mugcake

FRAMBOZEN MUGCAKE

Een mugcake als ontbijt moet je echt een keer geprobeerd hebben! Het is super makkelijk te maken en een echte verwennerij. Linda heeft dit keer een mugcake met frambozen gemaakt. Loopt het water jou ook al in de mond?

Wil je een keer wat anders ontbijten dan een kommetje yoghurt of een bakje havermout? Probeer dan eens een heerlijke gezonde mugcake. De frambozen zijn in het seizoen en geven een frisse bite aan dit fijne ontbijtje. Maak de mugcake af met wat (kokos)yoghurt en andere toppings naar keuze. Dat wordt smullen!

 

Ingrediënten

  • 50 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 20 gram bloem
  • 10 gram havermeel
  • ¼ tl bakpoeder
  • ½ el suikervrije siroop (of honing)
  • 1 handje verse frambozen

 

Werkwijze

  1. Klop het ei samen met de kwark los. Voeg de andere ingrediënten toe (behalve de frambozen) en roer tot een glad beslag.
  2. Vet een klein schaaltje in met een beetje bakspray. Schenk hier het beslag in. Verdeel een klein handje frambozen over het beslag.
  3. Doe het schaaltje in de magnetron en stel de tijd in op 2 minuten. Is de cake na 2 minuten nog niet gaar (controleer met een prikker), dan zet je de cake nog even terug. Verleng de tijd telkens met 10 seconden.
  4. Serveer de  frambozen mugcake op een bord en maak af met toppings naar keuze.

 

Voedingswaarde

1 portie, exclusief toppings: 240 kcal, 15 gram eiwit, 30 gram koolhydraten, 6 gram vet.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je de mugcake eten als ontbijtje.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.