gymjunkie van de week - karin

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – KARIN

Karin heeft een hele lange weg afgelegd en is ontzettend blij met de keuzes die ze de afgelopen 2 jaar gemaakt heeft. Ze is inmiddels  meer dan 30 kilo afgevallen! Op dit moment gebruikt ze het Gymjunkie Lifestyle Plan. Ze voelt zich niet alleen fysiek lichter maar ook mentaal.

Hallo lieve Gymjunkies,

Mijn naam is Karin en ben 31 jaar oud. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al overgewicht. Het is ook al vroeg in mijn jeugd een probleem geworden, voor mij en de mensen om mij heen. Door mijn overgewicht ben ik altijd onzeker geweest. In april 2018 besefte ik dat het zo niet langer kon en ben ik naar de huisarts gegaan. Ik had van de ‘gecombineerde leefstijl interventie’ gehoord en omdat dit een tweejarig traject is, leek mij dit een goede stok achter de deur voor een langere tijd.

In mijn verleden heb ik namelijk al verschillende afvalpogingen gedaan. Dit ging vaak voor een week of 10 goed, maar het gewicht kwam er daarna helaas vaak weer snel bij en soms ook meer. Na het bezoekje aan de huisarts ging er een knop om. Hij gaf aan dat het ongeveer 5% lukt om langdurig af te vallen en dat het misschien een idee was om over een maagverkleining te gaan nadenken. Dit wilde ik absoluut niet, de wil om het zelf te gaan doen is hier gelegd denk ik.

DE START

In oktober 2019 kon ik eindelijk beginnen aan de GLI (gecombineerde leefstijl interventie). Een groep mensen met allemaal hetzelfde probleem gingen samen de strijd aan tegen de kilo’s. Al snel merkte ik dat de huisarts ergens gelijk had en dat ongeveer 5% bij deze groep er in slaagde om gewicht te verliezen, gelukkig zat ik deze keer bij die groep. Het lukte zelfs om het langer vol te houden dan al die pogingen daarvoor. Mij werd geadviseerd om koolhydraatarm te gaan eten. Dat is een erg goede eerste stap voor mij geweest. De kilo’s gingen er redelijk snel af en ik had een stuk minder cravings. Voor de zomer van 2020 was ik al bijna 30 kilo kwijt.

gymjunkie

GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN

In en na de zomer merkte ik dat het afvallen minder ging. Ik kwam op een plateau terecht. Daarnaast ging ik de simpele dingen zoals een cracker of een appel erg missen. Op Instagram ontdekte ik @fitmetlotte_. Zij had ook de overstap gemaakt van een streng eliminatie dieet naar het Gymjunkie Lifestyle Plan. De onzekerheden die ik had gekregen over het eten van koolhydraten nam zij bij mij weg.

Momenteel eet ik een aantal maanden volgens dit plan. Het werkt voor mij erg fijn. Het zijn simpele gerechten en je hoeft er geen bijzondere ingrediënten voor aan te schaffen. Het gewicht gaat bij mij iets minder hard naar beneden dan voorheen, maar wat wil je met ongeveer 35 kilo in de min. Ik merk dat het makkelijker is geworden om na periodes van minder op je voeding letten, de stap naar het ‘gewone’ eten makkelijker gaat.

Waar ik voorheen heel erg een ‘alles of niets’ mentaliteit had en na een misstap mij moeilijk kon herpakken, gaat dit nu een stuk beter. Ik ben blij met de keuzes die ik de afgelopen twee jaar heb gemaakt. Ik wil graag nog wat kilo’s kwijt, maar besef mij ook waar ik vandaan kom. Het gewichtsverlies zorgt er niet alleen dat ik mij fysiek lichter voel, maar zeker ook mentaal. In 2021 gaan we er weer lekker tegenaan!

Liefs, Karin

Je kunt Karin volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.