recept

GEZONDE KARAMELTAART

Het is weer donderdag en dat betekend weer een ‘om je vingers bij af te likken’ receptje van Melanie! Deze gezonde karameltaart is binnen 5min gemaakt en kun je eten als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Ook kun je eindeloos variëren met de toppings. Dus je kunt er helemaal jouw feestje van maken!

Steeds vaker kunnen we het zonnetje weer spotten, wat een genot! En al helemaal als we er een karameltaartje bij nemen. 😍 Dit ontbijt, deze lunch of tussendoor- taartje met witte chocolade swirl en een eierkoekbodem is super snel klaar. Hij staat binnen 5 minuten in de koelkast om op te stijven. Je kan er ook nog eens eindeloos mee variëren qua toppings! Wil jij deze ook graag maken? Hieronder vindt je het recept.

WAT HEB IK NODIG?⠀⠀⠀ ⠀
  • 1 eierkoek
  • 150 gr Ehrmann protein pudding caramel of Melkunie salted caramel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 5 gr. low kcal witte chocopasta

Ik gebruik hiervoor een 12 cm springvorm.

HOE TE MAKEN:
  1. Druk de eierkoek in de vorm.
  2. Week de gelatine 5min in koud water en verwarm deze daarna met twee eetlepels water in een pannetje tot het is opgelost.
  3. Haal van het vuur en roer de pudding er doorheen tot een samenhangend geheel.
  4. Giet het in je springvorm bovenop de eierkoek en zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Smelt daarna een beetje witte chocopasta in een boterhamzakje, knip er een puntje af en drizzle over je taart heen. Of kies voor een andere topping waar je heel goed op gaat.
Voedingswaarden:

Kcal: 200 / Eiwitten: 17 / Vetten: 3 / Koolhydraten: 26

Dit is voor het hele taartje, maar zonder toppings. Dit heb ik gedaan zodat je die zelf kunt bepalen. Ik neem ook geregeld de helft van dit lekkere taartje, dan heb ik twee dagen iets lekkers.

Lekker kunnen blijven eten en toch afvallen? Begin met het Gymjunkie Lifestyle Plan! Ik ben inmiddels al 19 kilo kwijt en met code ‘melanie10’ ontvang jij 10% korting op het plan.

Ben jij nieuwsgierig naar mijn reis of nóg meer recepten? Dan kun je mij op Instagram vinden. Zou het leuk vinden om je daar terug te zien!

Liefs, Melanie

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.