gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – LISA

Lisa is onze Gymjunkie van de week en dat is niet zo maar. Ze is maar liefst 70 kilo afgevallen! Ze heeft een ongelofelijke journey afgelegd om te zijn waar ze nu is en hier heeft ze enorm hard voor gewerkt. Wij hebben veel respect en bewondering voor haar. Ze heeft misschien een ander startpunt maar ze heeft er alles aan gedaan om te bereiken wat ze graag wilde en dat lees je ook terug in haar verhaal. 

Hallo! Mijn naam is Lisa. Een vrouw van 1.83 meter met een startgewicht van 160 kilo en dit is mijn verhaal. Laat ik beginnen met al het zelfmedelijden dat 20 jaar lang door mijn hoofd spookte.

  • Waarom ben ik niet ‘’blanco dun’’ geboren zoals een ander?
  • Waarom moet ik er tien keer harder voor werken dan een ander, zonder enig resultaat?
  • Waarom doe ik zo mijn best, maar verandert er niets?

Het antwoord is simpel. Het leven is niet eerlijk. Iedereen is anders. Iedereen heeft een ander startpunt. En dat is niet erg! Wanneer je dat accepteert kan je pas voortgang boeken. Besef dat alles waar jij je tijd, energie, bloed, zweet en tranen in stopt ervoor zorgt dat jij sterker wordt.

gymjunkie van de week

BYE BYE EXCUUSJES

Het heeft 20 jaar geduurd voordat ik mijn excuusjes aan de kant kon zetten. Inmiddels woog ik 160 kg en was er elk jaar 10 kg bijgekomen. Ik kon geen dagje winkelen of ik zakte door mijn voeten heen. Wanneer je op zo’n gewicht zit, kijken mensen niet verder dan jouw uiterlijk. Ze plaatsen je in het hokje “dik, lui en ongemotiveerd.” Wat je ook doet, je kan er niets aan doen om dit beeld te veranderen.

Het is niet zo dat ik in die jaren niets deed. Ik trainde 5 dagen per week en had mij zo verdiept in voeding dat ik als diëtiste aan de slag had kunnen gaan. De motivatie was er maar het resultaat niet. Na 2 jaar zonder resultaat besloot ik hulp te zoeken. Ik werd doorverwezen door de huisarts naar de Obesitas Kliniek en kreeg via hen een maagverkleining.

gymjunkie van de week

HOE MIJN LEVEN ER DAARNA UITZAG

Qua portiegrootte veranderde er niet veel. Door de maagverkleining worden voedingsstoffen niet goed meer opgenomen en ik viel hierdoor enorm veel af de eerste maanden. Het verlies van de eerste 50 kilo had ik in één jaar bereikt. Ondertussen bleef ik trainen en op mijn voeding letten. Na de eerste 50 kilo bleef mijn gewicht hangen. Progressie werkt verslavend dus ik ging er niet bij neer zitten. Dit was nog niet mijn einddoel!

De laatste 3 jaar ben ik blijven trainen (met ups en downs, maar dat is oké!). Voeding ligt wat lastiger: dat is niet één keer per dag een uurtje, dat is 24/7. Ik wist dat ik hier winst kon behalen. Schouders eronder en de knop opnieuw om. Er is altijd ruimte voor verbetering. Hiermee heb ik nog 20 kilo kunnen verliezen. Toen had ik eindelijk het lichaam dat een weerspiegeling is van mijn mindset. Energiek, positief, enthousiast en gezond. Bijna dan. Je kan je voorstellen hoe een lichaam eruit ziet na verlies van 70 kilo. Overal had ik losse huid maar op mijn buik was het het ergste.

gymjunkie van de week[tps_header][/tps_header]

DE BESLISSING DIE IK MAAKTE

Ik besloot een buikwandcorrectie te laten doen. Wat een goede beslissing was dat! Ik voel mij gelukkiger, enthousiaster, energieker en zelfverzekerder dan ooit te voren. Ik gun iedereen dit. Stop met jezelf zielig voelen, dingen oneerlijk vinden en excuusjes maken. Zet je schouders eronder en durf beslissingen te maken. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs, Lisa

Je kunt Lisa volgen via Instagram & Facebook.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.