transformatie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – KATERYNA

Kateryna was niet blij met haar lichaam. Ze was niet blij met zichzelf en wilde er wat aan doen! Ze ging van obsessief naar een goede balans en liefde voor eten en haar lichaam. Nu na zeven jaar weet ze dat voeding niet haar vijand is maar juist haar beste vriend, en is bodybuilding haar grootste passie.

Hoi mede Gymjunkies!

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Kateryna, geboren in Oekraïne en misschien herken je mij van mijn instagram: @kateryna_fitlife. Ik ben 23 jaar en ik studeer International Relations aan de Universiteit van Groningen. Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met sporten, nadat ik mijn 16-jarige booty in de spiegel had gezien. Het was de eerste keer dat ik echt met aandacht mijn lichaam had bestudeerd. Ik was er niet blij mee. Dat was het keerpunt. Nu, zeven jaar later, is bodybuilding mijn grootste passie .

transformatie

Wat is er gebeurd in die zeven jaar?

Die periode was een grote rollercoaster. Het moment dat ik realiseerde dat ik wilde afvallen, was ook het moment dat ik bewust werd van calorieën. En als je er eenmaal over weet, dan zie je al het eten in calorieën (jullie weten vast wat ik bedoel). Dit had geleid tot een moeilijke relatie met eten. Ik voelde me schuldig als ik teveel at en leefde zelfs een tijdje op koffie en (sinaas)appels. Ik viel heel veel af maar mijn kont, wat mijn grootste onzekerheid was, werd er niet beter op. Ik besloot dat ik het anders moest aanpakken. Op mijn twintigste stopte ik met het excessief bezig houden met cardio en begon met krachttraining. Het eerste jaar was ik zwaar aan het freestylen en had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik haalde mijn inspiratie voor oefeningen van instagram maar had geen idee hoe ik ze moest uitvoeren en in welke volgorde.

transformatie

Twee jaar geleden ontmoette ik mijn vriend die al tien jaar ervaring had met bodybuilding. Hij werd mijn grootste motivator en leerde mij alles wat ik moest weten over bodybuilding. Toen maakte ik echt verschil in mijn shape. Tot op de dag van vandaag helpt mijn vriend mij met het boeken van progressie.

transformatie

Wat heb ik geleerd dat ECHT het verschil heeft gemaakt?

1: Ik accepteerde dat ik veel meer moest eten om te kunnen groeien en om mijn lichaam echt te kunnen “shapen.”  Mijn eiwit-inname had ik verhoogd door het eten van eiwitrijke maaltijden (miljoenen eieren en kilo’s kip) en door het drinken van eiwitshakes. Ik realiseerde dat voeding niet mijn vijand is maar  juist het tegenovergestelde: mijn grootste vriend.

2: Ik leerde dat om resultaat te blijven boeken, ik mijn gewichten moest blijven verhogen en mijn oefeningen moest blijven afwisselen. Geloof mij, dit heeft zoveel geholpen!!!

3: Ik kwam erachter dat de volgorde van je oefening daadwerkelijk verschil kan maken op je progressie! Voor mij betekent dit: altijd beginnen met compound oefeningen waardoor ik de “pomp” op de juiste plek heb. En daarna deze “pomp” gebruiken door middel van isolatie-oefeningen en supersets.

4: Ik accepteerde dat bodybuilding een lifestyle is en niet een kortdurend project. Om echt progressie te boeken, dat te behouden, en om te bereiken wat je wilt, moet je nou eenmaal veel tijd en moeite stoppen in het proces ervan.

transformatie

Nu probeer ik vaak anderen te inspireren en mijn kennis over te brengen. Ik probeer diegene te zijn voor anderen zoals mijn vriend is voor mij: iemand die je inspireert en je op de goede weg zet.

Voor tips, workout videos, meer transformatie foto’s en inspiratie kun je mij volgen op instagram: @kateryna_fitlife

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.