gymjunkie van de week ilse

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – ILSE

Lieve Ilse heeft vorig jaar juni meegedaan aan onze 8 WEKEN CHALLENGE is inmiddels 18 kilo afgevallen! Wij vinden het geweldig om te zien dat ze alle tips en tools gebruikt heeft om haar doelen achterna te gaan en zijn dan ook ENORM trots op haar. 

Lieve Gymjunkies,

Wat een eer om hier tussen te mogen staan! Toen ik vorig jaar juni op zoek ging naar een leefstijlmethode die bij mij paste en waar ik mee kon afvallen, vond ik het enorm inspirerend om verhalen van vrouwen te lezen die de strijd zijn aangegaan tegen de kilo’s. Ik hoop dat ook dat ik jullie kan inspireren met mijn verhaal.

Hoe het allemaal begon…

Tijdens mijn jeugd ben ik altijd ‘normaal’ geweest. Maar goed, wat is nou normaal? Ik had geen overgewicht, gym was mijn lievelingsvak en ik hockeyde fanatiek 3x per week. Sportief was een eigenschap die bij mij paste. Toen ik na de middelbare school ging studeren, leek er nog steeds niks aan de hand te zijn. Ik bleef sporten, maar ondertussen genoot ik ook met volle teugen van het studentenleven. Toen ik op een bepaald moment stopte met sporten, maar mijn eet- en drinkpatroon hierop niet aanpaste, kwam ik aan. En veel. In drie jaar tijd ben ik zo’n 10 kilo aangekomen. Uiteraard heb ik verschillende afvalpogingen gedaan, maar ook ik kreeg te maken met het welbekende jojo-effect.

Twee jaar geleden werd ik zwanger en in december 2019 kreeg ik een gezond zoontje. Maar hierbij kreeg ik ook nog eens 10 kilo aan zwangerschapskilo’s cadeau. Alsof ik nog niet genoeg had… In het begin maakte ik mezelf daar niet zo druk om. Ik had tenslotte net een wereldprestatie neergezet, toch? Echter ben ik in de kraamperiode nog eens 5 kilo aangekomen. De teller komt hierbij op +25 kilo. In juni 2020 ging bij mij dan ook de knop om. Dit kon niet meer. Dit wilde ik niet meer.

Mijn motivatie

Een halfjaar na mijn bevalling gunde ik het mezelf weer om trots te worden en te zijn op mijn lichaam. Ik had tenslotte 9 maanden lang een kindje gedragen, een bevalling meegemaakt en ik was bezig met ontzwangeren. Toen ik besefte dat mijn lichaam werkt, een kindje heeft mogen dragen en op de wereld heeft gezet, wilde ik iets terugdoen voor mijn lichaam. Mijn lichaam heeft mij al die jaren dat ik erin mag leven nooit in de steek gelaten, maar ik heb mijn lichaam wel in de steek gelaten door het te vervuilen met slechte voeding en weinig beweging.

Ik wil mijn kind(eren) leren om trots op jezelf te zijn, gewoon om wie en hoe je bent, maar ook om hoe je eruit ziet. Maar hoe kan ik hem dat leren als ik niet trots ben op mezelf? Ik heb als moeder tenslotte een voorbeeldfunctie. Ik wil hier niet mee zeggen dat als je overgewicht hebt, je niet trots kan zijn op jezelf, maar ik was het simpelweg niet. Ik wilde weer fit zijn om leuke dingen te doen, zelfvertrouwen hebben in zomerse kleding en bovenal aan de slag met mijn mindset.  Hierop besloot ik mezelf in te schrijven voor de 8-weken-challenge van Gymjunkies.

gymjunkie van de week ilse

De 8-weken-challenge

In deze 8 weken volgde ik uiteraard het voedingsplan (Lifestyle Plan) van Gymjunkies. Dit was iets om voor mij makkelijk vol te houden. Ik hoefde niet na te denken over wat ik wel en niet mocht eten, want alles was al uitgeschreven. In die periode vond ik dat heel fijn, omdat ik op deze manier meer tijd en energie had om met mijn mindset aan de slag te gaan. Hier kregen we wekelijks opdrachten voor en ik begon ook boeken hierover te lezen.

Het contact met Cynthia en Valesca was heel vrijblijvend en ik had echt het gevoel dat we er samen voor gingen. Ze hebben mij enorm geholpen met hun mindset opdrachten, maar ook met het leren loslaten van een voorgeschreven plan. Door dat stapsgewijs los te laten, lukt het me nu om weer meer te genieten van eten, maar met veel meer mate. Van de wissellijsten heb ik dan ook veelvuldig gebruik gemaakt. Ik  ben iemand die graag zelf de regie in handen heeft, dus het loslaten van het vooropgestelde eetschema voelde voor mij als een verademing, terwijl ik het juist zó ontzettend nodig had in het begin.

Hoe gaat het nu?

In de tussentijd heb ik veel stappen gemaakt wat betreft mindset. Ik sta positiever, energieker en zelfverzekerder in het leven. Ik ben, sinds juni 2020, 18 kilo kwijt. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen. Zo ben ik afgelopen zomer van baan geswitcht en ben ik nu weer werkzaam in het basisonderwijs. Hier haal ik weer zoveel meer energie uit! Ik ben nu bezig met My Personal Bodyplan, om zo nog beter de lessen wat betreft eten en drinken van Gymjunkies toe te kunnen passen, waarbij ik wel het overzicht heb wat ik precies binnenkrijg. Ik ben begonnen met bootcampen en weer gestart met hockeyen. Door de coronasituatie is dit even niet meer mogelijk, maar de zolder heb ik inmiddels tot een mini-gym omgebouwd. Ik voel me weer fit en energiek en dat is wat ik verdien. Dat is wat iedereen verdient.

Liefs, Ilse

Je kunt Ilse volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.