Gymjunkie van de maand: Natasha


Mijn naam in Natasha (@tash0904), ik ben 28 jaar oud en woon in Waalre en ben mama van 2 . In iets meer dan een jaar tijd ben ik 52 kilo afgevallen. Hier ben ik natuurlijk super trots op maar ik schaam me ook echt enorm voor hoe ik een jaartje geleden eruit zag en ik zou hier nooit weer naar terug willen gaan! Dus hierbij mijn verhaal.

Ik kom uit Zuid-Afrika en hier ben ik ook opgegroeid, als kind hebben we altijd best wel normaal en ‘’gezond’’ gegeten. Op school was ik nooit echt dik, maar ik was wel iets groter dan normaal. Ik heb altijd mee gedaan aan sporten zoals atletiek, netball en hockey en daarom maakte ik me ook geen zorgen over mijn gewicht. Op mijn 18e ben ik naar Duitsland verhuisd en hier is mijn gewicht heel snel omhoog gegaan.Ik heb in deze tijd ook mijn man ontmoet en we zijn uiteindelijk naar Nederland verhuisd. We ging heel vaak uiteten en we hadden altijd wat lekkers in huis. Ik heb mezelf nooit gewogen. Als ik nu ook terug kijk naar foto’s dan schaam ik me echt, want ik denk niet dat ik ooit in de gaten had hoe erg het echt was.

IMG_0907

Ik werd toen zwanger en dat zag ik natuurlijk als een excuus om nog meer te gaan eten, want je moet voor 2 eten toch ? Een paar maanden nadat mijn eerste kindje geboren was, was ik op mijn zwaarst (ik heb mezelf toen nog steeds niet gewogen maar ik denk dat ik ergens in de buurt van 120 kilo zat ). Ik wilde toen proberen om wat af te vallen, ik heb van alles geprobeerd. Mezelf uithongeren, Weight Watchers, you name it. Ik ben in deze tijd wel 5 kilo afgevallen, maar toen werd ik een onverwachts zwanger voor een tweede keer. Deze keer had ik wel besloten dat ik niet helemaal los zou gaan zoals bij de eerste en uiteindelijk ben ik tijdens de hele zwangerschap maar 4,5 kilo aangekomen. Vijf weken na de geboorte van mijn tweede kindje (een keizersnede) is bij mij eindelijk het knopje omgegaan.

image (2)

Vijf weken na de bevalling besloot ik eindelijk eens op de weegschaal te klimmen….111kg …OMG, ben ik echt zo zwaar? Toen wist ik gewoon dat ik iets moest gaan doen. Ik heb toen besloten om clean te gaan eten en ik heb voornamelijk groepslesjes meegedaan bij de sportschool. Ik werd heel snel een cardiojunkie en langzaam aan viel ik ook af. Ik had wel moeite met het clean eten, ik vond het moeilijk en het paste totaal niet in met mijn dagelijkse leven. Ik heb toen de keuze gemaakt om een personal trainer in te huren.Mijn trainer Lars introduceerde mij aan krachttraining en aan het ‘if it fits your macros’ dieet. Langzaam aan begon ik mijn cardiosessies in te ruilen voor een uurtje in het krachthok en tot mijn grote ver bazing viel ik nog steeds gewoon af.

Ik had een streefgewicht van 75 kilo, maar ik zit nu al rond de 60 kilo! Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou afvallen en dat het mij echt zou lukken. Het ging allemaal best wel makkelijk en ik denk dat de grootste reden hiervoor is dat ik gewoon alles mag eten (wel met mate!) en ik geniet van mijn work-outs. Ik ben van maatje 48 naar 36 gegaan en ik voel me nu zoveel fitter en ik heb veel meer energie voor dingen(wel zo handig met 2 kleine kindjes!). Ik werk ook 42 uur per week, dus het is super druk maar als je echt wilt dan maak je er gewoon tijd voor.

image (3)

Op dit moment train ik 2 keer per week samen met Lars en dan nog 2-4 keer per week zelf bij SportCentrum Coach in Waalre. Ik ben nog lang niet klaar met mijn transformatie, veel gewicht hoeft er nu niet meer af te gaan, maar ik wil wel aan de kleinere details van mijn lichaam werken en een 6-pack zou ook fijn zijn! Ik zou dit allemaal niet hebben kunnen doen zonder mijn awesome trainer- Lars Tegelaars!

Wil je me graag blijven volgen? Dat kan via mijn Instagram: @tash0904

Liefs, Natasha

  • Op zoek naar gezonde en eiwitrijke recepten die snel klaar zijn? Via onze webshop kun je een ebook bestellen met 100 recepten voor je ontbijt, lunch, diner, snacks, soepen & smoothies. Alle voedingswaarden zijn berekend, dus je hoeft niks meer te tellen! Wil je hem graag bestellen? Klik dan hier. 100% niet goed geld terug garantie:). 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.