Gymjunkie van de maand: Mandy

Mijn naam is Mandy Timmer (@mnndyyy_ Instagram) en ik ben 24 jaar en woon in omgeving Den Haag en ben in 6 maanden ruim 20 kilo afgevallen.
Allereerst Cynthia, bedankt dat ik mijn verhaal mag doen voor Gymjunkie van de maand!

Van jongs af aan ben ik eigenlijk altijd in beweging geweest. Altijd in de weer, op de fiets of lopend. Jaren lang gezwommen dus niets aan de hand eigenlijk. Tot ik op mijn 17e een fulltime kantoorbaan kreeg. Van dagelijks actief maar dagelijks passief. Mijn eetpatroon veranderde niet mee en de kilo’s vlogen eraan. Ik kreeg een relatie, we gingen vrij snel samen wonen en dat was helemaal lang leven de lol want je kan alles kopen, alles doen en laten wat je wilt. ‘s Avonds thuiskomen van werk, op de bank ploffen en trek maar een zak chips open hoor. Ondertussen had ik wel de gedachtes door mijn hoofd spoken “Goh, misschien moet ik maar eens gaan afvallen. Ach maandag begin ik!”. Maandag bood zich aan, ondertussen was ik mijn goede voornemens weer vergeten en het ritme herhaalde zich jaar in jaar uit.

In de afgelopen jaren ben ik een regelmatige sponsor van de sportschool geweest. Mooi steeds een jaar abonnement afsluiten maar vervolgens vijf keer gaan en dan niet om te sporten, nee om gebruik te maken van die oh zo heerlijke 3 sauna’s die ze hebben. Genieten is dat joh! Ach die calorieën heb ik er vast wel vanaf gezweet! Er was zo nu en dan wel een uitzondering dat ik ook daadwerkelijk de gym instapte en dan op z’n vreemd apparaat ging zitten. Het plaatje grondig bestudeerde hoe dat ding in te stellen en maar weg liep want “Oh wat nou als je gek word aangekeken”.  Ach, je kent het vast wel.

Maaarrr, zo’n beetje eind 2015 was mijn relatie over en ging de knop pas echt om. Het was van de één op de andere dag. In juli begon ik met mijn voeding aanpassen, koolhydraten geschrapt. Hoppaa daar gingen de eerste 10 kilo. Dat is best motiverend maar wat nou als ik erbij ga sporten. Ik schreef me in september (weer) in bij de sportschool. Maar dit keer was alles anders. Ik had me zo voorbereid en mijn instelling was compleet anders. Eenmaal aangekomen bij de gym werden de metingen gedaan. Ik schrok me rot. Al 10 KG afgevallen en toch nog deze cijfers. Met nog meer motivatie ging ik aan de slag met een schema van de gym. Langzaam aan gingen de volgende 5 kilo’s er vanaf. Dat kon beter dacht ik. Ik ging me verdiepen in voeding, flink ook. Een paar simpele cursussen gedaan en binnen no time had ik mijn eigen voedingsschema. Daar gingen weer de volgende 5 kilo’s!

mandy 1 mandy

En toen stond ik stil. Ik zweette mezelf kapot, ik trainde 4 dagen in de week, cardio deed ik alsof mijn leven er vanaf hing. Mijn eetschema hield ik nog steeds vol maar geen progressie. Ik baalde enorm. Ondertussen was ik redelijk actief op Instagram, al die dagelijkse posts van de mensen die ik volgde over voeding, progressie en afvallen zorgde ervoor dat ik bleef doorgaan. Dat kan ik ook, dat wil ik en dat ga ik ook bereiken!

Via Instagram leerde ik mijn huidige PT/Diëtist kennen. Hij wilde mijn schema’s wel eens zien en mij helpen bij mijn voeding en trainingsschema. Zo eigenwijs als dat ik was, liet ik een half schema zien en riep keihard ik kan het zelf wel. Want ja, girl power!! Na een tijdje besefte ik dat ik dat ik toch wel hulp nodig had. En.. ik moest toegeven. Dat is niks voor mij maar had ik het maar eerder gedaan! Mijn metabolisme was niet meer op orde. Ik moest eerst een hoop eten. Ondanks het vele eten is mijn vet% al omlaag gegaan en mijn spiermassa flink toegenomen in een zeer korte tijd en ben ik weer 2 kilo kwijt. Sinds een week heb ik minder calorieën. Ik train 5 dagen per week en de progressie gaat maar door en door in een rap tempo.

En als ik terug kijk? Nooit meer! Echt nooit meer. Ik ben er nog niet maar dit is mijn leven, mijn passie. Fit is not a destination, it’s a way of life. Fit forever!


Medium-Rectangle

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.