gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – ANJELICA

Wauw, ongelofelijk! Wat een transformatie heeft Anjelica gemaakt de afgelopen jaren. Ze is 40 kilo afgevallen en buiten dat is ze mentaal en fysiek eindelijk die zelfverzekerde vrouw geworden, die ze graag wilde zijn. Wij hebben dan ook veel bewondering en respect voor haar journey. 

Hallo ik ben Anjelica. Ik ben 26 jaar oud en wil jullie graag wat vertellen over mijn proces van onzekere vrouw naar zelfverzekerde vrouw.

Vier jaar geleden was ik heel erg onzeker over mijn uiterlijk. Dit kwam omdat ik te zwaar was en nooit echt op mijn voeding gelet had en minimaal bewoog. Ik was futloos en had nergens energie voor terwijl ik 22  jaar jong was. In december 2016 besloot ik dat het genoeg was.. Ik wilde mijn leven en lichaam terug. In januari 2017 heb ik het roer totaal omgegooid. Ik ben toen op mijn voeding gaan letten en ben meer gaan bewegen en daardoor vlogen de eerste kilo’s er snel af. Maar ook ik ben tegen de muur van onwetendheid aangelopen want ik viel niet meer af en dat frustreerde mij enorm. Maar ik bleef tegen mijzelf zeggen dat ik het kon en moest vol houden want iedereen maakt dit door.

STAPPEN IN DE GOEDE RICHTING

Op een gegeven moment brak ik de muur door en zette ik weer stappen in de goede richting. Het waren babystapjes maar elke stap was er één. In 2017 heb ik toen als extra motivatie gezegd dat ik de 50 km van de Nijmeegse vierdaagse wilde lopen om mijzelf uit te dagen. Ik liep deze uit, maar vraag mij niet hoe want ik merkte dat mijn lichaam aan het tegenwerken was. In augustus 2017 kwam ik erachter waarom alles de laatste tijd anders ging dan normaal: ik was zwanger! Toen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

In mijn zwangerschap heb ik veel mooie momenten gekend, maar helaas ook mindere. Bij de 26 weken kreeg ik al weeën, en met 30 weken en 6 dagen beviel ik van mijn prachtige dochtertje. Gelukkig ging alles goed. Zij was voor mij een nog grotere motivatie om door te gaan met mijn lichaam. Ik wilde namelijk fit en gezond zijn zodat zij een voorbeeld had. Net zoals mijn voorbeeld; mijn moeder. Die ik helaas verloor op mijn 13e.

PROCES

Vervolgens kwam ik weer op een punt dat mijn lichaam niet wilde veranderen terwijl ik zo mijn best deed en dat maakte mij best onzeker.  7 september 2019 ben ik na het uitgaan met een vriendin helaas gedrogeerd. Er was GHB in mijn drank gedaan! Ik kan jullie zeggen dat ik blij ben dat ik het nog na kan vertellen want ze hebben mij moeten reanimeren op straat.

Nadat ik weer thuis was heb ik tegen iedereen gezegd dat ik nu voor mijzelf kies en echt aan mijzelf moest gaan werken. Ik heb me toen ingeschreven bij een familie sportschool om sterker te worden en fitter te zijn. Ik begon met 1x per week groepslessen maar dat werd al snel 2x per week en vanaf november werd het 4x per week. Niet omdat ik sneller wilde afvallen maar omdat ik sporten echt leuk begon te vinden.

FITNESS

In januari 2020 ben ik zelfs zelfstandig gaan fitnessen. De coronacrisis en de sluiting van de sportscholen weerhield mij er echter niet van om toch te gaan sporten. Ik kocht wat halters, een halterbank en wat andere accessoires zodat ik ook thuis kon trainen. Ik heb in deze tijden veel mensen leren kennen die mij juist motiveerden om door te gaan en daar ben ik tot op de dag van vandaag erg blij mee.

En daarbij heb ik door social media mijn fitfamilie leren kennen waar ik super blij mee ben. Wij helpen elkaar allemaal en geven elkaar tips waar nodig. Ik ben in 4 jaar tijd niet alleen qua mijn uiterlijk veranderd, maar ik heb eindelijk het masker durven af te zetten die ik jaren droeg. Ik ben door dit proces eindelijk weer mijzelf geworden. Dus niet alleen 40 kilo lichter maar ook sterker in mijn persoonlijkheid. Nu wil ik graag andere mensen helpen zodat zij ook een beter versie van zichzelf kunnen zijn.

Veel liefs Anjelica

Je kunt Angelica volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.