Gymjunkie van de maand: Maxime

My name is..
Dikke of bolle zo werd ik vroeger wel eens genoemd, maar eigenlijk is mijn naam Maxime. 26 lentes jong en in der bloei van der leven… Uhm nou dat zou je denken maar zo een anderhalf jaar geleden dacht ik daar heel anders over.. Waarom? Dat zal ik je uitleggen…

Help, ik moet in bikini!

Ik was op vakantie met mijn vriend en schoonouders. Je kent het wel zon, zee, strand en dus je verwacht hem al “De Bikini”. Mijn witte lichaam van bijna 94 kg schoon aan de haak op het strand aan de Costa Del Sol… Hoe gaat dit verhaal nog goed komen hoor ik je denken..?! De afgelopen maanden zijn voor mij behoorlijk hectisch geweest; verlies in de familie en stress op werk.. Mijn verdriet en de stress stopte ik letterlijk en figuurlijk weg en sloeg ik op in mijn lichaam. Gevolg.. 10 kg zwaarder in slechts 3 á 4 maanden.

Op de vakantie in Spanje besefte ik pas wat ik mezelf had aangedaan en dat het nu genoeg was! Ik ben altijd al wat zwaarder geweest, chronisch op dieet noem ik het , maar dit sloeg werkelijk alles. Nog nauwelijks de Nederlandse bodem aangeraakt stormde ik naar de sportschool en vroeg ik hulp aan mijn sportbegeleider Tamim. De knop ging om, ik was helemaal klaar met die extra kilo’s en startte mijn “fitgirljourney”.

Instagram als stok achter de deur

Mijn  leven zag er vanaf dat moment heel anders uit, de gym werd mijn tweede huis en Tamim mijn beste vriend. Op vrijdag na ben ik elke dag in de gym te vinden, train soms 2 keer per dag (’s ochtends hardlopen en s’ avonds krachttraining) en heb ik mijn eetpatroon  drastisch aangepast. Dat laatste vind ik zelf nog het meest lastige. Ik ben iemand die gek is op eten,  voor snoep, chocola of koekjes hoef je mij niet wakker te maken, maar een stokbroodje met wat lekkers of de Italiaanse keuken zijn dingen die ik soms niet kan laten liggen. Mijn moeder zegt wel eens als jij echt al het lekkers zou laten staan met zoveel uren in de sportschool zou je nu allang 15lg lichter zijn. Vaak zucht ik dan, maar ik weet dat ze gelijk heeft maar ach je moet ook leven toch?!

De eerste 2 á 3 maanden had ik volledige focus en merkte ik al snel resultaat. De eerste  4 kilo’s gingen best snel, MAAR ik ken mezelf (ik lach hard als ik dit nu schrijf).. Er komt een moment dat ik de focus verlies en weer terugval.. (is namelijk al meerdere keren gebeurt waardoor ik nog steeds in strijd ben tegen de kilo’s). In mijn zoektocht naar die spreekwoordelijke stok achter de deur ontdekte ik het fenomeen “fitgirl” op Instagram. De foto’s, motiverende teksten en de progressie  van andere motiveerde mij en vanaf dat moment ben ik gestart met het posten van mijn fitgirljourney op Instagram via mijn Fab_Fit_Maxime account. Hiermee kon ik de mensen in mijn omgeving en andere fitties mijn resultaten laten zien en dat dwingt mij op de een of andere manier om door te gaan en progressie te maken. Je wilt natuurlijk niet voor schut staan voor al je sportieve volgers.

Van 1 foto in de week, post ik nu dagelijkse 1 of meerdere foto’s of motiverende quotes en doe ik via Instagram inspiratie op voor nieuwe workouts of gerechten. Weet jij nog een leuke oefening of lowfat gerecht tag mij dan zeker even via Instagram!! Maar goed terug naar mijn story so far.

In April 2015 ben ik dus begonnen en in Augustus 2015 had ik mijn eerste goal van – 10kg gehaald. Yes!!  Trots als een pauw was natuurlijk en iedereen mocht het weten. Ik zette trots mijn eerste “transformation” foto op Instagram en Facebook.

