Geen motivatie? 10 vragen die je jezelf kunt stellen…


Het is weer mindset monday! Bijna niemand heeft altijd zin om te sporten of gezond te eten, het is heus niet gek of erg als je een keertje niet gaat of een keer extra cheat. Merk je nou dat het wel wat langer duurt en je mindset erg negatief is dan kan deze blog je helpen om weer gemotiveerd te worden. Stel jezelf de volgende vragen ( opschrijven werkt vaak nog beter). Ik zal mijn eigen antwoorden erbij zetten, zodat je een beeld krijgt wat de bedoeling is:).

  • Wat was de reden dat ik ben begonnen met sporten/deze levensstijl? Ik wil 15 kilo afvallen & ik wil dat het goed gaat met mijn diabetes en Lyme.
  • Welke 3 mooie dingen brengt deze levensstijl mij? Ik voel me gelukkiger, fitter en voel me goed over hoe ik eruit zie.
  • Wat is mijn langere termijn doel? Gezond oud worden & mensen helpen hetzelfde te bereiken.
  • Wat zijn mijn korte termijn doelen? vet percentage 20% , krachttraining gaan combineren met eigen gewicht trainingen, steeds meer vegan gaan eten.
  • Voor wie doe ik dit? ( beantwoord je deze vraag en merk je dat het niet voor jezelf is, dan moet je je afvragen waarom je dit voor een ander doet) Voor mezelf, omdat ik graag gezond wil zijn en ik het leuk vind om mijn lichaam te zien veranderen.
  • Word ik er gelukkiger van als ik op de bank zit en slecht eet? Nee, ik heb me nog nooit beter gevoeld van op de bank zitten en slecht eten. Ik voel me wel altijd beter na een workout en ik krijg er meer energie van.
  • Waarom heb ik geen motivatie meer? En hiermee bedoel ik niet dat je het druk hebt of moe bent, want we zijn allemaal druk en moe:). Dat zijn gewoon excuses. Toen ik nog fulltime werkte en op school zit sportte ik nog 6 keer per week. Het is maar net wat je belangrijk vindt. Er zit altijd een reden achter als je niet gemotiveerd bent, probeer die te vinden.
  • Hoeveel tv kijk ik? Een gemiddelde Nederlander kijkt 4 uur per dag tv en dan heb ik het nog niet eens over op social media zitten… De mensen die dus het excuus hebben geen tijd te hebben zoals hierboven, hebben meestal wel tijd om uren tv te kijken. Kijk eerlijk naar jezelf en vraag je af of dit je leven echt gaat verbeteren. Persoonlijk kijk ik nooit tv meer (buiten af en toe Netflix & Youtube), heb het te druk met mijn bedrijf en mijn passie. Ik bedoel echt niet dat je moet stoppen met tv kijken, maar als je bijhoudt hoeveel het eigenlijk wel niet is per week, dan denk ik dat je wel in zult zien dat je best wel tijd hebt om te sporten:).
  • Vind ik mijn sport wel leuk? De eerste keer dat ik krachttraining ging doen was ik verkocht en nog steeds doe ik het al 2,5 jaar met veel plezier. Ik merk dat zoveel mensen krachttraining zijn gaan doen omdat het een hype is, maar nooit zin hebben. Stop er dan alsjeblieft mee, waarom dingen doen die je niet leuk vindt? Er zijn zoveel sporten. Ga eens een maand lang overal proeflessen nemen en voel wat je leuk vindt om te doen.
  • Visualiseer dat je op vakantie bent… Dit is geen vraag maar een oefening om je voor te stellen hoe het is als je op vakantie bent of als het zomer is. Het is rot als je dan pas denkt: shit had ik nou maar wat gezonder geleefd, want dan is het al te laat. Door te visualiseren kun je alvast het gevoel opwekken en besef je je dat je vol trots in bikini/zwembroek wilt lopen! Kans is groot dat je dan echt wel even je best gaat doen.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram!


Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.