gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – JEANINE

Jeanine veranderde haal levensstijl van de één op de andere dag compleet! Haar relatie ging uit, maar dat weerhield haar er niet van om er helemaal voor te gaan. Ze raakte juist meer gemotiveerd om goed voor zichzelf te zorgen en haar fysiek te veranderen. 

Februari 2017

De maand voordat ik écht besloot om mijn leefstijl te veranderen. Maanden lang zat ik al niet lekker in mijn vel en wist ik dat ik totaal ongelukkig was. De gedachte dat ik het niet zou kunnen veranderen weerhield mij om te beginnen. Totdat ik op wintersport ging, toen kwam het besef. Een paar uur nadat we waren vertrokken sneuvelde mijn jas doordat de rits mijn omvang gewoon niet aan kon. Eenmaal daar bij het huren van de ski’s schaamde ik mijzelf om mijn gewicht te moeten vertellen en na nog geen twee dagen op de piste ging ook mijn broek kapot. De schaamte en afschuw die ik destijds gevoeld heb herinner ik tot op de dag van vandaag, dit wil ik nooit meer.

gymjunkie

Maart 2017

In maart ging bij mij definitief de knop om. NU is het genoeg geweest en ga je er ZELF iets aan doen. Ik was klaar met mijn hoofd in het zand steken en excuses bedenken waarom ik het niet zou kunnen. Van de een op de andere dag gooide ik mijn levensstijl om, schreef mijzelf in bij de sportschool, downloadde MyFitnessPall en trok de keukenweegschaal tevoorschijn. Van zo maar alles eten wat los en vast zat, naar bewust en geportioneerd.

In de sportschool wist ik niet waar ik moest beginnen, gelukkig kreeg ik op het begin wat hulp bij trainingsschema’s. Vanaf de start was ik al ontzettend gemotiveerd om te veranderen, het snel zien van verandering op de weegschaal gaf hier een positieve bijdrage aan.

gymjunkie

Kort nadat ik was begonnen ging mijn toenmalige relatie uit. Deze gebeurtenis heeft mijn motivatie doen branden. Ik stortte mijzelf volledig op het sporten en gezond eten, in drie maanden tijd viel ik maar liefst 15 kilo af. Drie maanden later, in september 2017, durfde ik voor het eerst een foto te maken om in het vervolg mijn progressie te kunnen visualiseren.

Vervolg…? Ja want, daar stopte ik niet. Gedurende twee jaar werkte ik aan het vormen van mijn lichaam waarbij ik met vallen en opstaan mijn kennis op het gebied van training en voeding eigen heb gemaakt. Nee, het is niet altijd makkelijk (geweest) maar die dagen horen er nou eenmaal bij.

Augustus 2019

Na maanden was het moment dan eindelijk daar. Na een periode van droogtrainen waarbij ik benieuwd was hoe ver ik het op eigen houtje zou kunnen schoppen, heb ik iets neergezet waar ik trots op ben. Vanaf de éérste dag dat ik mijn leefstijl veranderde had ik voor ogen om een sixpack te hebben, deze is absoluut aanwezig. Omdat ik voor mijzelf mijn transformatie goed in kaart wilde brengen en ik deze mijlpaal graag wilde visualiseren besloot ik om mijzelf te laten fotograferen door een sportfotograaf, Jeroen de Beer.

gymjunkie

Maar ook daar stopte ik niet. Tot Januari 2020 heb ik mijzelf gefocust op bulken, het bouwen van meer spiermassa. Het bulken viel mij veel zwaarder dan het droogtrainen waarbij ik veel moest rationaliseren met welk doel ik juist weer aan het aankomen was. In deze periode kwam ik 9 kilo aan en zag ik mijn fysiek langzaam verbeteren. De sixpack heeft zich inmiddels een klein beetje verstopt maar, de lijntjes zijn nog zichtbaar aanwezig. Inmiddels ben ik weer gestart met droogtrainen en heb ik sinds eind januari een coach aangenomen die mij gaat helpen naar mijn volgende doel, het deelnemen aan een bodybuildingwedstrijd.

Liefs,

Jeanine

Je kunt Jeanine volgen via: Instagram.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.