Een overlading aan leuke reacties uit alle hoeken volgde. Je zou denken een extra stimulans om door te gaan maar het tegenovergestelde gebeurde bij mij. Ik ging kort daarna op vakantie en keek stiekem een beetje uit naar mijn bikinimomentje.  De bikini was opeens geen vijand meer maar een vriend, nou laat ik niet overdrijven en het houden op een goede kennis. Ik voelde mij op dat moment erg goed en liet de teugels wat losser om mezelf te belonen voor het harde werk van de afgelopen maanden. Die pizza kon ik nu wel een keertje nemen dacht ik, een cocktail ach het is vakantie en je voelt het aankomen… Van 1 pizza ging ik naar nog een pizza, de cocktail smaakte lekker dus dat werd er toch maar nog eentje. Ach ik had ten slotte mijn eerste doel bereikt en mocht mezelf wel even trakteren. Hier ben ik dus flink de mist ingegaan. Natuurlijk was het niet alleen maar feest en ging ik nog een aantal keer ‘s ochtends vroeg hardlopen en trakteerde ik mezelf bij lunch op een salade en halve liter water, maar toch was ik na de vakantie weer 2kg aangekomen. Een flinke domper en zware demotivatie! Van 6 keer in de week training ging ik nog maar 3 keer en verzon ik steeds meer excuses om niet te gaan. Dit duurde ongeveer 1,5 maand voordat ik weer de motivatie vond om de draad weer op te pakken. Waarom zal je je afvragen? Ik merkte echt weer aan mijn kleding dat het strakker ging zitten en zag de kilo’s ook terug in me gezicht wat ik vreselijk vond omdat ik me voor de vakantie zo goed voelde.   Ook ik heb al talloze diëten geprobeerd en elke keer had ik na een paar weken ,soms dagen al een dip of terugval . Dat “ik heb er nu genoeg van” gevoel wat ik ook eerder het jaar op vakantie had was nu nog sterker geworden. Ik weet nog steeds niet wat het precies is geweest, maar ik ben sindsdien gemotiveerder dan ooit.

In de loop van tijd is mijn doel veranderd. Ik wil niet meer alleen afvallen, ik wil sterker worden, strakker en meer lijnen terug zien in me lichaam. De weegschaal zie ik niet meer als obstakel, ik meet nu voornamelijk vetpercentage en centimeters en richt me op het strakker krijgen van mijn armen, benen, buik en billen in plaats van dunner worden. Dit is mijn bouw en tuurlijk heb ik nog genoeg vet wat ik kwijt wil maar ik heb ook geaccepteerd dat ik nooit de benen van Doutze zal krijgen, of de buik van Silvie. En weetje dat is prima, want op mijn manier is mijn lichaam prima. Mijn doel is nu om van dat prima lichaam een killerbody te maken met mooie strakke curve, volle billen en cellulitis loze benen.

Voor iedereen die wilt gaan werken aan hun lichaam of dit nou is om af te vallen, om aan te komen of om gewoon beter en fitter in je vel te zetten wil ik alleen maar zeggen blijf gefocust! Je ziet het aan mijn verhaal, ik ben even de focus verloren en daardoor het doel dat ik voor ogen had ook kwijt geraakt. Wie weet hoe ik er nu uit had gezien als ik had doorgezet, maar laten we nu wel positief mijn eerst blog gaan eindigen. Van elke dip en elke overwinning leer je en misschien had ik mijn doel niet aangepast zoals deze nu is als ik hobbels niet had meegemaakt en was ik nu nog steeds gefocust op het afvallen van kilo’s in plaats van mijn lichaam sterker en strakker maken. Mijn tip aan jullie blijf geloven in jezelf, voel goed aan welke manier van trainen bij jou past en blijf gefocust! Haal het uiterste uit jezelf en neem geen genoegen met minder.

Wil je mij blijven volgen? Voeg me dan toe op Insta @fab_fit_maxime

Succes!

Groetjes, Maxime

  • Wil jij graag hulp om je doelen te bereiken? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan misschien wel iets voor jou. Lees hier een aantal succesverhalen. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.