gymjunkie van de maand puru schout

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: PURU

Deze maand is Puru uitgeroepen tot Gymjunkie van de maand! Hij was vroeger vooral dun en heeft in de laatste 5 jaar keihard gewerkt om in spiermassa aan te komen. Zijn harde werken en doorzettingsvermogen heeft ontzettend mooie resultaten opgeleverd! Nu heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt en helpt anderen mensen hun doelen te bereiken. Tot slot is hij ook nog model en heeft hij samen met anderen atleten zijn eigen brand opgezet: Healthlions.

 

STATISTIEKEN
  • Leeftijd: 23
  • Lengte: 1,79
  • Gewicht: 83 kg
  • Vetpercentage 6,?? (mijn percentage zit altijd tussen de 6 en 8 %)

GYMJUNKIE VAN DE MAAND PURU SCHOUT

 

ALTIJD ACTIEF IN SPORT

Vroeger als klein kind was ik altijd al actief en opzoek naar een sport of vorm van lichaamsbeweging. Ik was vroeger vooral dun en wilde altijd al krachttraining beoefenen, maar ik heb  hiermee gewacht omdat ik bang was dat dit mijn groei zou stoppen (dit is een mythe en niet waar, wel moet je als je nog in de groei bent oppassen met te zware gewichten zodat er geen chronische blessures ontstaan). Ik had tot mijn 16e een lengte van 1,60. Uiteindelijk kwam er een omslag punt en die was best wel drastisch.

Ik brak beide armen tijdens het trampoline springen, ik zat in die periode ook echt even in de put. Ik heb toen voor mezelf bepaald dat als ik 18 was, ik serieus zou gaan trainen. En nadat mijn armen uit het gips kwamen, begon ik met revalideren.

 

18 JAAR: KRACHTTRAINING

Ik begon gelijk op mijn 18e met minimaal vijf keer in de week te trainen. Ik had een eigen splitschema bedacht en dit ging erg goed. Mijn lichaam zag ik veranderen en al snel ging ik kijken naar opties als eiwit shakes. Ik had op dat moment weinig kennis over voeding en dit leek de oplossing om ervoor te zorgen dat je gaat groeien. Ik weet nu dat dit onzin is en dat je veel beter je eiwitten uit echt voedsel kan halen en gebruik alleen eiwitshakes wanneer genoodzaakt of als ik een keer protein pancakes maak.

De eerste vier jaar kwam ik elk jaar 5 kilo aan in spiermassa. Ik was aan de permabulk, ik had nog nooit gecut en had tot dan toe ook nog nooit meals geprept. Dat was op dat moment ook niet echt nodig, ik was vroeger nogal dun, en bleef zelf altijd ergens tussen de 10 en 13 % zitten. Na een test te hebben ingevuld bleek dat ik het lichaamstype van een mesomorph heb.

GYMJUNKIE VAN DE MAAND PURU SCHOUT

 

VAN PASSIE WERK GEMAAKT

Op een gegeven moment begon ik zelf steeds meer onderzoek te doen naar hoe je alles kan optimaliseren. Heb heel veel Youtube video’s bekeken en daarnaast was ik ook begonnen aan mijn opleiding. Sport en bewegingseducatie wellness aan de Fontys sporthogeschool tot lifestyle coach. Hier ontving ik veel kennis en informatie wat ik samen heb gecombineerd met de kennis die ik zelf heb opgedaan. Nu heb ik┬ávan mijn passie mijn werk gemaakt en ben reeds aan het werk als personal trainer.

 

LAAG VETPERCENTAGE

Ik ben precies een jaar geleden begonnen met mijn meals te preppen. Ook toen ben ik duidelijk gaan luisteren naar hoe mijn lichaam reageerde op alles wat ik at. Ik ben mijn eerste cut gestart (slow cut) waarbij ik binnen 3 maanden 2 kilo totaal gewicht kwijt was en van 10% naar 6% met een gewicht van 79 kilo met kleding.

Ik merkte dat een veel lager vet percentage niet gewenst was, omdat mijn lichaam daar niet goed op reageerde. Daarom adviseer ik dus ook niemand om extreem laag te gaan in vetpercentage. Laten we zeggen, omdat dit niet gewenst is door je eigen lichaam. Je merkt ook dat hoe lager je percentage is hoe moeilijker het daalt. Dit is natuurlijk bij iedereen anders, dus mijn advies is bovenal te luisteren naar je eigen lichaam.

GYMJUNKIE VAN DE MAAND PURU SCHOUT

 

MIJN BOODSCHAP

Wat voor mij hoofzaak is, is dat ik gezond ben. Dit kan alleen als je naar je lichaam luistert. Dat is niet altijd gemakkelijk en kost tijd. Door goed naar mijn lichaam te luisteren ben ik sterker en gespierder geworden en heb ik wat weten op te bouwen qua fysiek.

Ik weet niet of ik ooit helemaal tevreden zal zijn met de resultaten die ik bereik en zal bereiken. Maar ik ben vooral dankbaar met de weg die ik heb genomen en wat ik onderweg heb geleerd, en wat ik nog allemaal kan leren. Hoe ik het zie is dat je voor altijd een leerling blijft in het leven. So be open minded and never think you know it all, because this can make you miss out on new opportunities to learn!

 

MIJN BRAND

Ik ben begonnen met opzetten van een eigen brand: Healthlions. Je kan mij en mijn mede atleten volgen op Instagram, Facebook en Youtube. Hier wordt wekelijks nieuwe content toegevoegd met ook inbreng en vraag vanuit de volgers of zoals wij ze noemen: The Pride. Onze site zal snel volgen!

Je kan mijn persoonlijke accounts ook volgen op Facebook en Instagram.

 

MIJN DOEL

Mijn doel is nu om mijn brand verder te laten ontwikkelen en daarnaast ook mezelf te blijven ontwikkelen als personal trainer. Ik wil dit jaar mijn opleiding afronden en mezelf daarnaast verder te ontwikkelen als model. Niet te vergeten het verder ontwikkelen van mijn physique!

Hier vind je nog meer Gymjunkie van de maand verhalen

 

body en fit gratis creatine bij een pot whey

 

1 Reactie
  • Monique
    Geplaatst op 09:45h, 15 oktober Beantwoorden

    Wow mooi verhaal! Ik vind het super knap wat je bereikt hebt, heel veel respect daarvoor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.