totaal niet zo. Zeker als je net zoals ik niet gewend bent om iets te laten liggen. Ik struggle hier soms nog steeds mee, zeker als ik niet goed in m’n vel zit.

Op dit moment ben ik bijna 32 kilo kwijt sinds september 2020, bizar. Kan het zelf ook nog niet beseffen. Waarvan nu ongeveer 8 kilo met het Gymjunkies Lifestyle Plan.

gymjunkie

Toekomst

Ondanks dat ik nu al ver ben, ben ik nog niet klaar. Ik wil graag nog wat kilo’s afvallen want op dit moment heb ik nog steeds overgewicht. Daarnaast wil ik graag een betere balans vinden met voeding. Ik ben goed op weg maar ook ik heb er soms nog erg veel moeite mee. De komende tijd blijf ik lekker doen waar ik mee bezig ben en ga me focussen op de balans. Ik heb aan mezelf gemerkt dat ik niet allemaal gekke dingen moet gaan proberen, daar word ik juist heel onrustig van en dat werkt averechts.

Mochten jullie vragen aan me hebben of wil je iets aan me kwijt? Voel je altijd vrij om een berichtje te sturen via Instagram. Heel veel succes allemaal en onthoud; je kan veel meer dan je denkt!

Liefs, Maartje

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.