gymjunkie van de maand dario

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: DARIO

Ik ben Dario Tirintino, 26 jaar ik ben half Italiaan en half Nederlands, geboren in Nederland maar ik heb ook enkele jaren in Italie gewoond.

 

HET BEGON 7 JAAR GELEDEN

Ik was altijd de kleinste en dunste jongen van de groep met veel te veel energie. Ik heb 7 jaar taekwondo gedaan waarvan de laatste 3 jaar er ook nog voetballen bij was gekomen. 3x per week taekwondo en 3x per week voetbal, daar kon ik mijn energie kwijt. Het enige nadeel hieraan was dat ik met geen mogelijkheid gewicht aankwam. Tot ik op een gegeven moment er helemaal klaar mee was. Ik stopte met Taekwondo en voetbal. Ik wilde niet meer dun en onzeker zijn, ik wilde net zoals de rest een gezond lichaamsgewicht hebben.

 

2010: VOOR HET EERST NAAR DE SPORTSCHOOL

Ik wist niet goed hoe ik moest trainen en van voeding wist ik al helemaal niks af. Iets wat ik wel wist was dat ik maar 1 doel voor ogen had: ik moet er alles aan doen om van 48kg naar 60kg te gaan. Ik at letterlijk alles wat er te eten viel en aangezien dat in het begin moeilijk was maakte ik vaker gebruik van weight gainers. Er gingen dubbele porties in en direct daarna dronk ik shakes van 500-1000 kcal.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik daarna altijd minimaal 30minuten extreme buikpijn had en met kramp op de bank lag. Dit was voor mij echt de enigste oplossing aangezien ik een ectomorph type ben met een hele hoge stofwisseling. Beetje bij beetje begon ik steeds zwaarder te worden, na 1 jaar eten proppen en trainen was ik 8kg bijgekomen. Ik woog 56kg en voelde me ontzettend goed.

Nog nooit had ik zwaarder dan 50kg gewogen. Ik kreeg van iedereen complimenten en begon fitness leuker en leuker te vinden. Ik begon mijn lichaam steeds beter te leren kennen en mijn kennis over training en voeding werd steeds groter.

Dario Tirintino

 

5/6 KEER PER WEEK TRAINEN EN STEEDS MEER ETEN

De porties werden groter en er kwamen steeds meer maaltijden bij. Ik bleef moeite hebben met dagelijks zo’n 5000 kcal te eten, maar als ik dit niet deed kwam ik ook geen gram aan. Het 2e jaar kwam ik ook zo’n 8-10kg aan.

Ik was altijd een magere jongen die nooit in vet aan kwam en nu had ik opeens wat vet op mijn lichaam. Op een gegeven moment woog ik 75kg, dit was veel meer dan dat ik in het begin had durven dromen. Opeens ging het allemaal wat langzamer, ik kwam bijna geen gewicht meer aan en de kracht nam ook minder snel toe.

Toen ben ik mezelf nog meer gaan verdiepen in voeding.

Vanaf dat moment ben ik begonnen met het wegen van voeding, het tellen van de macro’s en het dagelijks loggen van mijn voeding. Als ik niet bijkwam verhoogde ik gewoon mijn dagelijks caloriebehoefte, meer rijst, meer havermout, meer aardappels en pasta. Ik bleef doorgaan met eten en er bleef maar gewicht bijkomen, mijn bodyfat liep aardig op maar daar was ik totaal niet mee bezig. Massa was mijn doel. Ik keek alleen naar de weegschaal en niet naar de spiegel.

 

NA 6 JAAR BULKEN VAN 48 KG NAAR 88 KG

Ik was zeer ontevreden over mijn shape en had een bodyfat van 25%. Het dirty bulken was iets uit de hand gelopen. Ik besloot om te gaan cutten, ik was benieuwd om te zien wat ik in die 6 jaar opgebouwd had. Als ik eenmaal een doel voor ogen heb dan heb ik er alles voor over.

Ik begon mijn eigen voeding en trainingssschema’s te maken en deed alles wat nodig was om shredded te worden. Dagelijks voeding afwegen, meal preppen, cheatmeals laten staan/beperken en ga zo maar door. Ik wilde iedereen laten zien dat je van ecto naar 25% BF kunt gaan en dat je van 25% BF ook weer makkelijk kunt afvallen tot bijv. 7% BF.

 

Zolang je het echt wilt en er 100% voor gaat dan is alles mogelijk!

Mijn prep wilde ik graag met de mensen delen en op dat moment besloot ik ook om een open Instagram profiel te aan te maken. Nooit eerder had ik iets met fitness en instagram gedaan. Ik ben altijd heel kritisch op mezelf. Nooit had ik gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik kreeg zoveel leuke reacties, zoveel motivatie en steun. Waardoor ik een hele andere kijk op de fitness/instagram wereld begon te krijgen.

Ik zag mezelf nooit als voorbeeld of motivatie/inspiratiebron voor anderen. Dit deed me heel goed en gaf me nog meer motivatie om hiermee door te gaan. Met een goede vriend kwamen we op het idee om een eigen bedrijf op te starten. Door instagram ben ik na gaan denken over hoe ik andere mensen kan motiveren en helpen hun doelen te behalen. Ik zie mezelf terug in andere en weet wat ervoor nodig is om een doel te bereiken. Ik weet hoe zwaar het is maar als het mij gelukt is, dan kan iedereen het. Nadat we hier goed over nagedacht hadden, kwamen we tot het concept Dedicated Lifestyle.

 

Zoals de naam doet vermoeden is het een fitness georiënteerd onderneming.

Het zal voorzien in zowel diensten als producten, aan de ene kant is het een online coachings en begeleidings platform waarmee we klanten hun doelen kunnen laten behalen. Tevens bieden wij ook sportkleding aan voor hem en haar en anderzijds gaat het bedrijf een online foodstore worden voor zowel sporters als mensen die graag een gezonde levensstijl hanteren. Denk hierbij aan makkelijk te bereiden voeding, zoals: vlees, vis, groenten, fruit, aardappelen, rijst, smoothies en meer. Wij zijn de eerste in Nederland die deze 3 diensten aanbied in 1 uniek concept. Hiermee kunnen wij onze klanten voorzien van alles wat nodig is om zijn/haar doelen te kunnen behalen.

Dedicated Lifestyle the brand for the truly dedicated.

Instagram: @dariotirintino

 

Hier vind meer Gymjunkie van de maand verhalen van mannen en vrouwen

 

BODY&FIT PRE WORKOUT

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.