Gymjunkie van de maand: Pascale

IMG_9718

Cynthia stuurde me laatst een berichtje: ‘Hi Mop! Ik wilde je vragen of je deze maand Gymjunkie van de maand wil zijn? Vind het zo inspirerend hoeveel je bent afgevallen en denk dat je veel van onze bezoekers kan helpen met je verhaal! Let me know’.

Wauw wat voelde ik me vereerd om Gymjunkie van de maand te zijn. Ik heb al vaker mijn verhaal voor verschillende blogs/sites geschreven en vind het alleen maar leuk dat ik via deze manier het kan delen en anderen een ‘motiverende trap onder hun hol’ kan geven als ze er even doorheen zitten.

Ik ben Pascale Aay ;@pascaleaay, misschien ken je mij al van Instagram. Ik ben 23 jaar, woon op mezelf sinds 1 december 2015 in Alkmaar en ben BBL verpleegkundige in Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar.

My Story

Het was de zomer van 2012, ik woog 85 kg en ging met acht vriendinnen naar Mallorca. Ik wilde graag wat nieuwe zomerkleding, want ik paste mijn zomerkleding van 2011 niet meer. In de standaard kledingwinkels paste ik niet meer de grootste maat, maat 42/XL. Ik heb toen wat wijde jurkjes gekocht en mijn vakantie gevierd met veel cocktails, uit eten gaan en ijs. Na deze uitspattende vakantie kreeg ik de vakantiekiekjes terug. We keken met z’n allen de foto’s terug en ik schrok. Ik schrok van mezelf op de foto’s, van mijn lichaam, hoe ver ik het heb laten komen en hoe ongelukkig ik er soms op de foto uit zag.

85

Ik heb verschillende diëten geprobeerd: Dr. Frank, Sonja Bakker, Koolhydraatarm, geen suikers etc. Toen zag ik een bericht van een vriendin van mijn zus op Facebook. Zij plaatste een bericht met dat ze al 10 kg kwijt was. DIT WILDE IK OOK! Ik heb haar een privé bericht gestuurd en ben toen het Cambridge 800 dieet begonnen – (Raad het niemand aan, maar het heeft mij wel een andere mindset gegeven met hoe ik nu leef). Ik ben hiermee ongeveer 10 kg afgevallen in ongeveer 4/5 maanden. Dit dieet hield in dat ik mijn ontbijt en lunch moest vervangen voor een reep en een shake en met het avondeten mocht ik wel eten. Ik werkte toen in de kinderopvang dus at vaak wel met de kinderen een broodje/cracker/stuk fruit mee en hield mijn avondeten ook niet tot 400 kcal. Na 5 maanden ben ik hiermee gestopt. Ik wilde weer lekker eten, genieten van m’n maaltijden.

IMG_1050 

Photo by: Rob van Gelder

Hierna ben ik veel op blogs en sites gaan kijken om gezonder te eten en thuis te sporten. Op Fitbeauty, Fitdutchies, Ilovehealth, Optimavita, inlovewithhealth, Fitgirls.nl en #FITGIRLCODE. Ook ben ik heel erg gemotiveerd geraakt door Instagram en ben ik hier nu ook erg actief op. Ik ben gezonder gaan eten en mij gaan verdiepen in krachttraining.

In het begin durfde ik nog niet naar de sportschool. Ik was erg onzeker en wist ook niet goed wat ik daar moest doen met die gewichten en apparaten. Op een geven moment was ik gestart met groepslessen bij een goedkope sportschool bij mij in de buurt. Hierna ging ik verder kijken dan groepslessen en had ik verschillende schema’s geprobeerd van meiden/jongens die ik heb leren kennen via instagram. Ik begon de smaak te pakken te krijgen en vond plezier in het sporten.

Ik heb een periode gehad dat ik ben doorgeslagen, dat ik té vaak wilde sporten. Té erg op mijn eten lette (compensatie MEGA eetbuiten naar calorieën tekort) en té veel de focus legde op mijn progressie. Alles waar je ‘té’ voor zet is niet goed denk ik nu. Ik ben toen onder begeleiding geweest van een (kind-jeugd) psycholoog en een speciale diëtiste om mij te helpen om weer lekker in me vel te zitten.

Ik heb hierna een nog grotere stap gemaakt: op mezelf wonen. Deze heeft me erg goed gedaan. Het is niet dat ik geen goeie band had met me ouders maar er waren gewoon veel irritaties thuis wat mij niet hielp om een betere versie van mezelf te worden. En het maakte de thuissituatie voor mij en mijn ouders niet prettiger (mijn zus/beste vriendin is al 3 jaar uit huis) Nu woon ik bijna 2 maanden op mezelf en ik kan zeggen: Ik heb de juiste beslissing genomen.

Ik voel me goed, ik zie er goed uit (wauw ja dat mag gezegd worden, durf dat eigenlijk nooit) en dit heb ik deze week ook vastgelegd met een fotoshoot. Ik wilde graag mijn progressie/resultaat van 3,5 jaar knokken en UPS&DOWNS vastleggen op mooie foto’s.

IMG_1053

Photo by: Rob van Gelder

Misschien leuk om te weten wat ik nu doe voor sporten:

– 1x per week paaldansen, 60minuten

(januari 2016 gestart na 1,5 jaar stop i.v.m. niet lekker in m’n vel zitten)

– 1x per week zaalvoetbalwedstrijd van 50minuten speeltijd: 30minuten

– 2 a 3x per week krachttraining, 75 minuten

– 1x per week hardlopen (probeer ik althans), 5 KM

– 2 a 3 x per week hoelahoepen tijdens de TV-reclame

Hopelijk heb ik jullie geïnteresseerd met mijn verhaal, om ook lekker actief bezig te zijn, sporten echt leuk te vinden en laat het geen moeten worden.

En mijn motto: ‘Je eet om te leven, niet leeft om te eten’.


 

banner-fitchefWeet je zelf niet goed wat nou gezond is? Dit E book bevat 100 makkelijke en snelle recepten voor je ontbijt, lunch, diner, snack, soepen & smoothies. Alle voedingswaarden zijn berekend, dus je hoeft zelf niet meer na te denken. Niet goed, geld terug garantie. Klik hier voor om te bestellen.

 

2 Reactie's
 • Laura
  Geplaatst op 13:15h, 31 januari Beantwoorden

  Respect en ga zo door!! Leuk dat je je verhaal zo eerlijk doet, waarmee ik doel op het ‘doorslaan’. Erg herkenbaar.

  Misschien wel zo eerlijk om Rob van Gelder credits te geven voor zijn foto’s in dit artikel!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 17:12h, 07 februari Beantwoorden

   Wij zullen het erbij zetten, wisten niet wie de fotograaf was ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.